V noci nespí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kockodanka
9.3.12 22:32

Kdyz jsem studovala chytry knizky kvuli podobnymu problemu, bylo tam, ze hlavni jevecerni usnuti. To v noci uz az tak neva, kdyz ti usne u prsa. Myslim, ze v deseti mesicich by mohla vydrzet bez koja v noci, ale to je na tobe. Ja prestala s nocnim mlikem asi v trinacti mesicich. Ale kazdopadnebych to asi neresila zaroven s problemem vecerniho uspavani, to by bylo asi moc. V noci, kdyz se vzbudi, nakojila bych, a snazila bych se, aby sla do postylky vzhuru. Pak budes opakovat to, co vecer, utesovani apod, ale uz by to melobyt o dost kratsi, bude rozespala. Ale pochybuju, ze se ti podari, aby na prsu v noci neusnula. Jak jsem rekla, hlavni je vecer. Tim ji vlastne naucis to umeni usnout sama. Pak to muzes aplikovat na denni spani, nebo usinani v noci, az prestanes v noci kojit…

Doufam, ze je to srozumitelne.

• Citovat
  • Upravit
Pekulína
9.3.12 22:59

no já tedy neporadím..........jen že u nás neplatí, že záleží na večerním usínání........položím malou do postýlky, sama usne.........v tom není problém.........ale pak se mi v noci vzbudí třeba 18× a chce podat dudlíka.......a jak ho nedostane, tak je hysterák..........nevím co s tím........... :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1021
9.3.12 23:21

U nas taky neplati, ze zalezi na vecernim usinani. Vecer usina pekne, dokonce bez dudliku, chvili se muchla s perinkou a usne. Ale pak se budi tak kazde tri hodiny. Nemyslim si, ze ma hlad, ale spis ho neco probudi a vetsinou neumi sam usnout. Ja si ho blbe naucila, ze jsem ho parkrat zvedla a uchovala do spani, tak to ted vyzaduje. :zed: Kdyz ho nezvednu, tak rve a neusnul by, no tak chovame. Pak vzdycky opatrne pokladam, nekdy se zadari, nekdy zas vylitne a chovame znovu. :nevim: Je mu ted sest mesicu. Rikam si, ze ho to taky jednou prejde. Zatim ho nechavam. Kdyz nechce usnout moc dlouho, tak ho nakojim a usne u toho, pak je to v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1441
9.3.12 23:26

no tak v 22.30 se mi ted probudila, nechtela jsem ji nakojit, tak jsem si k ni lehla a zacala hledat prso. Jak ho nedostala, tak zacala brecet. Lezela jsem u ni chvili, neprestala plakat, tak jsem ji pochovala, porad brecela, na chvili prestala a zase zacala brecet. Tak jsem ji zase polozila a lehla si k ni, tak po me lezla a plakala a po chvilce jsem ji zase pochovala a po chvili place usnula, tak jsem ji polozila do postele a ZATIM spi, no ale trvalo to skoro hodinu. Ale na druhou stranu nevim, jestli je to takhle dobre a vubec k necemu dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
9.3.12 23:30

no, já jsem nekojila, ale jinak jsme měli stejný problém. Prostě večer usnul hezky a pak se budil a vyžadoval stále stejné uspávání v náručí. U nás pomohlo vybrečení a dání jasně najevo, že z postýlky ho v noci zvedat nebudeme. Taky mu bylo 10m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
9.3.12 23:31
denčaaa píše:
no tak v 22.30 se mi ted probudila, nechtela jsem ji nakojit, tak jsem si k ni lehla a zacala hledat prso. Jak ho nedostala, tak zacala brecet. Lezela jsem u ni chvili, neprestala plakat, tak jsem ji pochovala, porad brecela, na chvili prestala a zase zacala brecet. Tak jsem ji zase polozila a lehla si k ni, tak po me lezla a plakala a po chvilce jsem ji zase pochovala a po chvili place usnula, tak jsem ji polozila do postele a ZATIM spi, no ale trvalo to skoro hodinu. Ale na druhou stranu nevim, jestli je to takhle dobre a vubec k necemu dobre

já myslím, že na to jdeš dobře. Podle mě, jakmile pochopí, že prso nebude, tak se to zlepší. Chce to ale být důsledná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21626
10.3.12 07:37

měla jsem toto u starší a velmi mi pomohla metoda kontrolovaného pláče dle dr. estivilla. je to o tom, že k dítěti chodíš v prodlužujících se intervalech, ale nedáš najíst, jen ho ujistíš, že jsi u něj. zkus si pohledat na netu a nebo si kup knížku Dětská nespavost. ale každopádně je každá uspávací metoda hlavně o vnitřním přesvědčení matky, že to takto opravdu chce a neustoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1441
10.3.12 11:18
nozu píše:
měla jsem toto u starší a velmi mi pomohla metoda kontrolovaného pláče dle dr. estivilla. je to o tom, že k dítěti chodíš v prodlužujících se intervalech, ale nedáš najíst, jen ho ujistíš, že jsi u něj. zkus si pohledat na netu a nebo si kup knížku Dětská nespavost. ale každopádně je každá uspávací metoda hlavně o vnitřním přesvědčení matky, že to takto opravdu chce a neustoupit.

vcera jsem si stala za tim, ze proste nenakojim. Tak se probudila v 22.30, sla jsem k ni, lezela u ni - brecela, pochovala jsem ji - brecela, takhle jsem to opakovala, az mi potom usnula v naruci [bez kojeni], trvalo to hodinu, ale pak teda spala az do 4 hodin rano, coz me velice prekvapilo. Ale asi to chce ji taky nebrat z postylky, ze??? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21626
10.3.12 13:11

určitě ji neber z postýlky. to si ji místo kojení naučíš na usínání v náručí. jen u ní buď, jestli i teda nechceš nechat samotnou a uklidńuj.
Uvidíš, že dneska to bude zase lepší.
ten estivil je o tom, že dítě položíš, popřeješ dobrou noc a odcházíš. POkud pláče, znova přijdeš, pohladíš, popřeješ dobrou noc a odcházíš. začíná se na minutových intervalech a končí cca na 10 minutách (je na to tabulka). zásadou je nebrat z postýlky, neustupovat a vydržet. U nás zabral do 3 dnů.
jsou maminky, které si ho modifikují podle sebe jak s intervaly, tak s rituálem - třeba sedí a drží dítě za ručičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13762
10.3.12 14:35

Denčo jdeš na to dobře a určitě to zvládneš ;) Z postýlky bych jí možná nebrala, ale já to mám jednoduché tím, že mám postýlku hned u postele, takže si k němu lehnu a ležím u něj, ale je v postýlce. Můžu ho třeba chytit za ručičku nebo tak. Samotnou bych jí nenechávala, ani nepraktikovala Estivilla, prostě se probudí a chce prso, ty jí ho nedáš, ona neví co se děje a ještě by byla sama… to bych neudělala. Prostě s ní ležet, opakovat, že mlíčko ne a že se bude spinkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1441
10.3.12 20:15

tak dnes jsem chtela dat malou spinkat samotnou, hezky se napapala, pak jsem ji chtela jeste nakojit a co se stalo, usnula mi pri kojeni. Tak jsem ji dala do postylky, no a ted budu cekat, az se probudi a tedy ji nebudu vyndavat z postylky a holt zacnu s tim, ze ji necham vybrecet a snad pak usne sama, hlavne nekojit. No mam z toho hruzu :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13762
10.3.12 20:56

Denčo hrůzu z toho neměj, zvládneš to jako včera. Pokud by brečela moc, tak bych jí klidně do náruče vzala… však to bude jen pár nocí. Možná ale bude lepší, když zůstane v postýlce, uvidíš sama. Každopádně jí nenechávej samotnou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1441
10.3.12 21:30

Tak nevim, jak to vydrzet, uz mi breci v postylce 20 minut a nechce prestat, stoji tam a nechce si lehnout…z toho jako usne?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1441
10.3.12 22:05

Tak nevim, jak to vydrzet, uz mi breci v postylce 20 minut a nechce prestat, stoji tam a nechce si lehnout…z toho jako usne?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13762
10.3.12 22:25

Tak jí pochovej, vezmi do postele, něco, ale zkus vydržet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí