Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, mám dotaz.. poslední MS byla 8.12-18.12 2015. Těhu test pozitivní 11.1.2016. Odběry na HCG 18.1.2016 a bylo 560 včera 1.2.2016 bylo HCG 1618…roste to pomalu a na USG jen dutinka. Gynekolog chce ještě vyčkat.
Chci se zeptat jestli i tak někomu dopadlo těhu dobře??
Díky za info.
@trki Mohla jsi mít později ovulaci, vůbec se to nemusí držet dle poslední MS, ale aby se HCG za 14 dní pouze ztrojnásobilo je myslím bez šance.
No já si myslela že anembryomolla se nemůže opakovat??? Přesně pro anembryomollu jsem šla na revizi v 10tt v červenci 2015. Krom toho jsem už po 15tem potratu tak už jsem zoufala
![]()
@trki píše:
Genetiku komplet, imunologii komplet a vše je ok
A máš za sebou 15 potratů ano? V jakém tt?? Promin, ale nechápu Tě…
@trki za sebe ti reknu, ze jsem vzdycky volila vyckavaci postup. Dala jsem tomu cas do konce 9tt. U me to pokazdy rozhodl 8tt.
Ano 15 potratu, některé byly samovolné, jiné s kyretáží
vždy to začlo tehu test // a pak HCG a vždy v rozmezí 7-8tt bylo po všem ![]()
Ahoj holky chtěla bych se vás zeptat na radu…Poslední ms byla 26.2. ms mám tak po 32 dnech a 33DC vyšel první pozitivní těhu test..ve čtvrtek jsem test opakovala a čárka pěkně tmavla..v pátek jsem jela na gyndu jelikož jsem po ZT a SP tak si mne hlídají..sliznice 16mm ale nebylo nic vidět HCG 107..kontrolní odběr včera HCG jenom 197 dr mně straší kvůli mimodeložnímu a ja mám strach..nic mně nebolí a v pátek jdu zase na odběr a UTZ..vím že je to už ztracené ale nechci už na žádný zákrok..co myslíte může se ještě mimi vzpamatovat nebo to mám fakt odpískat..ovu byla cca 18-22DC..Děkuji za odpovědi
Asi te nepotesi, dobre to nevypada, pred par dny jsem to mela podobne a
@kacula1111 Napíšut ti sůj příběh, třeba tě povzbudí. V den očekávané MS 23.4. jsem si dělala test, byly tam //. Dva dny na to jsem začala krvácet, opradu hodně, myslela jsem si že jde o potrat. V pondělí jsem šla ke svému gynekologovi, nikde nic, v uterý odběr hcg.Hcg bylo 300.Jela jsem do nemocnice pro možnou kyretáž. Nicméně mi druhý den dělali další hcg-hodnota 364.Na UZ stále nic. Strašily mě s mimoděložním těhotenstvím. Rozhodliy vyčkat dva dny a znova náběr a ultrazvuk.Za dva dny hcg 700 a na UZ gestační váček. Nicméně jeden pan doktor povídal že nález odpovídá zamlklému
. Na to druhý že s ním absoliutně nesouhlasí, že by hcg nestoupalo. Takže v pondělí jdu znova na odběry a znova na ultrazvuk a buď bude mít pravdu jeden anebo druhý. A musím dodat že během toho týdne jsem celou dobu neustále krvácela a ne málo. Očividně mám v sobě bojovníka