Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@JiříkMazlík píše:
@Tarlin jed na myši kočka vyzvraci. Narozdíl od myši která nemá dávicí reflex. A obrať se na odbornou firmu.
Máte špatně něco v té vaší stavbě když do těchto míst mohou myši. Vyřešit kudy tam lezou
Jinak skelná vata vadí i myším žere jak kjava
Jste si opravdu jistá že jsou ve stropě?
Myši jsou neuvěřitelně pružný, stačí jim jakákoliv titěrná škvírka… Nebo si jí vytvoří, prohryžou i beton… Skelná vata jim nevadí, klidně se v ní zabydlí, mají rády teplá hnízdečka… ![]()
@bse.pedro no na chatu taky lezli. V létě tam byla tchýně a první co jí napadlo vykoupit pastičky v místních domácích potřebách
ne že by to pomohlo ulovili asi jednu
![]()
Stačilo najít to místo bylo u kolny kudy tam mohli šplhat dovnitř ucpat a lezení znepříjemnit plechem. A pak jim dát ty granulky co mají myšky rádi ![]()
Já s nimi bojuji na chalupě - do pastiček aktuálně dávám špek. když pas zrezatí, nesklapne - vidím třeba ten špek okousaný. Jedy dávám různé - málokdy jsou nějaké žrané - nejvíc asi granule. Myší mrtvolky většinou nesmrdí ani v pastičce, ale teď je zima, možná je to tím. Myši tam máme droboučké.
Na jedy existují deratizační staničky - je to krabička, kam se kočka nedostane, ale myš tam vleze.
@bse.pedro píše:
Myši jsou neuvěřitelně pružný, stačí jim jakákoliv titěrná škvírka… Nebo si jí vytvoří, prohryžou i beton… Skelná vata jim nevadí, klidně se v ní zabydlí, mají rády teplá hnízdečka…
Mysi betonem ne. To potkani a krysy, ty projdou i litinovým potrubím, fakt jo.
@Pudloslava nejsou to spíš rejsci? Ti jsou malincí, menší než myš. Mají takové delší čumáčky.
Děkuju za rady, zkusím tedy ratimor. Já jsem se bála, že se kočka otraví taky, když sní otravenou myš, ale vidím na internetu, že by leda musela sníst hromadu těch granulí a k těm se nedostane. Tak snad nám to pomůže, díky ![]()
@inkakřivák píše:
@Pudloslava nejsou to spíš rejsci? Ti jsou malincí, menší než myš. Mají takové delší čumáčky.
jo, mají dlouhý čumáček - díky, v myšoidech se nevyznám. ale jedy jsou na to stejné, ne?
edit - když o něm čtu, že je hmyzožravec, tak asi na granule nepůjde. jestli fakt chcípne hlady do 30 minut, tak u nás v chalupě nemůže přežít, mám všechny potraviny myšotěsné vyjma pastiček. nejvíc mě děsí riziko, že se zabydlí v povlečení.
My jsme měli jednoho v ložnici a vyhnali jsme ho ven. Je fakt prcek. Myši mi nevadí, nenávidím a hnusí se mi a bojím se potkanů.
@inkakřivák tak to by se ti líbilo video co jsem natočil 4 myši a jeden donut
a to jsem byl ani ne metr od nich.
Celé léto měli někde ve dřevě u ohniště bydlení a každý den dostávali něco na zub
pak už ti normálně bez strachu lezli po nohou ![]()
@JiříkMazlík Asi líbilo. Myši jsem jako dítě chovala v akváriu.
@inkakřivák no měli jsme tři osmáky
a jednou se jim přes víkend když jsme byli pryč podařilo dostat ven a všechny spotřebiče v okolí byli rázem bezdrátové ![]()
Tak že místo toho abych si po cestě zalezl do postele jsem měl hned co opravovat ![]()
@JiříkMazlík Ti jsou hezci. Já jsem jako dítě měla myši a křečky a chov andulek. Ale moje děti, ty už měly větší výběr. Takže ty měly postupně myši, džungarský kreciky a osmáky. Nejhezčí byli ti křečíci. Pak měly užovku, a žáby, a andulky a psy a kočky. Věčný zvěřinec.
Tak a teď se ještě zkusím zeptat jak se zbavit toho smradu myšiny?
v posledních dnech raketově zesílil a já to tam v podhledu nemůžu nijak umýt. Můžu leda větrat. Zmizí brzy sám až myšky pochcípají? ![]()
Vyhubit myši, vyklidit, vymýt. Najít hnízdo. Jinak to prostě bude smrdět.
Hele, my měli myší taky ve stropě, na půdě. Přišly od sousedů po trámu pod střechou. Plašičky jsou k ničemu, normálně lítaly i přes ně. Nejvíc zabraly plastové pastičky a do nich kočičí granule, já použila voňavé Whiskas. A nebo jsem koupila takovou jako knihu, pomazanou lepidlem. Myš se k tomu přilepšila, pak jsem ji „jen“ musela zabít, aby se netrapila. Ale doporučuji ty plastové pastičky, co jsou ale nebezpečí pro kočky, mají sílu pomalu na přeřazení packy nebo prstu. Já do nich nachytala celou armádu, cca 30 kusů. Prosím anonym, nemusí každý vědět, že máme doma myšky