Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já to dovedu pochopit. Člověk má nervy jen jedny a někdy je to prostě těžký. Náš malej taky neví, co je to spánek přes den. A když si člověk potřebuje uklidit a tak a to smrádě jenom řve, tak člověk prostě ujede. Přeju pevný nervy a at se to vše brzo změní k lepšímu. ![]()
já jsem taky beran a výbušná jsem až dost někdy i sprostá hrdá na to taky nejsem ale už se snažím ovládat,malýmu ted rostou 2 zuby najednou a nechce jíst a mě to strašně vytáčí dneska chytl takový hysterák po posazení do židle že ječel 20 minut a to už to ve mě pěkně vřelo tak šel o hladu spát a když vstal zase s řevem tak dostal mlíko a homeo a pak byl docela v pohodě .mě opravdu vytáčí snad jen to jídlo a pak když je protiva ta třeba potřebuju umýt nádobí a on mi stojí mezi nohama a ječí a sápe se po mě to mě taky vytáčí doběla snad to brzy odezní u jídla se těd snažím hodně ovládat ,sednu si koukám někam jinak a řeknu mu že mám času dost,ted večer začal při polívce zase hodně řvát a kroutí se čelem ode mě tak sem ho nechala a za chvíli začal v klidu jíst a snědl celou misku tak nevím ![]()
Ahoj holky, pžidávám se ke skupině vzteklých maminek
Dneska jsem teda byla obzvlášť jedovatá!! Malá - 20 měsíců mě od rána vytáčela
Tak nejprve to bylo snad hodinové přemlouvání aby si sedla na nočník a vyčurala se, nakonec to stejně udělala vedle
Potom dostala plínku, do té se okamžitě podělala a ona nesnáší pak to utírání, takže to byl zase boj jí utřít hnědou majdu všude.. No a pak mi ještě vylila celý borůvkový mlíko Dobrá máma, který já jsem chtěla s chutí vypít. Ona by si dala jen trošku.. Tak to mi celý vylila a ještě se v tom vyválela.. Tak to už jsem fakt řvala a dostala pár na zadek
Od rána mě taky bolí hlava, mám obklad na čele, tak asi to má taky příčinu, že už jsem vybuchla.. Pak jsem se málem přerazila o její hračku, tak ta letěla do koše.. No byl to starej budík, ale ona ho ráda tahá.. Tak takový to dnes u nás bylo ![]()
Taky někdy nadávám, ale před lidma a dětma na ulici ne. Joo pokud jdu sama a někdo mě vytočí, tak mu dám-jsem lev. Ale nervák jsem byla donedávna taky. Hlavně když jsem neměla doma uklizeno. To byl mazec. Byla jsem schopná příteli vynadat uplně strašně…ale přešlo to. Když jsem 30.12.14 dostala skoro infarkt. Přijela zachranka, napichali mě, natočili, píchli hořčík-supr zážitek a tím jsem skončila. Byla jsem cholerik celej život. A těžkej. Je fakt, že jsem měla i stále mám dost problémů, ale už se o sebe tak bojím, že jsem radši v klidu. Ten zážitek, kdy mi zmodrala ruka tak, že byla jak obloha v Medvídkoj Pů, ta brůtální křeč v ruce a nedejchatelnost mě fáákt poučilo. Ne všechno se dá v klidu. Ale pokud to jde, tak radši joo…
@verunkamandarinka píše:
Holky prosím vás co mám dělat…jsem nervní, sprostá jak dlaždič a hned mě vše vytočí, když to neni podle mých představ. Něco si krásně připravím, jako třeba jídlo pro malýho (6 měsíců) a on to třeba nechce, řve a já jsem chvíli klidná, ale pak se mi něco stane a jsem zlá!!!! snažim se mu to nacpat do pusy, ne násilím, to ne, ale samozrejme to nemá efekt. Pak mi to vyrazí z ruky a já zarvu SAKRA nebo neco jinýho. Nemám nervy…
Nebo někam jdu s nim a něco přestane fungovat nebo mi to spadne a zkomplikuje se ta situace a já na to SR*Č JEDEN DEBILNÍ POS**NEJ a už nadávám. A to mám malýho v ruce!! nedokážu se krotit!! křiknu i na malýho ale on z toho co dělá nemá ještě rozum přece!!! jak se mám ovládat? to je jen zlomek toho jakej já jsem nervák ano… pak mě to mrzí jaká jsem a pláču…mám si dát hned facku nebo co mám dělat… jsem znamení berana
a první mimi…
není to pořád, ale jednou za den, myslím, se takto vytočím a to už mám duvod k slzám…
Příspěvek upraven 01.07.10 v 14:32
Ahoj.
Tak tedy z toho co popisuješ vidím úplně sebe.
Já jsem též beran. Dceři jsou 2.je velice temperamentní míšenka. Má africké geny. Už nevím co sní a také se sebou. Přemýšlím že navštívím lékaře a asi se budu muset léčit a dcerku nadevše miluji ale prostě to už nedávám. Ona dovede celý den (a i vnoci) říkat mám auva (vymýšlí si) chci plakat. Nebo ji něco nejde tak pak řve třeba 30 min nebo hodinu. Mlátí do nábytku, kope nohama o zem. Když ji chci vzít mlátí a kope do mě. Je ve znamení lva. Po dobrém nepomáhá po zlém nepomáhá, jednou jsem zkusila dát jí studenou sprchu. Myslela jsem že ji to porazí. ![]()
Vše ne to pak děsně nervuje. Pak brecim. V hlavě se mi honí nejrůznější myšlenky. Jak jsem špatná, mam to skončit. Nebo ne. Co potom chudák ona. A moje rodiče. Pak je to přejde a dobrý večer ale to je téměř každý den. Když je u babicky nebo u tety je prý hodná. Takže je chyba ve mě. Matka me moc nepodpoří. Říká že jsem stará že jsem si dítě neměla pořizovat. Asi má pravdu. Jenže já nechtěla zůstat sama.
Jak to řešíš ty tu agresi?
@Kamka33
Cítím s tebou. Také to tak nedávám. Už přemýšlím o psychiatrovi ![]()
Ahoj jdu se k vám taky kát. ![]()
Jsem od srpna s dětmi sama, v novém bytě, v jiném městě bez pomoci bez rodiny (mám ji přes 100km daleko). Starší co měsíc nemocná a do toho bojujeme s poruchou soustředění takže úkoly stojí za to
ale ovladám se. Večer mladší nechce spát protože v MŠ spí 2 hod po obědě. Neudrží ji vzhůru. Mě začne v 21hod vylézat z postele, že má hlad, žízeň, nemůže usnout, boji se apod. Nejdřív zkouším vracet do postýlky, čtu, naplníme bříško, hladíme..pak už jen bezútišně bulím a říkám si proč mě to dělá? Ráno vstávají v pul6(v 6:15) odcházíme družina, mš, práce.. mladší nechce vstávat, v jídle se rýpe a tvrdí, že jí, pak se zase neobléka apod. Jako by to dělala schválně. No vypadá to tak, že odcházíme ve 25, já na ni pak už jen zoufale křičím, ona brečí a začne teprve něco dělat. Nechápu proč. Zkoušela jsem ji vysvětlit, že musím chodit do práce včas, že jinak nebudeme mít korunky, že mi nedělá dobře takhke křičet oba kýve a slibuje, ale každý den je to stejné
Zkoušela jsem ji budit dřív
nic.
Já na ně nechci ječet, jsem jen v tu chvíli zoufalá…a pak celý den provinilá ![]()
To je jak u nás. Dneska jsem ráno malém propleskla osmiletého, který mi sdělil, že měli mít cukroví a má trest, že neměl úkol.
Pak se nechtěl oblékat, nechtěl vstávat, 3× mi utekl do postele. Pětiletý je na tom podobně. Při cvičení logopedie na mě plival.
Denně ráno a večer rvu. Pětiletý ve školce nespí a stejně denně rev, že nebude spát. Včera ještě ve 22:30 ječel. Máme striktní pravidla, že se po 18:30 nejí, děti v pyžamu nejí, jak se zapne večerní pohádka, tak se už nejí a stejně je schopný v deset ječet, že má hlad.
Už jsem táhla do školky dítě v pyžamu. Jednou mi povolily nervy a postavila jsem dítě do vany a umyla mu obličej vlažnou vodou. Byl tak v šoku, že začal něco dělat. Ale další den stejné.
Takže radu nemám, ale nejsi v tom sama.
@Anonymní píše:
To je jak u nás. Dneska jsem ráno malém propleskla osmiletého, který mi sdělil, že měli mít cukroví a má trest, že neměl úkol.
Pak se nechtěl oblékat, nechtěl vstávat, 3× mi utekl do postele. Pětiletý je na tom podobně. Při cvičení logopedie na mě plival.
Denně ráno a večer rvu. Pětiletý ve školce nespí a stejně denně rev, že nebude spát. Včera ještě ve 22:30 ječel. Máme striktní pravidla, že se po 18:30 nejí, děti v pyžamu nejí, jak se zapne večerní pohádka, tak se už nejí a stejně je schopný v deset ječet, že má hlad.
Už jsem táhla do školky dítě v pyžamu. Jednou mi povolily nervy a postavila jsem dítě do vany a umyla mu obličej vlažnou vodou. Byl tak v šoku, že začal něco dělat. Ale další den stejné.
Tak ty bych propleskla oba už dávno. Jako že na tebe dítě plive??? A proč jíte naposledy v 18 30 když pak děti mají ještě hlad??
@Anonymní píše:
Nechápu ten zákaz jídla v 18.30?
To se pak nediv, že řvou hlady.
@karkarka on nema hlad. Ale prodlužuje čas. Hlavně od 19:30 leží v posteli a „hlad“ se dostaví ve 22:00, když vyčerpá ostatní věci.
My cvičíme pusu, takže schválně cvičí tak, aby na mě plival a hrozně se tomu směje. Pravidlo je 3× a dost, takže aktuálně je bez pohádky, bez plyšáka a dostal po papule.
@toma0105 nezlob se na mě, ale nejsou mimina, aby museli jíst do chvíle, než jdou spát.
Hlavně není to hlad, ale snaha prodloužit odchod do postele. Už to mám ověřené. Dřív jsem mu dávala jíst a on rozpatlal jídlo po sobě, po stole a nechal ho. Když mají limit, tak se nají, pokud ho nemají, tak nejí a těsně před odchodem do postele scény.
@Lupilulu Máš to těžké
Ale asi ti nezbyde nic jiného, než přitvrdit, jinak se zblázníš. Večeři bych posunula, vylézání z postele prostě ne, jedině na wc, max trochu napít. Ráno budíček o půl hodiy dřív, atˇmají dost času se probrat. No jo, já vím, lehce se radí. Držím palce ![]()
@Anonymní píše:
Proč se po 18.30 nejí?
To se pak nediv, že ti v noci ječí, že má hlad. Kdybys posunula čas večeře, tak třeba nebude ječet? Pětiletý na tebe polival? To jako fakt? Co ty na to?
@Anonymní píše:
No já bych taky měla hrozný hlad kdybych jela naposledy v 18:30. Moje máma byla taky že večer se nejí. Bylo to strašné chodit s krucicim břichem do postele. Snad by jsi večer mohl dát alespoň jablíčko…
@arinecka nejí a jíst nebude. V kolik vecerite vy? Mně přijde normální, že hodinu po jídle jde spát. Není mimino, aby dojedl a šel spát.
Jak jsem psala, on to není hlad, ale prodlužuje usínání. Vymýšlí si nesmysly. Hlady se nebudí. Hubený není.
Dneska třeba hodinu ječel, že nechce večeři, kterou chtěl původně.
Ano, někdy plive, jindy zkouší jiné věci. Dostal po papule, nemá pohádku, nedostal kakao a sebrala jsem mu plyšáka na spaní. Zítra to neudělá.