Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím děvčata, mám dotaz. Takže stručně. Poslední dva týdny tt lehce pozitivní(spíše duch) V pondělí jsem byla na krev a Hcg bylo 9 ve středu 8,7. Nedalo mi to dnes jsem si udělala těhotenský test a do limitu se udělala sice slabší ale viditelná čárka ( viditelnější než před týdnem) Nevím co si mám o tom myslet. Je to mimoděložní těhotenství? Jen podotýkám že mám 24 den po UIU. Už jsem z toho totálně vyčerpaná. Pomozte
@Kacmud tak hcg klesá, je strašně nízké. Nejspíš biochemické. Pokud bereš utrogestan nebo něco podobného blokuješ krvácení. Bohužel z toho nic nebude. Hcg na začátku roste hodně rychle takže během 2 týdnů by už bylo fakt vysoké. Já 5. den zpoždění měla čárky téměř stejné.
Ano, pokud bereš nějaký progesteron, může blokovat menstruaci. Nebo je to mimoděložní těhotenství. Asi bych to řešila zítra další návštěvou lékaře.
No, není to prosperující (už jen kvůli tomu nenarůstajícímu hCG), víc se asi říct nedá. Na mimoděložní bych to s těmahle hodnotama neviděla, ale něco se tam začalo dít, občas to „cosi“ dokáže nějaké zbytkové hCG produkovat dost dlouho. Já byla 4 týdny po IVF na utz s nic moc pozitivníma testama a v děloze nebylo vidět naprosto nic, nabrané hCG - 15. Ani jsem nešpinila, bylo mi blbě. Žádné léky už jsem nebrala a stejně prostě to „něco“, co ani nebylo vidět, dokázalo zablokovat cyklus na celý měsíc, než jsem se rozkrvácela a odešlo to. Určitě bych to řešila s lékaři, pokud furt nic, aby to odsledovali právě kvůli tomu případnému mimoděložnímu, ale v podstatě se nic moc víc než čekat asi nedá. Hodně sil!
Ano už jsem s tím vším počítala.Ale nechápu dnešní tt že sílí. Opět mě to vrátilo zpátky na začátek.
Mohla si mít koncentrovanejsi moc, konkrétní test mohl mít více barviva - to se nedá takto usuzovat z papirkovych testu
Já to dohrabala k 45 dnům u 23denního cyklu
Léky už nebereš, že?
Test může sílit buď proto, že hCG kolísá, nebo prostě proto, že nikdy je neuděláš za stejných podmínek a zcela shodně, pak má na slu čárky vliv i to, jak moc jsi vyčůraná a tak.
Lékaři o tom vědí?
Prosperujici to neni a nebude to podle tech hodnot ani rostouci mimodelozni, spis jen biochemicke.
Pokud beres po IUI progesteron, vysad, a zkus to „rozcisnout“ - horka vana, cervene vino, sex…
Ja ted mela to same, slaby test, moc nesilil, pak hCG jeden den 76, za dva dny 75, po dalsich 4 dnech 230. Cekala jsem 3 tydny nez se to pustilo, a to az pote, co jsem tomu trochu pomohla.
Tt dělám z ranní moči. Ikdyž dnes až z polední. Druhy test Hcg jsem měla po noční (nevím jestli to má vliv). Stále beru ultrogestan. Doktor nechce nic podcenit. Na další Hcg jdu ve středu. Tvrdil mi,že jestli má přijít menses tak přijde i přes prášky. Jinak díky moc za reakce.
@Kacmud tak to utroš blokuje to je jasné. Hcg strašně nízké a ještě kleslo
. Na testu byl rozdíl vidět každý den
Na růst hcg nic vliv nemá, hodnoty se násobí ob den ![]()
No nevím. Co by chtěl podcenit, víc jak tři týdny po IUI mají být hodnoty hodně jinde, mají zřetelně růst a už by pravděpodobně bylo něco vidět na utz. S tím Utrogestanem - jo, zažila jsem krvácení i přes dávku 2-2-2. Ale taky jsem zažila o 14 dní protažený cyklus s dávkou 0-0-2, takže bych věřila tomu, že to opravdu může držet on. každopádně do středy se to nezblázní a pak snad bude definitivně jasno. Držím palce, ať je to příště úspěšnější!
Díky za upřímnost. Znáte to mozek si to uvědomuje,Ale srdíčko pořád doufá.
Znám
Tohle čekání je zcela naprd, člověk má už už nakročeno… Určitě ve středu poreferuj!