Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Mate nekdo zkusenost? Pomohly?
Mám a pomohly. Holka měla bradavičky na prstech ruky a tak sem zašla za homeopatem a ten nám napsal jaké koupit.Je jich víc a dávaj se podle druhu bradaviček. Je to zdlouhavé-tři měsíce- ale pomáhá to
Můžu jen doporučit. Stačí zajít i do lékárny kde homeopatika prodávaj a měli by ti poradit jaké koupit ![]()
@hubička ten nám nezabral
,ale třeba na jinej druh bradaviček zabere ![]()
@dajka16 já už zkouším všechno..mám ji několik let, zaživa mně ji vyškrábli chir. lžičkou..několikrát pálili dusíkem..tak už nevím..verrumall nemůžu kojím a duofilm je jen slabej odvar ![]()
Pomohly, ale bylo to zdlouhavé než se přišlo na to které zabírají. Manžel je dostal na kožním a dr. to kombinovala s dusíkem, ale on jich měl už moc neb to jako klasické bradavice nevypadalo a v podstatě si je nechal na plosce nohy pěkně rozrůst, tak vypadaly spíš jak mozol.
Jestli můžu poradit na bradavice menstruační krev, zní to trochu drsně, ale vím o několika případech, kdy to fakt pomohlo.
Pomohly.
Byla to bradavička citlivá na tlak, na bouchnutí, taková vypouklá. Nejdřív přestala být citlivá a změnila barvu. Za nějakou dobu vypadla.
Ale koukám, že to většinou řešíte u lékařů, co dělají také homeopatii. Problém je v tom, že neexistuje „homeo na bradavice“. U bradavic je potřeba zlepšit celkovou imunitu, je nutná celková léčba. Náš homeopat vůbec nezjišťoval, jak bradavice vypadá, ale hledal fakta pro nalezení celkového léku. V průběhu léčby jsme se zbavili nejen bradavic, ale také vztekání, bolestí bříška.
Pokud se dá homeo lék jen podle bradavic a nebere se v úvahu celkový stav, tak
Prostě pacient se musí chtě nechtě zajímat, zda je jeho homeopat skutečným odborníkem.
@Jankap
To je pravda, bradavice jsou jen projev, příčina je jiná / různá /. Nestačí odstranit jen projev, musí se najít příčina a tu zlikvidovat, pak zmizí i projevy. Dost se na bradavice doporučuje homeopatikum Thuya occidentalis, te´d ale nevím v jaké potenci, abych nekecala, nejen na bradavice, ale že celkově posiluje organismus, imunitu atd. Ale vyzkoušeno nemám, takže nevím. ![]()
@79Simona píše:
Mate nekdo zkusenost? Pomohly?
na bradavice pomuze i psychoterapie (no nekecam, pouziva se hlavne u deti), tak co by ne homeopatika.
@dajka16 píše:
Mám a pomohly. Holka měla bradavičky na prstech ruky a tak sem zašla za homeopatem a ten nám napsal jaké koupit.Je jich víc a dávaj se podle druhu bradaviček. Je to zdlouhavé-tři měsíce- ale pomáhá toMůžu jen doporučit. Stačí zajít i do lékárny kde homeopatika prodávaj a měli by ti poradit jaké koupit
holky, tak to si nemyslím, v lékárně to je jen pokus co zabere. Rozhodně lepší zajít přímo na homeopatii - také tam se synem chodím, měl molusca po celém těle více než 70 - pak jsem přestala počítat - byla jsem z kožního dr. tak zblblá, že jsem mu je nejprve nechávala vyškrabávat tou lžičkou, pak nás dokonce objednal pod narkozu, že to seškrábne v ní, to mi DORAZILO a začala jsem zjištovat ostatní pomoc a narazila právě na HOMEOPATII
nikdy jsem tomu sice nevěřila a také to homeopatce řekla, ale za pokus to stálo - jiřík dostal thuyu a dulcamaru - ředění už nevím a za měsíc!!! byl čistý.
Ted tam chodíme s atopickým ekzémem a lepší se to! ale co pomohlo nám, nemůže všeobecně pomoci dalším, určitě tam zajdi, oni to přeměří - body na rukou a i nohou - a uvidíte, držím palečky ![]()
@Petulka II
No přesně, to je právě to, že běžný doktor moc, prakticky vůbec, nepátrá po příčině a akorát potírá projevy, což je na nic.To mi přijde třeba jak kdybych měla v bytě plísní porostlé zdi a chtěla se toho škaredého pohledu na ni zbavit, tak půjdu a zatapetuju to a není to vidět.
Jenže to je jen dočasné řešení a k ničemu, po nějaké době ta plíseň proleze znovu na povrch. A pokud a dokud prostě nezlikviduju tu prvotní příčinu- vlhkost v baráku, bude ten problém s plísní pořád. Jenže to je samozřejmě složitější takto přemýšlet v souvislostech a pro doktora je jednodušší předepsat mastičku, vypálit atd. Takže asi tak. Jinak homeopatika fungují, používám s úspěchem na lidi, rostliny i zvířata, takže tam o nějakém placebo efektu nemůže být řeč. Základ ale je, že musí být dobře zvolena, jinak nepomůžou a to chce odborníka-homeopata.
@Helii píše:
@Jankap
To je pravda, bradavice jsou jen projev, příčina je jiná / různá /. Nestačí odstranit jen projev, musí se najít příčina a tu zlikvidovat, pak zmizí i projevy. Dost se na bradavice doporučuje homeopatikum Thuya occidentalis, te´d ale nevím v jaké potenci, abych nekecala, nejen na bradavice, ale že celkově posiluje organismus, imunitu atd. Ale vyzkoušeno nemám, takže nevím.
Helii,
Thuja je to málokdy. Ano, povídá se to o ní, ale bradavice léčí dalších 150 homeopatických léků.