Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Sušinko, jak široká bouda? kamarádka a sestřenka mají 09kol jané slalom, a nepřijde mi, že by byla nějak široká ve smyslu, že by nekryla, nebo tak. jinak Jané na váhu úplně super
12kg sporťák. v kol. 09 navíc odstraněn základní problém příliš širokého sedáku, kdy se dítě klátilo ke straně. má vyjmutelnou vložku, která ale v kočáře bezvadně drží. dá se krásně vyndat a vyprat ![]()
pokud se vám líbí, jen do něj! lehčí s nafukovacími koly není.. (jsou 3 - Quinny, baby jogger, a Jané slalom klasika)
nemá to otočné sezení. ale otočné sezení znamená zvýšení váhy. na stejnou váhu by musela pak být nenafukovací kola a upřímně, pokud bydlíte na vesnici, tak i přes nové chodníky, přeci občas vyjedete i do přírody, ne? a navíc, jízda je fakt komfortnější.
otočné sezení nemám u jediného kočárku. když dítě nic jiného nepozná, nevyžaduje to - většinou. jediný, komu to chybí jsme my mámy. ![]()
v té korbě se dá ale vydržet opravdu dlouho, takže to bych neřešila.
autosedačka Strata, která k tomu je, je bezpečná, hlavně ohlídat, aby nebyla bouraná.. nebrat jen 08, byla hrozně malá, 09 už byla větší, ale nejlepší by bylo sehnat k tomu 2010. ta byla největší, navíc je i nejmladší a sedačky stárnou.. (plasty). má dobré uzpůsobení malý dětem, polohují se vlastně zádíčka - mění se s výškou operky na hlavičku i slon sedačky, takže miminko v ní není zalomené, jako v jiných..
(já sama mám teda pravda kromě Quinny ještě cybex callisto jako kombinaci od narození, protože ho furt skládám do auta, a CC je ideální do města, MHD, do auta, kvůli místu.)
takže já radím. pokud se vám Jané slalom v kol. 09 líbí, šla bych do něj., je to dobrý kočár, pohlídala bych si tu autosedačku, nejspíš bych jí koupila zvlášť, dost možná třeba stejně nebude v setu, spousta lidí jí prodá hned jak jí nepotřebují..
Já mám Coletto Austin, kočárek s korbou váží 13,7kg, se sporťákem 12,4kg. Samotný podvozek má 9,7kg. Kočárek je z hliníku, je opravdu lehounký, skvěle se s ním manipuluje, jsem s ním maximálně spokojená. To Tako co jsi dávala, je pěkné, mě se líbí moc, ale ta váha je teda hrozná. Naše korba má 4kg, sporťák 3kg, u toho Taka váží korba 6,3kg a sporťák 6kg. Máme všechny kola nafukovací, projeli jsme úplně vším, skvěle se skládá, sporťák je výborně krytý, sedačka jde otočit v protisměru i po směru jízdy, což já třeba uvítám, protože malej je dlouhán a do sporťáku půjde ještě nesedící, korbička je dlouhá 80cm, široká 35cm.