Pomoc státu maminkám?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
gabN píše:
Ano moc děkuji. zajdu tam až dostanu odvahu, není to zrovna jednoduché. proto to zjišuji tady abych tam šla alespoň se základnímodhadem.. proto jsem ráda za každé onfo co mi můžete poskitnout
gabN,opravdu Tě nestraším,nemám to v úmyslu,tím dětským domovem a domovem pro nezletilé matky.Je to životní realita,v krajním případě se to stává.Není to nic jak „pasťák“.Znám jednu mladou maminku,která porodila v 16 a zůstala bez pomoci rodiny,byla tam moc spokojená..
Vím,že to není zrovna jednoduché,ale zajdi na to OSPOD co nejdřív.Je to v Tvém zájmu být informovaná o variantách a možnostech řešení a taky tím,že přijdeš sama si sociální pracovnice udělá obrázek o Tobě a podle toho se zachová později u soudu,až bude zastupovat Tvé dítě ![]()
Přeju Ti moc štěstí a klidně podávej do diskuze průběžné info,jak se Ti daří..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gabika píše:gabN píše:gabN, hlavne si to ale dobre spočítajte. Ak by šiel na materskú priateľ, tak by ju síce zrejme dostal, ale zase prídete o jeho príjem. A je asi málo pravdepodobné, že si hneď nájdeš prácu, ktorá je lepšie platená, než jeho teraz…
No mě je 16 ,ale přítely je 21 takže to miminko nebmusí bejt napsané na rodiče ne ? kor když mamku nemám a otec je no škoda mluvit.. a co varianta že by na mateřskou šel přítel? ten rok pracuje tam by to bylo jak? . nevíte ? – děkuji
Teď nechci mlžit,ale mám pocit,že přítel může vydělávat i na mateřské,gabN se může registrovat na úřadě práce,co si budeme povídat,stejně ji s miminkem,bez školy a praxe jen tak někde nezaměstnají.Práce není ani pro ty,co pracovat můžou a chtějí.Ona se bude starat o dítě,bude registrovaná na UP bez nároku na podporu,přítel může chodit do práce dál
Po mateřské na ni přítel převede rodičovský příspěvek,před tím buď zvolí tříletou nebo ponechá čtyřletou variantu a je po problému..
Tak to platí dnes.Po volbách může být jinak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
gaBn,co vím jistě,při rodičovském příspěvku může přítel neomezeně vydělávat,bude pobírat plat i rodičák.Kdyby ho třeba nechtěl převést potom na Tebe.Jen musí zajistit celodenní péči o dítě zletilou osobou!!
Což bude u vás hlavní problém,Tvoje nezletilost,jinak je řešitelné vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuju že mi tady pomáháte.. jsem z toho docela špatná a zároveň šťastná z miminka:-)-.. já jse až dodnes byla názoru že když je přítel zletilý že ikdyž by mě otec vyhodil z domu a to je možné pač už sem chtěla jit na sociálku dříve kvůly tomu jak se chová.. pobírá za mě k tomu sirotčí důchod.. atd. nic nedává. a přítel se k miminku samozřejmě hlásí.. eště nás napadlo prostě abych se nechala splnoletnit. a že by jsme se vzaly.. tam bych mohla bejt doma já., ale prostě neják to snad musí jit aby jsme mohly bejt spolu a miminkem. pač můj otec mi podporou nebude ba naopak pujde proti nám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
gabN píše:
Moc děkuju že mi tady pomáháte.. jsem z toho docela špatná a zároveň šťastná z miminka:-)-.. já jse až dodnes byla názoru že když je přítel zletilý že ikdyž by mě otec vyhodil z domu a to je možné pač už sem chtěla jit na sociálku dříve kvůly tomu jak se chová.. pobírá za mě k tomu sirotčí důchod.. atd. nic nedává. a přítel se k miminku samozřejmě hlásí.. eště nás napadlo prostě abych se nechala splnoletnit. a že by jsme se vzaly.. tam bych mohla bejt doma já., ale prostě neják to snad musí jit aby jsme mohly bejt spolu a miminkem. pač můj otec mi podporou nebude ba naopak pujde proti nám.
Zplnoletnění je soudní proces.Myslím,že cesta začíná zase na OSPOD,kam musíš co nejdřív zajít.Tam Ti poradí,jak máš podat návrh.Nevím,jestli se musíte vzít..
Vím,že to zplnoletnění stojí nějaké peníze a nabýváš určitá práva,co se týče péče o dítě a co souvisí s rodinou.Nezískáváš tím třeba právo volit a jiná práva,která s tím nesouvisí..
Sirotčí důchod náleží Tobě,ale jsi nezletilá,tak ho pobírá zákonný zástupce.Měla by ses ohradit,že se o Tebe nestará,jak by měl.Ale nárok na tento důchod Ti náleží myslím,jen pokud studuješ.Nevím,jestli do 18 let,i za podmínky,že nestuduješ,to nevím.Ale pokud nebudeš po 18.roce studovat,důchod už nedostaneš..
Hodně záleží,jak se na vaši situaci bude dívat konkrétní sociální pracovnice,která udělá šetření v domácnosti,bude zjišťovat,v jakých podmínkách žijete a v jakých podmínkách by doma žilo Tvé dítě.Záleží,jak to podá soudu a jak to uvidí konkrétní soudce..
Máš to složité,nezávidím.Pokud otěhotní nezletilá dívka z fungující rodiny,i to se stává,většinou není žádný problém,aby nemohla zůstat s dítětem doma u rodičů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak moc děkuji za pomoc a podporu:-)… nikde jinde jsem nic nenašla. tak moc děkuji.. škoda že není jednoduší cesta jak bych mohlas s miminkem bejt u přítele. aníž by mi do toho můj otec mohl něják zasahovat.. protože on problémy dělat bude
a bude nám chtít udělat ze života peklo.
už fagt nevím co stím toho se koc bojím a horší je že jak dojdu na sociálku tak mu to budou zdlovat. a je hotovo:-( a když tam půjdu se optat a néo jednat z určitým záměrem tak to bude taky nic moc.
--- ale moc dškuji za pomoc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
gabN píše:
Tak moc děkuji za pomoc a podporu:-)… nikde jinde jsem nic nenašla. tak moc děkuji.. škoda že není jednoduší cesta jak bych mohlas s miminkem bejt u přítele. aníž by mi do toho můj otec mohl něják zasahovat.. protože on problémy dělat budea bude nám chtít udělat ze života peklo.
už fagt nevím co stím toho se koc bojím a horší je že jak dojdu na sociálku tak mu to budou zdlovat. a je hotovo:-( a když tam půjdu se optat a néo jednat z určitým záměrem tak to bude taky nic moc.
--- ale moc dškuji za pomoc
Myslím,že hodně záleží na tom,v jakém rozpoložení přijdeš na OSPOD a jak budeš jednat.
Doma si to promysli,připrav si otázky,na které by ses chtěla sociální pracovnice zeptat,promysli si možná řešení a prober to s ní..
Jsi nezletilá,pravděpodobně Tě i potom navštíví doma,bude chtít mluvit s Tvým otcem..
A co přítel a jeho rodiče?Na tom taky hodně záleží.Oni by vám třeba nemohli pomoct?
Přítel má práci?Byt?Nebo bydlí u rodičů?
On by měl nárok na peněžitou pomoc v mateřství,pokud je zaměstnaný více než 270 dní - jako zaměstnanec.Pokud je třeba OSVČ,tak nevím..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no o rodinu přítele nejde . ty nás budou podporovat, ale jde o mého otce ktereho jsem už chtěla udat na sociálku, ale bylo tam hodně problému. on nám bude dělat peklo jak to jen půjde, ale jinak přítele mamka dělá na socciálce na nějákejch dávkach pro postižené takže tam by to šlo..přítel bydlí u rodičů, ale možnost bytu má. a chtěly by jsme tam jít až by se to narodilo.v době narození bude přítel v práci cca 10 měsíců. možná 11. ale jak říkám můj otec je problém:-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak dlouho jsi těhotná?
Ještě jsem chtěla dopsat,že nemá cenu otálet a čekat,že se „něco vyřeší samo“.
Když se narodí dítě nezletilé matce,porodnice má povinnost to sociální pracovnici hlásit.Někdy matku navštíví sociální pracovnice už v porodnici,skutečně to funguje..
A myslím,že i gynekolog má povinnost hlásit rodičům těhotenství šestnáctileté..
Přeju hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
od 16 let by to na gyndě hlásit neměly.. do 16 ano:-) to jsem někde četla. no snad to zvládnem:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
gabN píše:
no o rodinu přítele nejde . ty nás budou podporovat, ale jde o mého otce ktereho jsem už chtěla udat na sociálku, ale bylo tam hodně problému. on nám bude dělat peklo jak to jen půjde, ale jinak přítele mamka dělá na socciálce na nějákejch dávkach pro postižené takže tam by to šlo..přítel bydlí u rodičů, ale možnost bytu má. a chtěly by jsme tam jít až by se to narodilo.v době narození bude přítel v práci cca 10 měsíců. možná 11. ale jak říkám můj otec je problém:-(
Pokud máte oporu v rodině přítele,tak bych takový strach neměla.Určitě se za Tebe zaručí a i oni můžou navštívit sociální pracovnici,promluvit s ní,zaručit se,že Ti s dítětem pomůžou ![]()
Opravdu nevím,jestli je nutný druhý zákonný zástupce dítěte,když je otec zletilý.Ale pokud má práci a zázemí,byť u rodičů,je to pro vás jedině dobře.
A na sociálce to taky funguje po známostech.Bohužel.Přítelova maminka sice pracuje na jiném oboru,ale pokud nebydlíš ve velkém městě,určitě je to jedna „rodina“ a drbárna,jako v našem městě.
Nemyslím tím,že bys dostala vyšší sociální dávky,to ne.Ale může třeba se sociální pracovnicí promluvit bokem,zeptat se.Sociální pracovnice poradí,jak postupovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
gabN píše:
od 16 let by to na gyndě hlásit neměly.. do 16 ano:-) to jsem někde četla. no snad to zvládnem:-)
Oznamovat by to měli až do 18 let,jak to funguje v praxi,nevím.
Spolužačka otěhotněla v 17,ona se gynekoložce zaručila,že to řekne sama.A řekla.Porodila po 18.narozeninách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Janí moc moc ti děkuju za podporu a rady.. zítra to s přítelem proberem .. a musíme tam zajít už mě do toh nutí týden:-).. a moc děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
gabN píše:
Janí moc moc ti děkuju za podporu a rady.. zítra to s přítelem proberem .. a musíme tam zajít už mě do toh nutí týden:-).. a moc děkuji
Nemáš zač
Moc Ti držím pěsti.Dnes už končím.Zase se ukážu.Určitě dej vědět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
gabN, hlavne si to ale dobre spočítajte. Ak by šiel na materskú priateľ, tak by ju síce zrejme dostal, ale zase prídete o jeho príjem. A je asi málo pravdepodobné, že si hneď nájdeš prácu, ktorá je lepšie platená, než jeho teraz…