Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Veru a ještě něco! Myslim, že si to všechno moc bereš. Náhodou si myslim, že je malej skvělej, znám o mnoho zlobivější děti. A problémy jako přebalování, utírání pusy a tak je asi normální. A až se to spraví s tím jídlem, tak budeš oukej. Chce to jen trpělivost. Mě víc jak Vojtík točí Petr! ![]()
j.s. píše:
a verunko není to nejhorší, když máš dostat MS? já sleduju, že kolem mě je hodně ženských (nebo spíše myslím ségru a dvě moje známé), že jsou hodně podrážděné, unavené a bez nálady, když to mají dostat a já vlastně taky, ale jak to vypadá, devět měsíců budu mít klid
a víš že jo asi
v těhu byl celkem klid
Musim to víc sledovat a když tak, tak vždycky odjedu do věčných lovišt…
Nikypiky píše:
Veru a ještě něco! Myslim, že si to všechno moc bereš. Náhodou si myslim, že je malej skvělej, znám o mnoho zlobivější děti. A problémy jako přebalování, utírání pusy a tak je asi normální. A až se to spraví s tím jídlem, tak budeš oukej. Chce to jen trpělivost. Mě víc jak Vojtík točí Petr!
já vím že je skvělej!!!! a nemyslim si že hodně zlobí, ale že já jsem nervák. A taky před tebou se neprojevuje jako doma víš. Zřejmě se nudí. Hrozně moc potřebuje nový podměty a aktivity a jist nebo se přebalovat je ztráta času. Ted má moores že ho nesmím položit natoz odejít z mistnosti. . . kdyz je s nekym jiným tak je v pohodě, ale jak přídu já, začne knučet a natahovat po mě, tak ho vemu ale knučí furt. Hlavně když sme doma teda..venku je zlatej. . Já si vše beru zato ty si flegmouš hadr
Už jsem i přemýšlela že začnu zase kouřit
![]()
ačkoliv je tohle chováni hrozny jsem ráda že nejsem taková jen já. Jsem taky beran a taky jsem strašně vzteklá. Třeba před chvilkou jsem prcka krmila (5m) a on u toho strašně zlobil,tak jsem se rozčílila že prostě půjde spát bez jídla a ten brouček se začal smát. Musela jsem jít do kuchyně a tam jsem začala brečet. Pak jsem šla do ložnice kde prcka manžel uspával a ten mě utěšoval že jsem na něj ošklivá nebyla. Na naší povahu mi byl doporučen užívat vitamín Bkomplex
Já jsem sice flegmouš, ale taky toho mam občas plný kecky. Ti říkam, je toho moc moc a chlapi stojej za .....
Holky, mám 11ti měsíčního chlapečka, který prostě nespí a nespí.Já jsem docela nervák ale moc se hlídám a malého mám vymodleného a z KET. Bohužel, někdy vybouchnu vzteky, jako včera já už jsem unavená a on prostě nebude a nebude spát, já už nevím co s ním, včera nespal ani odpoledne a večer, když jsem ho uspávala už jsem byla tak vytočená, že jsem ho hodila do postýlky a musela jsem odejít, jinak bych mu asi ublížila…nespí, v noci je vzhůru skoro každou hodinu, budí se zase i na jídlo, to jen jednou ale jinak je prostě pořád vzhůru, nejde ho uspat…je to masakr…a já jsem zase zklamala sama sebe, že jsem tu vzteklost neudržela na uzdě..on tam v té postýlce se úplně klepal, nudli u nosu a tak strašně plakal, měl úplnej záchvat a já jsem tam potom vletěla a zase mu nadala ať už mě konečně nechá být a chrápe a práskla jsem časopisem takovou silou a potom ještě jednou..úplně se mě bál…jsem strašná, strašná, strašná…nenavidím se za to.. Je mi to líto a stydím se…
Jedna známá po svěření se mi doporučila psychologa, že to není normální a malej to bude kopírovat po mně. Myslíte, že jsem na tom opravdu tak špatně? Jsem fakt nenormální?
Poraďte, jak to zvládat? Prosím
Netroufám si Tě hodnotit, zda jsi normální nebo nenormální… Každé miminko je jiné a některé zkrátka nespí a nechová se tak, jak by jsme si sami představovali. Chápu, že jsi ve stresu, ale uvědom si, že on ten stres z Tebe cítí a taky „není v pohodě“. Nechat plakat s nudlí u nosu takhle malého miminka není dobré. On potřebuje cítit, že je v bezpečí a že se s Těbou cítí dobře. Křičením na něj nic nevyřešíš. Obrň se a pokud už opravdu nevíš jak dál, zajdi k psychologovi, pomůže Ti.
Když jsem byla hodně vystresovaná z jedné nepříjemné rodinné záležitosti (fakt hodně - klepala jsem se, brečela jsem) pomohly mi takové kapky: RESCUE - Krizové kapky - Originálná květové esence Dr. Bacha. Zkus vygooglit. Mám je od kamarádky, nejde to koupit v lékárně, kupuje je přes net.
Krystofko, asi neporadím jak, ale chce to se prostě ovládnout
docela mi trvalo než jsem se to naučila a to jsem kdysi bývala flegmouš
každopádně já bych si třeba vymezila, co dělá dítě jen tak z „plezíru“ a za co prostě nemůže..tím jsem začala já…chápu, že jsi unavená, ale rozčilená ho tuplem neuspíš, myslím, že takhel „velké“ dítě 2minuty breku nezabijou, když se prostě půjdeš vydýchat, napočítat do sta, sníst půlku čokolády, prostě něco, co Tě uklidní, popřípadě třeba poslat muže…taky mi to párkrát ujelo, ale situace se tím akorát zhorší, fakt…
naopak když malá provádí něco, co nemá a moc dobře to ví, prostě zkouší, tak jsem neústupná a přísná, důrazně věci říkám, ale zase neřvu…a co bych Ti poradila nejvíc?pravidelné hlídání, odpočineš si, dospíš se, zrelaxuješ a budeš mít více sil se ovládat..
jo a neřekla bych, že jsi nenormální, to co popisuješ je prostě stres z únavy.. ![]()
Jojo, únava js hnus, já když byla vyřízená (asi v tom věku co Ty píšeš), tak jsem taky párkrát bouchla, nadávala atd. Nejsem na to hrdá. Vždy potom nastoupil manžel, já se zklidnila a zase to šlo. S tím spaním - no moje dítko se chtělo non stop kojit (hlavně v noci), když jsem kojit přestala, spaní se náádhereně upravilo, pohoda. Takže zaúkoluj manžu, občas vypadni z domu a zaveď večerní rituály - koupat, mléko, písnička (pohádka), pomazlit, uložit, něco popovídat, pohladit a papa. U nás režim funguje, prostě se malá naučila, že po tomto se jde spát a hotovo. usíná sama. ![]()
To zvládneš, oni jen zkouší, co vydržíme.
srry za anonym.
A co děláš, když třeba v noci nespí? Jdeš k němu? Bereš ho k sobě? Zkus ho ignorovat, podle mne by měl zpátky zase usnout a časem si zvykne. U nás vždycky volám pššššt a pokud mu nic není, tak zabere, ale horší, když ho třeba bolí zoubky nebo má rýmu, to je pak těžké. Zkus zjistit, proč se v noci budí.
Je to pro tebe jistě těžké, ale zase děti z toho vyrostou a zase bude dobře. Vypusinkuj ho dneska, ono to ty děti zapomenou, ale ty nezapomeň při příští stresující situaci, že držíš v náručí vzácný poklad, který nada vše miluješ, raději si s ním poplakej, řekni mu, co tě trápí, ale zkus se ovládnout ![]()
Holky, děkuju za milé a podporující reakce..tohle období u nás trvá už od října, někdy potom jsme ho začali dávat k nám do postele, na několik týdnů se to upravilo ale potom začalo vše od znova..Už jsem přemýšlela říci o tom pediatrovi. Já s ním celý den jsem sama, nikdo mi ho nehlídá, nepomáhá, manžel v práci a já si s ním hraju, povídám, zpívám, zpívám mu i u uspávání..myslím, že jsme spolu šťastní, jen prostě když je toho na mě moc, jako včera, kdy jsem ho nemohla tak dlouho uspat…zklamala jsem..dnes jsem úplně v pohodě. Vím, že je to neomluvitelné a děkuju vám za to, že jste mne neodsoudily..
Takže, spí s námi..v noci děláme pšššš…hladím ho, dokud neusne znovu, budá se ale s pláčem..možná to jsou zuby, máme jen dva ale trvá to už velmi dlouho..
Jeeee to je jakobych četla o sobě. Hlavně dneska! Můj má 13m a je vzteklý po mě. Dnes sem byla na zhroucení když celý den jenom řval. Všechno, cokoli ho zase rozvztekalo. Když má ty svoje nálady, tak ho prostě strčím do postýlky, kde je v bezpečí, a odejdu a nechám ho vyvztekat. Má už rok, takže se musí naučit ovládat emoce. Takže pokud ho nic netrápí tak prostě ignoruj.
A v noci jsme to měli podobně. Každou hodinu vzhůru a mlíko. Je už dost velký na to aby vydržel celou noc bez mlíka, takže zkus spíš čaj a nebo vydrž trochu řevu a on zase usne a naučí se že v noci se nejí. U nás to zabralo. Prostě sem mu to mlíko nedala a hotovo.
Ale naprosto tě chápu. Musíme se obrnit trpělivostí. Taky už sem si párkrát říkala že se zrala na psychiatra ![]()
Zkus mu dát na noc nurofen nebo něco a uvidíš, jestli to nezabere a nebude spát líp, co? Jinak jsi určitě skvělá máma, to se stane každé, že občas vypění. Jsme prostě ženy a hormony taky s námi umí výborně cvičit, k tomu, když se přidá únava, tak to je někdy moc. Drž se, určitě to zvládneš
A zkus nějaké centrum pro maminky s dětmi, přijdeš n jiné myšlenky, malý taky a bude zas líp ![]()
A za co odsuzovat, že jsi jen člověk?
![]()
každopádně „vyvztekat“ bych nenechala, to prý není úplně ideál, ale zas co je žejo ![]()
Podle mě by to mohly být ty zuby
i když zas od října je dost dlouhá doba…malá teď takhle bojovala 3 měsíce, ale už jsou venku ![]()
koukala jsem odkud jsi a navrhla další možnosti, tak kdybys chtěla napiš SZ ![]()