Pomazánka Rio Mare?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
377
12.12.05 14:54

Já mám ráda tuňáka takto : konzerva steril. kukuřice, trochu nakrájené cibulky, nakrájené rajče, konzerva tuňáka / dávám Rio Mare /, zelená petrželka. Zamíchám ( dle chuti sůl, pepř ). Je to takové lehké jídlo ( o nějaké rtuti apod. raději nepřemýšlím) a s rohlíkem je to vynikající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
14.12.05 00:00

:idea:
v morskych rybach je hlavne hodne jodu,coz ve sladkovodnich neni vubec,a morske ryby nejsou tucne jako ty z rybnika.
Kazdopadne rybi maso je jedno z nejdoporucovanejsich,dietnich.A rozhodne obsah kovu je lepsi nez maso veprove z kdovi jakych jatek…
Taky zalezi z ktereho oceanu pochazi..
Podle me kvalita tunaka se pozna podle toho ze ho jednodusse zkusis,rozhoduje chut,je rozidl mezi tunakem rio a nejakym v takovych tech sedych plechovkach,prodava je kaufland.
A taky cim vic je maso rozdrolene tim je kvlita nizsi.Ten nejlepsi tunak se da sehnat ve skle,kde je masicko v takovych dlouhych filetach,ale taky ta cena!
Ja delam testoviny tak,ze dam na olivovem oleji osmahnout cibuli,pridam rajcata v plechu,podusim 10minut,pridam pepr,trosku feferonky,a az nakonec tunaka.
To pak naleju na spagety nebo penne rigate"

Nebo fazole ve skle nebo plechu,proplachnu nakrajim do nich cibuli,pepr,sul ocet a olivovy olej a tunaka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
15.12.05 17:14

Ahoj,
na tunaka mam jednu bleskovku, co jsem poprve ochutnala v restauraci nekde v Rumunsku.
Uvari se testoviny (nejlepe vrtulky), sleju a vmicham konzervu tunaka a konzervu hrasku od Bonduelle. Hotovo, pripadne se da pridat nejaky dresink nebo kecup, ale me to moc chutna jenom tak.

Ten s kukurici od Madelen vypada vyborne, musim ho brzo vyzkouset. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
15.12.05 18:07

Ahojky,

tunakovku delam z taveneho syra s troskou tuku, pridam tunaka, cibuli,vejce uvarene na tvrdo (na 1 konzervu asi 3), lzici kremzske horcice, sul, pepr a pro barvu mletou papriku. Je nase oblibena ...... :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
15.12.05 18:28

taky mam recept, v podstate ten samy jako holky, ale misto masla davam tvaroh - je to vyborne a zdravoucke :) pridavam nasekanou pazitku

Marka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.1.06 18:15

dobrá pomazánka

ahojky,úplně jednoduchý recept a velice chutný- rybičky,obyč.máslo,sýr-kiri,cibule(pro děti štávu z cibule)A JE TO!
Dobrou chut!

• Citovat
  • Upravit
6545
23.1.06 18:40

Já tuňáka zatím teprv objevila (a teda můžu se utlouct!), takže tohle je diskuse tak akorát pro mě:)
S holkou jsme si daly tuňákové rizoto - na pánvi jsem osmažila tuňáka, ani jsem nesolila nic, dala jsem tam kousek nakrájený papriky a rajčata (houby už jsem nepřidávala kvůli malé) a pak jen zamíchat s rýží a bylo.
Tuhle jsem snědla konzervičku na posez jen tak:) nebo dávám do salátu.
Jinak ryby malé nedávám ,ale tohle jsem trošku zkusila, docela jí to jelo.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect