Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dcera má 4,5 měsíce.
Teď poslední měsíc je fakt na ránu ![]()
Zuby zatím nemáme, ale vše se snaží narvat do pusinky. Ruce, hračky a strašně to hobluje. Ale po chvilce se rozbrečí a vyhodí hračku z ruky. To samé dudlík, šmejknu jí dudlíkem o pusinku, hned se ho snaží rafnout a narvat do pusinky, ale během chvilky ho vyndá, zahodí a brečí. Je poslední dobou neklidná, ubrečená, vzteklá a nevydrží ležet chvilku v klidu. Furt kope nožičkama. Chvilku se uklidní na rukou, ale za chvilku se zase kroutí, rve si ruce do pusinky a mlátí nohama.
Už od narození špatně spí. Měla hodně koliky, ale ty už jsou pryč.
Jenže teď mi přes den usne 3× na 30 minut. Přesně po 30 minutách je vzhůru. Někdy i po 20. Jenže pak furt kňourá, brečí, rve si vše do pusinky, mne si oči a kope nožičkama, přetočí se na bříško, začne si rvát ručičky do pusinky a za chvilku zase řev.
Kolikrát leží na zádech, směje se a najednou rozplácne ruce, vše zahodí a brečí.
Uspávat musím na rukou, jelikož když leží, tak se kroutí, kope nohama, brečí a pak se začne vztekat.Na rukách se kroutí taky, ale usne.
Venku v kočárku spí líp, to vydrží i klidně 1,5 hodiny.
Večer chodí cca v 8 spát, spí cca do půl 2,někdy míň, pak jí a pak se budí co 2 hodiny.
Já chodim spát cca v 11,ale celou dobu se tam pokrucuje, kope.
Nevim co to je, ale furt ubrečená, kňourá, vzteká se.
Ještě jsem zapomněla, že při uspávání na rukou s ní musím chodit a houpat. To samé u jídla. Ať už kojim a nebo dokrmuji UM, tak s ní musím pochodovat.
Ona pije v hlidu, najednou začne mlátit rukama, nohama a začne brečet. Pustí se flašky nebo prsa a najednou se zase v klidu přisaje a furt dokola.
Už jsem unavená, jelikož přes den s ní nic neudělám a vše dohanim večer, pokud to tedy jde. Někdy tu straší ještě v půl 10.
Když si jí dám přes rameno na odříhnutí nebo jí takhle nosim normálně, tak se vzteká, rve ruce do pusinky a šponuje se. Rukou jí držím nožičky a ona se špojuje do stoje. Nebo se mi zapře o břicho a zase se šponuje do stoje.
Jo a když leží na zádech a vezme si plínu, tak si jí dává na obličej, je chvilku přikrytá, pak začne brečet, kopat nohama, rozhodí ruce a řve. Někdy si na obličeji plínku nechá a někdy jí zahodí.
Jo a dneska venku v kočárku spala 3 hodiny a to jsem jí ještě budila.
Nerostou jí zuby?
zkus kouknout do pusinky, jestli tam nemá boule. Zkusila bych nějaký gel na zoubky.
@nozu to jsem koukala a nic. Žádné boule ani nateklé dásně. Už mám doma Calgel, jelikož u syna nám pomohl hodně.
@Dolby calgel jí neublíží, uvidíš zkusila bych namazat jestli se uklidní, potom bych řekla že to zoubky být můžou, venku ti možná spí líp i proto, že je tam chladnější vzduch a je jí to příjemnější, jinak na zoubky si nemůžu vynachválit homeo chamomila ch9 a emergency spray z aloe vera od LR cosmetic úžasně jí to vždycky zchladí, lepší než calgel.
Jinak mám zkušenost, že moje malá taky začala v podobném věku a zoubky jí vyrostli až za nějaké 3 měsíce, ty první trvaly šíleně dlouho a dali o sobě vědět velmi brzy, ale po calgelu se uklidnila a vylezli jí taky bez boulí na dásních, ještě si pamatuju jak mi kamarádka tvrdila že si ještě počkám a za tři dny po tomto tvrzení měla obě spodní jedničky prořízlé
@medunka23
Tak já zítra koupim. Jedu ráno nakupovat. Buď využiji a nebo ne. Do lékárny se dostanu až zase tak za týden a to nervově už nevydržím
![]()
@Dolby a zkoušela jsi namazat ten calgel když ho máš doma?? Já právě zkusila tenkrát u kamarádky a zabralo to, celkově se zklidnila
Edit: ty homeo dávej pouze na plastové lžičce, já nechávám doteď rozpustit v trošce vodě a dám jí to spolknout, oni by se ty kuličky měli cucat, ale na to je i ta dvouletá malá aby to pochopila ![]()