Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
MUFICE píše:
Mám takový pocit, že jí to zlomí vas, myš vypadá, jako když spí, naštěstí jsme žádnou rozmázlou neměli, to bych asi nerozdýchala…brrr
Tak pastičky nalíčeny a teď nespat a čekat, kdy to scvakne a já se leknu tak že nadskočím v posteli
manžel mi pomáhal líčit, ovšem nezapomněl lamentovat že mu to přijde drastický a podobně
Jo, mě milovníkovi a chovateli potkanů se to vyloženě zamlouvá
ale nehci mít doma, kde mi po zemi leze dítě nemoci z myší a rozhryzané kabely a oblečení.
MirušeProdigy píše:MUFICE píše:Tak pastičky nalíčeny a teď nespat a čekat, kdy to scvakne a já se leknu tak že nadskočím v posteli
Mám takový pocit, že jí to zlomí vas, myš vypadá, jako když spí, naštěstí jsme žádnou rozmázlou neměli, to bych asi nerozdýchala…brrrmanžel mi pomáhal líčit, ovšem nezapomněl lamentovat že mu to přijde drastický a podobně
ale nehci mít doma, kde mi po zemi leze dítě nemoci z myší a rozhryzané kabely a oblečení.
Ježíšššš vy je máte v ložnici, to je fakt hroznýý, to bych se z toho asi posr..a, brrr!!!! To vás docela lituju. My měli 2× myš v kuchyni za linkou a pak 3× ve vstupní chodbě, jak blbě podřízli ty dveře.
Tý myši to „jen“ zlomí vaz, jinak zůstane vcelku
Teda ty máš fantazii ![]()
My taky snad letos budem ušetřený. Ale u nás právě pomohli nakonec pastičky, ráno jsem pastičku vzala, myš vyklepla do popelnice a zase nastražila. Letos by to byl fakt oříšek, kam pastičku dát, páč ty dva vlezou všude, tak aby je to necvaklo ![]()
MirušeProdigy píše:MUFICE píše:Tak pastičky nalíčeny a teď nespat a čekat, kdy to scvakne a já se leknu tak že nadskočím v posteli
Mám takový pocit, že jí to zlomí vas, myš vypadá, jako když spí, naštěstí jsme žádnou rozmázlou neměli, to bych asi nerozdýchala…brrrmanžel mi pomáhal líčit, ovšem nezapomněl lamentovat že mu to přijde drastický a podobně
Tak co, kolik jste jich pochytali?
MUFICE píše:MirušeProdigy píše:Tak co, kolik jste jich pochytali?MUFICE píše:Tak pastičky nalíčeny a teď nespat a čekat, kdy to scvakne a já se leknu tak že nadskočím v posteli
Ani jednu, pastičky jsou tu 4
Asi maj ten oběžník s fotkou pasti taky.
![]()
MirušeProdigy píše:MUFICE píše:Ani jednu, pastičky jsou tu 4MirušeProdigy píše:Tak co, kolik jste jich pochytali?MUFICE píše:Tak pastičky nalíčeny a teď nespat a čekat, kdy to scvakne a já se leknu tak že nadskočím v posteli
Asi maj ten oběžník s fotkou pasti taky.
![]()
![]()
To je teda pech. Zkuste jim změnit návnadu, my jsme některé myši chytili na sýr a jiné na kousek chleba.
Kousek vysočiny
Nebo oříšku. Ale bacha, návnadu přivaž tenkým provázkem k tý pastičce, aby museli zabrat ![]()
janinkaz píše:
Kousek vysočinyNebo oříšku. Ale bacha, návnadu přivaž tenkým provázkem k tý pastičce, aby museli zabrat
Tak tahle vychytávka by mě nenapadla ![]()
Dobré jsou taky ty citlivější pastičky než ty obyč, to jsem se bála i s tím pohnout, aby mě to necvaklo.
Hele fakt stačí ta obyč, jen tu návnadu přivázat (vázat než se to natáhne
). Nám loni myš asi dvě návnady ukradla aniž by past sklapla a pak se povedlo. A jak tam byla cvaklá, tak v hubě držela ten přivázaný oříšek ![]()
Máme poslední měsíc zamyšovanou chalupu až po strop. Jenom za minulý týden se tam chytily čtyři kousky, do klasických pastiček, ale pozor - všechny na koblihu s marmeládou! A taky jsme museli přivazovat, jinak to byly schopné vyžrat a pastička se ani nehla.
Ale zajímá mě - stačí po nich umýt savem? Nebo na to máte nějaký spešl antimyší dezinfekční prostředek?
Bersaba píše:
Máme poslední měsíc zamyšovanou chalupu až po strop. Jenom za minulý týden se tam chytily čtyři kousky, do klasických pastiček, ale pozor - všechny na koblihu s marmeládou! A taky jsme museli přivazovat, jinak to byly schopné vyžrat a pastička se ani nehla.
Ale zajímá mě - stačí po nich umýt savem? Nebo na to máte nějaký spešl antimyší dezinfekční prostředek?
Co mýt Savem, pastičku nebo podlahu?
Ahoj ,mám taky problém.vždy na podzim ,se nám dostanou vždy tak dvě myšky do domu.máme přízemní dum a ěti nechávají pořád otevřené.Už třetí den se snažím jednu mrchu chytnout.Pastičky nachystané ,jed za skříní .A nic.dnes manžel seděl a říká,tam přeběhla myš.A vlezla za skřinku s televizí.tak jsem zavolala psa,a odsunuli jsme to .A z každé strany jeden z nás stál .A ta potvora se vypařila.zahlédla jsem ji za tím ale pak už nikde nebyla.Já nevím kam vlezla.pes se mohl pominout ,ale nechytli jsme ji .já se toho nebojím ,ale pocit ,že tu někde šmejdí ,je hrozný .a pokaždé ,když sem vleze,ani ji nemusím zahlédnout,tak ji cítím.známá říkala,že když se dává nástraha do pastičky,že ta pastička se musí umýt vřelou vodou a v rukavici to nalíčit.Že ony to cítí a na past nevlezou .taky to umývám savem ,a chtělo by to možná něco silnějšího.
To my pastičky nemyjeme a rovnou je vyhazujeme i myší do popelnici, ani jeden bychom na myš nesáhli…fuj!!!
MUFICE píše:Bersaba píše:Co mýt Savem, pastičku nebo podlahu?
Pastičky ne, fuj, to jde rovnou do popelnice i s úlovkem. Spíš mi jde o ty plochy, kde prokazatelně lezly. Na chalupě nám prolezly kde co, bobky byly i v hrnkách na polici.
Ty jsem teda vzala vařící vodou, jarem a znova vařící vodou. Ale jde mi hlavně o podlahy, vytírala jsem právě Savem a nevím, jestli to stačí.
no taky to letí do popelnice,to nám právě radila známá.ale já jsem,třeba ty sáky s jedem normálně chytla rukou.a to se prej nemá