Jsem vzteklá a trápí mě to

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53
25.6.10 14:15

Já cholerik nejsem, tedy aspoň ne stoprocentní, ale jsem v šestinedělí a mám ještě dvouletého kluka, takže vím, jak snadné je vybouchnout. Navíc tan dvouletý ani za nic nemůže, jen sechová jakou dvouletý a hlav¨ně v momrntě, kdy nevím, kam dřv skočit.
Kromě bachvek a hořčíku doporučuju „otloukánka“ - nějakou plyšovou potvoru nebo boxovací pytlík. Místo mrňouse seřvi plyšáka, tomu ostatně můžeš i vrazit facku. Nebo to jdi zařvat do skříně.

S jídlem si opravdu nedělej hlavu. Mě Matýsek taky nesnědl první týdny nic. Ale přesně, pkud je kojený, je pro něj pořád hlvním pokrmem MM. To ostatní zatím jen ochutnává a klidně můžeš i měsíc i déle počkat a dokrmování odložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
25.6.10 14:35

No ty sprostý slova - to se nauč raději spolknout. Proti vzteku nic nemám - každý se vytočí ( i flegmatik :mrgreen: ), jde jen o to naučit se nějaký fígl - odejít jinam a kopnout do skříně, zařvat do polštáře atd..

Musím tě jen upozornit, že to horší tě teprve čeká - období vzdoru, záchvaty, nočník, zlobení, odmlouvání .. :cert: :cert:
To není moralizování, ale defakto dnes v 6 m ještě v podstatě nemáš být proč vzteklá a už se neovládáš. Co budeš dělat až to bude opravdu o nervy.
Budeš ječet celý den???
Věřím, že si najdeš nějaký relax a tvé miminko tě naučí brzy, že to nemá cenu, protože je to čím dál tím horší :mrgreen:
ps. magnézko je opravdu fajn..neváhej a zobni si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
25.6.10 15:07

holky jak se to přesně jmenuje ten hořčík co si kupujete??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
25.6.10 15:48

Ja te chapu, ja startuju na prvni naslapnuti. mam dny, kdy je to v pohode a jsem prechodne flegmatik. S tim jidlem - ty to myslis tak, ze se s necim patlas a on to pak nechce a akorat je z toho bordel. ja to tenkrat vyresila tak, ze sem se na nejaky vyvarovani vyprdla. Koupila sem organicky sklenicky a bylo. Trochu drazsi, ale usetrila sem si cas a nervy a on je kupodivu bastil. Ted zas jek je vetsi prichazej jiny nervaky, ale to uz nejak prechazim. I kdyz co me dokaze zarucene vytocit je, kdyz ze sebe dela blbce, ze neco neumi nebo nevi, nechape a pritom to bezne dela a umi :roll: Sprosty slova u nas obcs litnou, spis od tatinka, ja nadavam zvlastne - vytvarim spojeni slusnejch slov, ktery dohromady daji zkomoleninu, pac vzdycky nakousnu neco urazdivyho a pak se seknu a doreknu to jinak, treba takova kraca, to je krava a kaca dohromady. potom taky tramtejl, na to nevim kde sem prisla, ale je to oblibeny. Nejhorsi je nadavani v aute, to se snad neodnaucim, ale debila sem uz nahradila blbcem a kreteni na silnicich uz sou aspon jenom jelita :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
25.6.10 16:57

Taky jsem byla plna hormonu a vrazdila bych na potkani, bohuzel to dite doma potkam nejcasteji :mrgreen:

Pomahalo ve chvili, kdy jsem citila, ze se mi vali rudo pred oci, dat dite do postylky, do ohradky, zkratka aby si nekde neublizilo a jit do jine mistnosti, treba si z plnych plic zarvat do perin, nakopat polstar, dostat to ze sebe.

Obcas Matese placnu pres ruku nebo zvysuju hlas, kdyz vidim, ze me nevnima, ale to si nijak nevycitam. Jidlo jsem mu taky jeden cas cpala, i kdyz moc nechtel, ale to uz byl nejakou dobu na prikrmech a vedela jsem, ze za pul hodiny bude mit hlad. Naucil se zpusobne vzit jidlo do pusy - a pak ho vyblemcnout :lol: Dobre mi tak.

Prejde to. Je to hormonalni zalezitost a az budes mene kojit, bude ti lepe. Je taky potreba obcas vypadnout od ditete, ja se tesila i na blbou prochazku se psem vecer, ze pujdu SAMA :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
25.6.10 17:15

Ahojky, teda to je jako kdybych to psala já! :-) Z toho si nic nedělej,já tyhle stavy mám taky.A pak přesně jak píšeš mám výčitky,že jsem taková.Mám doma teprve 4měsíční mimčo, malá je hrozně hodná akorát taky zlobí s jídlem,nekojím takže přesně vím kolik sní a když vidím že vypije jenom 40ml tak už to ve mě vře,za prvé mě štve že není pořádně najedená(mám pocit,že musí hodně jíst:-)),když jí pak dám spát tak si pořád říkám,že musí mít hlad a mám strach aby se nevzbudila a nebulila hlady a pak taky mě to štve z toho důvodu, protože je to drahý(Nutrilon HA)a pak to vylívám!Myslím si, že tyhle stavy mám když jsem unavená a nevyspalá a když mám pocit že nestíhám a že je kolem mě bordel :lol: .Pak si pořád říkám,potřebovala bych být jeden den doma sama a všechno si udělat!!! :lol: ,babičky nevozí takže úklid domácnosti je docela problém,všechno dělám po večerech.Ale je fakt že pomůže ten hořčík,možná by stačil B-komplex,já ho občas beru,vůbec mi nedošlo,že je na tohle dobrej,takže si ho hned zítra taky koupím!! :mrgreen:

http://www.lekarna.cz/…tiva-drg-30/

Hlavně to chce to hodit za hlavu(vím,že to moc nejde)a večer když malá usne tak si sedni k tv dej si sklenku vínka něco dobrého a koukej na tv a relaxuj nebo jestli máš nějaký koníček tak si na to večer udělej čas a pak je hned líp(já třeba ráda háčkuju tak je pro mě příjemný když malá usne si sednout a věnovat se něčemu co mě baví).Nebo stačí odejít na dvě hoďky ať pohlídá taťka a zajdi si třeba něco hezkýho koupit,udělat si prostě radost :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
25.6.10 17:30

Jo jo, Lizbeth má pravdu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
25.6.10 17:44

taky jsem nervák a sem tam mi něco ujede. :oops: Prožíváme období vzdoru - chodím se uklidňovat na balkón - stojím tam na schodku (jak Kemr v Na samotě u lesa :lol: ) a sleduji jak venku prší,jak jezdí auta… :zed:

Myslím,že největší škola pro tebe bude,když to po tobě bude malý opakovat a ON BUDE!! Není to totiž nic příjemného,když mu na ulici něco spadne a on zvolá: Do prdele - tónem,který ti nápadně někoho připomíná… :oops:
Já jsem se díky takové jedné scénce fakt vyklidnila a malý taky dlooooouho nic takového neřekl. Ale jediné místo,kde to fakt nedávám je auto - to prostě nejde…to se potím dvojnásob - krotit se před nadáváním a ještě se soustředit na provoz… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
25.6.10 17:52

Taky mě právě vytočila mladší dcera… žehlím si v klidu a najednou si říkám, kdo to tady něco tak děsně připaluje, očuchám žehličku a na nic jsem nepřišla, tak žehlím dál. Do toho přilítla straší, že v kuchyni všechno svítí. No jasně, malá zapla všechny plotýnk yel. sporáku!!!! :pocitac: :zed: Tak teda dostala pořádnou na zadek a pak jsem řvala a řvala, asi 10 minut jak největší hysterka… ona už moc dobře ví, že se to nesmí… Poslala jsem jí do kouta a já jen zavolala mámě a vypovídala se z toho.

Chci se zeptat, co jsou to ty bachovky? Díky

• Citovat
  • Upravit
43032
25.6.10 18:04

Pokud jde o odnauceni se pouzivat sprosta slova, doporucuji ulozit si za kazde nejaky trest. treba desetikoruna do kasicky na charitu. nebo udelat nejakou odkladanou praci.
Uz nejakou dobu se snazim nadavat jen slovy „jeminacku“ a podobne :-) Nasi nikdy sproste nemluvili a ja se to naucvila az na vejsce. Chci pro mlade stejny zaklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.10 18:19

no ani mi nepripominejte ze to je nevinátko, dyt já to vim. Nechce se prebalit, krotí se sem tam kope mě do prsou a tak. Koupila jsem látkovky a látkuju, ale s nim to fakt nejde a to už je impuls, dala jsem do toho tolik penez, tak prosím tě pomoz mi a chvíli lež mu říkám… musím mu něco vrazit do ruky abych aspon něco obalila kolem nej. Pri kojení se otáčí brichem dolu ale bradavku má furt v puse a stiskne a táhne…kuwa to je bolest. tak rikam prestan, prestan a vracim ho a vracim a vracim a vracim… musí se rozbrecet aby byl v klidu a pil. a to jen chvíli… kdyz má jíst tak to prská, plive a hází rukama. Kdyz mu mám utrit pusu tak se muze zblaznit a ječí.. ječí při oblíkání, v kočáru taky často nemá den a je mrzutej a furt tak nejak knourá. Jsou to kapičky a pak to najednou přeteče a já vybuchnu. Ale nekřičím přímo na něj ale tak do vzduchu a na přítele a kdo je po ruce tak to schytá.. nemám nervy v pohodě… A přítel se mi směje že jsem nervák, ale mě už to směšný nepříde. Když mi nejde něco otevřít…ty vole…tak to letí.. Nesnáším chrápání, zvuky co se opakujou, jako knourání atd. Muzu se zblaznit a pak jsem rozladěná okamžitě. Co se mnou? kozlíkový kapky nebo co????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.10 18:29
asha píše:
Veru klidek, jist zacne! Taky bych neverila, nejmladsiho jsem PLNE KOJILA bez 14ti dnu ROK!!! Proste nejedl. Zato ta uleva ted! :lol: Taky jsem mela chvile, kdy jsem mu to chtela nacpat do krku nasilim, jenze tim bych akorat zavarila na jeste horsi problemy :-? Kdyz nechce jist, nenut ho, proste si dejte na nejaky cas pauzu. Akorat teda nevim, jestli jinak kojis… ?

opravdu az do roka? kojím právě, kojím, ale prodelala jsem zánet a mliko bylo jen v jedné tak jsem začla zkouset kaši, skleničku a UM. Nic nechce, ani lahev, ani lzičkou. Myslela jsem že je to z mlíka ale moje mliko z flasky taky nechce, bojim se že bude hubnout a já s tím nic neudělám a pak jsem na nervy.. uz by mel zacit jist podle všech. Pripadá mi nespokojený, kdyby se hezky najedl bylo by mu určitě líp. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.10 18:40
Lizbeth píše:
Musím tě jen upozornit, že to horší tě teprve čeká - období vzdoru, záchvaty, nočník, zlobení, odmlouvání .. :cert: :cert:
To není moralizování, ale defakto dnes v 6 m ještě v podstatě nemáš být proč vzteklá a už se neovládáš. Co budeš dělat až to bude opravdu o nervy.
Budeš ječet celý den???

no prááááávě!!!!!! to jsem hrozná co??? už v 6ti měsících mám nervy že bych fakt kopala do dveří. A to když pri prebalování kope nohama a celý si to rozmaže všude a zrovna nejde proste otevrít ta blbá krabička! ted bych se tomu zasmála ale v momentě už rvu no dopr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.10 18:54
Peťťule píše:
Ahojky, teda to je jako kdybych to psala já! :-) Z toho si nic nedělej,já tyhle stavy mám taky.A pak přesně jak píšeš mám výčitky,že jsem taková.Mám doma teprve 4měsíční mimčo, malá je hrozně hodná akorát taky zlobí s jídlem,nekojím takže přesně vím kolik sní a když vidím že vypije jenom 40ml tak už to ve mě vře,za prvé mě štve že není pořádně najedená(mám pocit,že musí hodně jíst:-)),když jí pak dám spát tak si pořád říkám,že musí mít hlad a mám strach aby se nevzbudila a nebulila hlady a pak taky mě to štve z toho důvodu, protože je to drahý(Nutrilon HA)a pak to vylívám!Myslím si, že tyhle stavy mám když jsem unavená a nevyspalá a když mám pocit že nestíhám a že je kolem mě bordel :lol: .Pak si pořád říkám,potřebovala bych být jeden den doma sama a všechno si udělat!!! :lol: ,babičky nevozí takže úklid domácnosti je docela problém,všechno dělám po večerech.Ale je fakt že pomůže ten hořčík,možná by stačil B-komplex,já ho občas beru,vůbec mi nedošlo,že je na tohle dobrej,takže si ho hned zítra taky koupím!! :mrgreen:

presně..koupila jsem už 3 UM a taky HA, protože já mám alergii. Milion saviček a lahviček. vždycky se tak nadchnu, jo tak ted to vyjde s touhle a s tímhle a tahle kaše ta už mu pojede. Musím udelat UM hA a pak teprve nemlečnou kaši. Nebo SINLAC delam, ale nic a pak to vyhazuju. SINLAC jeste jde tu zbodnu já, ale ty hořký věco se nedaj, se mu nedivím, ale když tady pak čtu jak jiný mimi baští i to hořký atd. Peníze lítaj a Alánek muj malinkej prdolka moje nic nechce. A já jsem pak vytočená. Strkám hlavu do rukou aby me nevidel a rikám proč to nechces,proč to nechceš, sakra! no… občas natáhne, hodí tu svojí podkovu a to mi pak mrzí že mě tak vidí. Když zařvu vzteky a začne plakat, to je hrozný. Proč to dělám když vím že je to špatně!!

jinak všem děkuju za reakce, opravdu… všechno čtu pozorně a beru si co se dá… zítra hořčík koupím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
25.6.10 20:03

Taky mě občas chytá rapl, to jsem ráda, že nejsem sama.
Máme doma boxovací pytel - jednou dvakrát do něj vší silou kopnu.
Jde to i s miminem v náručí. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky