Ponižování a nátlak od realitního makléře (správce)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41534
25.3.26 19:18
@ugluk píše: Více

já znám za neoprávněné užívání odsouzenou JUDr :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
25.3.26 19:49

Za mě naprosto v pořádku taková kontrola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
25.3.26 20:27
@malákráličice píše: Více
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
1765
25.3.26 21:41

@Keyllah no já nic takového ve smlouvě nemam. Záleží jaký je clovek, nevidím důvod tohle dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69118
25.3.26 22:06

Pronajímatel, který důvěřuje svým nájemníkům a neprovádí prohlídky, je pronajímatel, který měl doteď velkou kliku, nemá žádné špatné zkušenosti a věří, že se mu i do budoucna vyhnou. A já mu to zcela upřímně přeji :kytka:
Bohužel ty špatné zkušenosti nejsou nic extrémně vzácného a kdo si to zažije jednou, tak už ty kontroly dělat bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
26.3.26 00:03

Takže já si mám nastudovat zákon a nakonec napíšeš, že ta kontrola je po dohodě, a pokud ji nájemce neumožní, tak mu majitel neprodlouží smlouvu. Tak to tak nějak popíráš sama sebe. To je jasný, že když se domluví, že tam majitel může jít. Já píšu o situaci, kdy se majitel sám rozhodne, že tam půjde udělat kontrolu takovou, jaká je popisována. Prosím tedy o ten zákon, který si mám nastudovat. Budu se těšit.

Příspěvek upraven 26.03.26 v 00:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
26.3.26 00:07

Za nos nikoho tahat nepotřebuju. To, že ty nevíš, že bez souhlasu nájemce do toho bytu vstoupit nemůžeš, s výjimkou několika případů (což ale není nějaká běžná kontrola) ukazuje, o tom víš velké nic. Takže si tahej za nos někoho jiného. Ale ještě předtím mi ukaž na základě jakého právního titulu do toho bytu chceš vstoupit. Po předchozím oznámení lze vstoupit kvůli konkrétní kontrole, ne však tak, jak je popsáno v prvním příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41534
26.3.26 08:51
@luckaa85 píše: Více

no, důležitější je, co říká zákon ;) však nedělej, v pořádku. Ale není důvod se navážet do majitelů, co si hlídají svůj majetek zákonným způsobem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69118
26.3.26 09:08
@MlokXCM píše: Více

Bože…
Pokud majitel jednou do roka se čtrnáctidenním předstihem oznámí, že provede kontrolní prohlídku bytu, obzvlášť pokud je spojena s prodloužením smlouvy, a nájemník ho do bytu odmítne vpustit, stane se přesně co? No modří už vědí, ale Mlok je letadlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
26.3.26 09:16

@MlokXCM Zalezi co mas v zmluve, ja mam napriklad ze kontrola sa iba oznamuje 24h dopredu, takze najomcovi 24h (v realite vacsinou 2 dni) dopredu zavolam alebo poslem mail za pridem na kontrolu. Ked tam bude pokecame, ked nie tak si vystacim aj sam.

Okrem toho je v zmluve uvedeny nevyhnutny vstup, teda v pripade havarie, oprav a podobne kedy to ani neoznamujem, resp oznamujem ak je moznost.

Edit: A toto zakon umoznuje upravit v zmluve, takze je dolezite citat nielen zakon ale aj zmluvu ktoru podpisujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3811
26.3.26 13:08
@malákráličice píše: Více

Přesně. Nejlépe pronajímat byt co nejméně zařízený, tedy jen levná kuchyńská linka a dvouvařič a konec. Ostatní ať si dá nájemník, pak alespoň neotravuje každou chvíli, že mu nefunguje lednička, pračka, trouba a kdovíco ještě. A v Praze je po nájmech takový hlad, že ani nějaké zařízení nemá na cenu nájmu vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41534
26.3.26 13:14
@Da12 píše: Více
  • všechny energie hned přepsat na něj, at jdou nedoplatky za ním…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8171
26.3.26 13:34
@IcePlanet7 píše: Více

U vás můžeš lézt nájemníkovi do soukromí bez jeho přítomnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.26 13:35
@Da12 píše: Více

Víš co, zas to má jiná negativa - jak si stěhují vlastní nábytek, téměř vždy ohoblují stěny na chodbách, pak při odstěhování tam zas nějaké věci chtějí nechat. Když si vrtají sami police nebo skříně ke zdi, tak ti úplně rozdrbou stěny, 90% se do toho ještě pouští svépomocí, takže udělá kráter místo dírky s hmoždinkou :lol: Měli jsme nájemce, co si hrozně aktivně nechal udělat nábytek na míru a pak když nám byt vracel, zdi byly jak cedník (necháváme zdi opravovovat a vymalovat vlastními lidmi).

Nám se nejvíc osvědčilo pronajímat plně vybavené byty - cílíme na studenty a mladé pracující lidi, nábytek i spotřebiče střední cenová, většinou vybavujeme Ikeou, protože tam se dají díly pohodlně měnit, mají ty jejich produkty v nabídce roky a kvalita je uspokojující. Necháme si vše navrtat přes jejich montážníky, ať vše drží jak má. Spotřebiče kupujeme značkové a připlácíme za prodlouženou záruku na 5 let. A takhle nám to zatím funguje nejlíp. Ale je to samozřejmě různé, podle typu bytu, velikosti a tak.

• Citovat
  • Upravit
3563
26.3.26 13:39
@rmot píše: Více

Popravde zakonne netusim, neoveroval som, zmluvu pisal pravnik a povedal ze je to takto OK. Ja mu verim a zatial nikto nepindal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí