Jsem vzteklá a trápí mě to

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.12.19 19:11

@Leviatan ty opravdu nevydržíš hodinu nejíst? On se naveceří, vykoupe a jde spát. Mezitím má ještě pohádku. Čas mezi večeří a spaním je 60 minut. Že vymýšlí nesmysly a nespí, je jeho věc.
Pokud něco dostane, tak stejně nejí, to je ověřené. Manžel párkrát vymekl a dal mu jablko, mrkev… a ani se toho nedotkl.
A pokud takto manžel vyměkne, tak následující měsíc neveceri, dělá blbosti a scény. Následně se dožaduje jídla v devět a deset.

• Citovat
  • Upravit
4749
19.12.19 19:21

Mne prijde normalni vecere v pul 7 u ditete, tedy i u dospeleho.. Proste se naveceret a nazdar.. Jaky dalsi jidlo? Dcera ji v 6 - pul 7 a v 7 se koupe a pak pohadky a v 8 spi, kdyz nechce, taky to zkousi.. Ja obcas vymeknu a dam ji neci, ale vetsinou kousne a konec, taky se snazi to prodlouzit, tak uz ji na to neskacu.. Ja teda vecerim s ni a chodim spat pozdeji a uz nic nejim, po veceri mit hlad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.19 19:38

@verunkamandarinka Nejsi v tom sama! Já jsem začala být nervni v šestým měsíci, kdy jsem musela začít držet přísnou dietu kvůli teh. cukrovce. Myslela jsem, že jakmile začnu jist cukry, že se to zlepší a hov. o. Taky jsem sprostá jak dlaždic, všechno mě štve, něco se nepovede a chovám se jako blázen! Naposledy to bylo asi před mesicem, kdy jsem zaboha nemohla připoutat sedačku v autě, zasekly se nějak pásy a já jsem pak vzteky kopala do auta a trvalo to snad minutu než mne to preslo… Jako vůbec nevím kde se ve mně ten vztek bere. Na mimco občas zvýší hlas, nikdy nekricim, ale zvýší hlas… Ale očividně si z toho mimčo dělá velký kulový… A co mám v pozorovány od jeho narození… Tak moje nálady nebo psych.stav nikdy neměly vliv na chování mimca. Naštěstí! :)

• Citovat
  • Upravit
7674
19.12.19 19:43
@Anonymní píše:
To je jak u nás. Dneska jsem ráno malém propleskla osmiletého, který mi sdělil, že měli mít cukroví a má trest, že neměl úkol.
Pak se nechtěl oblékat, nechtěl vstávat, 3× mi utekl do postele. Pětiletý je na tom podobně. Při cvičení logopedie na mě plival.
Denně ráno a večer rvu. Pětiletý ve školce nespí a stejně denně rev, že nebude spát. Včera ještě ve 22:30 ječel. Máme striktní pravidla, že se po 18:30 nejí, děti v pyžamu nejí, jak se zapne večerní pohádka, tak se už nejí a stejně je schopný v deset ječet, že má hlad.
Už jsem táhla do školky dítě v pyžamu. Jednou mi povolily nervy a postavila jsem dítě do vany a umyla mu obličej vlažnou vodou. Byl tak v šoku, že začal něco dělat. Ale další den stejné.
Takže radu nemám, ale nejsi v tom sama.

Proboha… děti plivou, ječí… Se nedivím že má hlad když nejí více než 4 hodiny, taky bych měla hlad. V kolik ráno vstáva, že nespi ještě ve 22 hodin, pokud v té školce nespí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22890
19.12.19 19:56

Já nevím, ale moje děti večeři v 18h, pak se jdou koupat a okolo půl 8 leží a spí, hlady nikdo nerve Taky by se mi nelíbilo dítě ještě cpat po večeři :nevim:
Jo,2 leta má mlíko na noc a o něco k jídlu maximálně poprosí starsi, pokud jedla málo večeře a pokud nemůže dlouho usnout, ale to je tak 1× za měsíc.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.19 20:03

@Veru1987 vstávat potřebuju v 5:30. Potřebuju, aby spal v 19:30, pak vstane slušně, jinak je scéna. Ale on se třeba otaci po posteli.
On ale pak stejně nejí. Tuhle ve 2 v noci ječel, že je spaní nuda a chce si hrát…

• Citovat
  • Upravit
7674
19.12.19 20:07
@Anonymní píše:
@Veru1987 vstávat potřebuju v 5:30. Potřebuju, aby spal v 19:30, pak vstane slušně, jinak je scéna. Ale on se třeba otaci po posteli.
On ale pak stejně nejí. Tuhle ve 2 v noci ječel, že je spaní nuda a chce si hrát…

Takže on vstává v 5:30 a nemůže večer usnout? a ze školky ho bereš po obědě? Nebo tam leží? Mi dcera když vstavá v 6, nespí pak po obědě (ona nespí už od dvou let přes den), ale večer usíná v 19hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.19 20:15

@Veru1987 nespí a beru ho domů. Občas ještě má ty noční pauzy. My bojujeme se spaním od narození.
On je sova a nejde nám ho předělat. O víkendu spí do devíti.

• Citovat
  • Upravit
7674
19.12.19 20:31
@Anonymní píše:
@Veru1987 nespí a beru ho domů. Občas ještě má ty noční pauzy. My bojujeme se spaním od narození.
On je sova a nejde nám ho předělat. O víkendu spí do devíti.

to není unavený, když usne ve 22, stává před 6???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.19 20:38

@Veru1987 musíš se ho zeptat. Rozhodně na to nevypadá. Lítá jak střelený. Pořád skáče, hopsa, běhá a vymýšlí blbosti, leze po nábytku a tak…

• Citovat
  • Upravit
7674
19.12.19 20:59
@Anonymní píše:
@Veru1987 musíš se ho zeptat. Rozhodně na to nevypadá. Lítá jak střelený. Pořád skáče, hopsa, běhá a vymýšlí blbosti, leze po nábytku a tak…

já bych byla unavená takto dlouhodobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.19 21:02

@Veru1987 já taky. Kolikrát usnu dřív jak on. On spí se mnou v posteli, takže mi hrabe do očí…

• Citovat
  • Upravit
7674
19.12.19 21:09
@Anonymní píše:
@Veru1987 já taky. Kolikrát usnu dřív jak on. On spí se mnou v posteli, takže mi hrabe do očí…
@Anonymní píše:
@Veru1987 já taky. Kolikrát usnu dřív jak on. On spí se mnou v posteli, takže mi hrabe do očí…

Dcera je naštěstí spáč… nespí prřes den, ale noci spí 10-11 hodin. a když jsou oslavy, chata… že spí mín než obvykle, to josu pak i dvě noci že klidně spí i více než těch 11 hodin. to pak dospáva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
19.12.19 21:18
@Anonymní píše:

Co zkusit respektovat jeho biologicky daný chronotyp? Pokud, když jde spát v 10, není při brzkém vstávání unavený, tak zbytečně týráte sebe i jeho, když ho nutíte chodit spát v hodinu, která mu nevyhovuje. Někdy prostě není dobré jít přes mrtvoly s vyžadováním některých věcí.

Šestiletý syn je tedy naštěstí spáč, ten rád zapluje do pelechu a spal by nejradši furt :D. Ale starší děti jsou taky schopné být vzhůru dlouho, naučili jsme je, že mohou zůstat v pokoji, při lampičce si číst, případně praktikují nějakou jinou klidnou činnost, klidně i hraní, skládání puzzlí, cokoliv. Když jsou unavení, tak jdou spát - ale máme třeba pravidlo, že od sedmé hodiny (ti mladší), nepoužívají mobilní telefon, takže to není tak, že by do půlnoci čuměli do mobilu, ale pokud to je nějaká jiná činnost, při které nevzbudí polovinu baráku, tak to respektuji.

Pokud se jedná o přeaktivní děti, tak to chce třeba nějak nad rámec unavit - procházka, kolo, případně nějaký jiný kroužek, který ho energeticky vybije a pak bude třeba v noci spát nebo bude alespoň klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.19 21:27

@Gituš on často nakonec usne. Když ho nechám do deseti, tak ho ráno nemůžu vytáhnout. On potřebuje spát 11 hodin, ale od 22:00 do 9:00.
My máme denně aktivit dost. Ale to je dítě, co vyleze na Sněžku, přijedeme domů a další 2 hodiny jezdí na kole.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure