Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dřív než 12DPO bych nedělala, já dělala vždy až v den vynechané MS, teď dokonce 3 dny po MS dřív prostě nebyl čas..
Dřív jak 11 nebo 12 dpo jsem // nikdy neměla a ani jsem je nehledala ( těhotná jsem počtvrté). Dělat test dřív považuji za vyhozené peníze.
Testuj v den ocekavane ms. Ne driv jak 12dni po ovu to uz byva celkem jasno…nektere maji ducha 9dpo,ale neznamena,ze pokud neni,tak to nevyslo…vse zalezi na tom kdy embryo niduje..
Ty příznaky sis vsugerovala. Normálně počkej po vynechané menstruaci, dřív to stejně nemá smysl vědět, jen by ses zbytečně stresovala, kdyby to s ms skončilo
.
Je brzo. Počkej až do řádného termínu MS, raději 2 dny po. Pak už bude výsledek objektivní. Takhle se akorát zbytečně stresuješ a děláš si čekání horší. Místo testů zkus stříhat metr. ![]()
Dělala jsem teď v sobotu, 4 dny před očekávanou MS a dopadlo to takto
dnes ráno, dva dny do MS, už mám dálnice jak blázen ![]()
@Lainaire8 ono záleží spíš kolik dní je to po ovulaci než kolik dní před předpokládanou ms to je. Záleží jak dlouhou má kdo luteální fázi. U mě je 12 dpo už den kdy mi často ms chodí,u někoho je ten den 3 dny před ms.
Počkej do menstruace. I když ti vyjde pozitivní test dříve, nic to neznamená. Velké procento těhotenství končí dřív než začne a odchází s menstruací. Ušetříš si tím jen zklamání.
A ovulaci poznáš jistě? Hlídáš ji nějak? Protože já si myslela, že vím kdy byla, ale podle těch testů musela být dřív, když už vycházejí tak brzo a silně. Zkoušela jsem v tu sobotu v domnění že jsem 10DPO a muž měl narozky, tak si říkám, to by byla sranda, kdyby to už vyšlo
a vyšlo
dostal krásnej dárek
@andelka83 píše:
@Lainaire8 ono záleží spíš kolik dní je to po ovulaci než kolik dní před předpokládanou ms to je. Záleží jak dlouhou má kdo luteální fázi. U mě je 12 dpo už den kdy mi často ms chodí,u někoho je ten den 3 dny před ms.
Jj, jak píšu výš, musela být dřív ovulace. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, kdy jste poprvé měly na TT dvě čárky, nebo aspoň ducha?
Jsem hrozně moooc netrpěliva, jsem cca +- 7DPO… už 3 dny mě bolí v podbřišku jako u menstruace, prsa úplně napjaté, citlivé a bolavé, únava je šílená
Je to náš první pokus o miminko, tak nějak nedokážu čekat na MS ta má dorazit za 7 dnů. Dnes první test negativníJak to bylo u vás?
Ahoj,
testuješ brzy, ideální je testovat až jakmile MS mešká. Poprvé jsem to dodržela a opravdu testovala až v den MS a byl duch, druhý den už jsem kupovala digitál a ten byl už jasný. Podruhé jsem testovala od 7DPO a duch byl až 9DPO, 12DPO jsem dělala digitál a ten už opět ukázal.
Zkus to vydržet, znám holky co čůrají na testy od 4DPO až do příchodu menstruace a pak jsou smutné, že pročůrají třeba i 500kč měsíčně
Chápu, že to je šílená touha, vzpomínám si jak jsem se před druhým těhotenstvím už budila s motýlky v břiše že chci testovat a pak mě dva negativní testy akorát mučily.
Záleží na tobě.Já si dělala vždy před menstruací-třeba 8dpo.A když jsem otěhotněla tak zrovna ten měsíc jsem si dělala až v den ms a byli tam dálnice
takže 10dpo už bych tam něco vidět měla si myslim
držim palce
V den ocekavane ms…driv jsem nikdy nezkousela
V prvnim tehotenstvi jsem mela hezke 2 carky, ve druhem byl test negativnk, pozitivni byl az po dalsim tydnu (mezitim jsem nedelala). Mela jsem pozdejsi ovulaci, i podle utz bylo tehotenstvi o cca tyden mladsi nez podle ms.
Driv nez 10 DPO to vetsinou nema vubec cenu a pak riskujes, ze zbytecne objevis biochemicke…ale kazdeho volba ![]()
Moje doporuceni - uc se trpelivosti, bude se to hodit pri snazeni, v tehotenstvi i pri vychove…takove batole ji vyzaduje na kyble ![]()
Ahoj holky.Mam 4 dny zpozdeni,nikdy preftim sem zpozdeni nemela.Pred 2dny byl na testu viditelna slaba druha carka..dnes tam neni videt nic
Co myslite?Je jeste cas testovat?Nebo z toho nic nebude.
Ahoj holky, kdy jste poprvé měly na TT dvě čárky, nebo aspoň ducha?

Jak to bylo u vás?
Jsem hrozně moooc netrpěliva, jsem cca +- 7DPO… už 3 dny mě bolí v podbřišku jako u menstruace, prsa úplně napjaté, citlivé a bolavé, únava je šílená
Je to náš první pokus o miminko, tak nějak nedokážu čekat na MS ta má dorazit za 7 dnů. Dnes první test negativní