Poprvé ven bez pleny

Máte zkušenost s DharmaGaia Bez plenky?

Přidejte zkušenost s DharmaGaia Bez pl...
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8911
12.7.11 12:23
pryfish píše: …
ale kakani NE - zacne tlacit, mrsknu ji na nocnik - prestane… taghle treba petkrat a nakonec mi to hodi na koberec 8-o myslela sem si ze to kakani pro ne bude lehci… ale zda se ze ji to tim posazenim na nocnik nejak prerusim nebo co ? :nevim:

Hele, kakání je pro mě záhada nad záhady. :think: Od té doby co jsem seberala plíny nám s tím taky začaly problémy (do té doby byl boban každé ráno). Mladej si řekně, že chce dělat bobana. Letíme na záchod, dosedneme, on jednou zatlačí, řekne nejde, nemá absolutně vůli tam vydržet a zdrhá pryč. A takto třeba 5× během jednoho dne a vykadí se třeba až za 2 dny. :zed: Jako už se to lepší, frekvence je jednou za 1-2 dny ne po 3-4 dnech. A onehdá jsme ho „prohnala“ švestkovou šťávou od Hippa (to jsem se dočetla od holek tady na emiminu, nakoupila jsem i tu hruškovou a meruňkovou a myslím, že po tomto nikdo zadržovat stolici fakt nezvládne :mrgreen: ).

Fakt nechápu, proč je to kakání takový problém (a to tu mají holky o dost horší případy, třeba zadržování i 10-14 dní! :zed: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
7.9.14 21:20

Ahoj, potřebovala bych poradit na podobné téma. Moje dcerka (27 měsíců) se nedávno naučila chodit na nočník. Sama si sedne a vyčůrá se nebo vykaká, ale zatím je bez plenek jen přes den a jen doma. Zajímalo by mě jak to udělat, aby mohla i na procházky a na výlety bez plen. Ona když má plínku tak do ní čůrá a nic neřeší, naučila jsem jí na nočník právě tím, že jsem jí plenku sebrala a asi týden utírala loužičky a přepírala kalhotky. Jak to ale udělat třeba ve městě nebo v supermarketu? Jak to děláte vy, nosíte s sebou nočník? A když je zima? A co třeba v autě? Bojím se aby nepočurala autosedačku. Problém je v tom, že ona si venku neříká, už i proto, že má plenku. Navíc ještě moc neumí mluvit, myslím, že složité vysvětlování jako když budeš chtít čůrat řekni si apod. nemá cenu. Na větu chceš čurat většinou vůbec nereaguje, když chce tak prostě jde nebo ukáže na nočník a řekne kaka. Asi se blbě ptám, ale budu ráda za vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
7.9.14 21:25

Ne nabízíme. Vítáme venku než vejdeme do obchodu atd. Hned jsem učila i na záchod. Jde o první úspěch, kdy se dítě naučí curat v jiné poloze než na nocniku. Paradoxně venku jsme téměř bez nehody od začátku. Curame na mravence, kytky, sisky.

• Citovat
  • Upravit
603
7.9.14 21:27

Ahoj, prave resime totez. Malemu bude 18 mesicu. Doma cura a kaka nez problemu do nocniku, venku ma plenku a obcas si rekne a cura na travu. Vetsinou ale cura rovnou do plenky. Je jeste maly, tak to nehrotim. Napadlo me, kdyz si mala s plenkou nerekne, co zkusit latkove treninkove kalhotky? Vypadaji jako normalni kalhotky, jen jsou vycpanejsi a zachyti mensi nehodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
7.9.14 21:28

Malý je bez plen od 21m, má ji jen na noc. Jakmile jsem vzala, už jsem ji nedala. Ale on hned říkal, ale ze začátku nehody byly. Nosila a nosím s sebou náhradní oblečení. No a ze začátku jsem se ho porad ptala, jestli chce curat. před supermarkety se ho ptám, jestli nechce, do autosedacky bych pod nej dala prebalovaci podložku ;)
A nočník jsem sebou nikdy neváhal a ani si to neumím představit :mrgreen: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
7.9.14 21:29
@zrzana2 píše:
Ne nabízíme. Vítáme venku než vejdeme do obchodu atd. Hned jsem učila i na záchod. Jde o první úspěch, kdy se dítě naučí curat v jiné poloze než na nocniku. Paradoxně venku jsme téměř bez nehody od začátku. Curame na mravence, kytky, sisky.

Taky máme rádi všechno pocurat :pankac: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
7.9.14 21:36

Mala doma bez plen od 14m ven jsem poprve vzala v 15m nejprve sem vsude sebou vozila nocnik pak zacla curat na vse co se ji libi-kyticky, mravenec. plenu uz sebou neberu jen nahradni obleceni kdyby nahodou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
7.9.14 21:45

@mater Tak to jste dobri, pani, tak brzy bez plinek! :palec: A cura mala na etapy nebo je zadrzi vetsi mnozstvi a vycura se rovnou? Maly prave jak kdy, vetsinou chodi po peti minutach a jen ucurne, nekdy nacura snad pulku nocniku. Nevim, jestli ho to tak strasne bavi nebo na to neni zraly a mela jsem jeste s ucenim pockat. Ale rika si pekne a vydrzi suchy i dve hodky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
7.9.14 21:49

My ti hodně zkoušeli. Kluk nechtěl curat venku i když se odplenkoval uz na jaře.. A vyloženě nehodu měl snad jednou. Občas musim zasáhnout když je venku a hraje si, protože to drží a neousti. Jinak teda jestliže sundam plenu ráno tak uz nedám ani do auta na půl hodiny cesty. Proste je bez pleny i za cenu pocurani, protože pak ho to mate a pripocikava se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
YPB
168
7.9.14 21:56

Naše dcerka je bez pleny od 15 měsíců a hned jsme plenu přestali dávat i na ven. Všude berem náhradní oblečení, občas si prostě cvrnkne, když dyl trvá, než se může vycurat (napr. v supermarketu, než vyběhnem ven). Do auta jsme zpočátku pod ni dávali nepropustnou podložku (tu přebalovací jednorázovou),na delší cesty dáváme stále. Ono je možná lepší tu plenu proste nedat když už jste s tim začali. Myslim si, že to dcerka v jejím věku rychle pochopi;-)…to jen my ty deti obcas podceňujeme…nás dcera prekvapuje kazdy den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
7.9.14 22:04

Mala tak co hodinku, rika si sama, nez jdeme treba do obchodaku tak ji nabidnu zda chce curat.,vetsinou
Vydrzi nebo si rekne a dobehnem..problem byl kakani hlasila jak bobek lezl ale uz to tak z 90procent zvlada za vcasu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
7.9.14 22:11

Kdyz uz plenku chci dat davam natahovaci plenky, je to fajn.ale jinak vzdy rano dame katky a male reknu ty mas krasnou kocicku a tu ty nepocuras a ona zopakuje ne tyty ty ci
A pak si rika, ma ted tak max jednu nehodu za dva dny a to vetsinou kdyz si zahraje na v drepu tak hlasi ci a cura, parkrat se sla vycurat sama ale neumi se svleknout takze to mela i v teplackach, jinak hlasi poctive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
7.9.14 22:26

@ehoor já začínala tak, že jsem dala dítě čurat před odchodem a šli jsme ven tak na 20-30min, slipy kluci tehdy nenosili, jen volné tepláky. Přišli jsme a okamžitě jsem svlíkla a šli podle sebe. A pak jsme operativně řešili delší pobyty venku, někdy plínou, někdy redukcí na záchod s sebou, někdy nočníkem, záleželo kam jsme šli.
Prostřední byl nehlásič, venku čurat nechtěl, byl to dost boj.
Třetí se naučil ve vaně do kelímku, tak čurá venku do kelímku :mrgreen: Zvažovala jsem koupit shewee (pomůcka pro ženy na čurání ve stoje, že by čural rovnou na zem), ale nakonec to řeším kelímkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
15.5.15 14:59

Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Jsme teď s odplenkováním na začátku, ale mám hroznou radost, dcera (bude mít 22 měsíců) mi už třetí den čurá do nočníku, ještě minulý týden ho nechtěla ani vidět. Od pondělí jsem ji nechala lítat nahatou po zahradě, dva dny čurala pořád a všude, ale pak jí to nějak secvaklo v hlavě a teď už pěkně čurá do nočníku. Musím ji teda posazovat třeba co 15 minut a daří se. Ale že by vydržela třeba hodinu, to asi ne. Sama si zatím neříká, akorát když už to teče, tak začne volat. Jak to dělat s chozením ven? Teď jsme celý týden doma… Dát normálně plínu a nočníkovat jen doma? Zase nechci, aby ji to mátlo, ale hodinovou procházku bez plíny si fakt netroufnu. Neumí ještě čurat tak, že bych ji držela. Doufám, že si začne sama říkat. Jakou máte zkušenost vy? Začaly si vaše děti pak hned říkat nebo to může trvat ještě dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
15.5.15 15:11

Ja jsem nosila nahradni veci plinku jsem na ven nedavala ale je fakt ze dcera si rekla a kdyz dlouho nic nerikala dala jsem ji sama. Plinu jsem davala jen kdyz jsme jeli autobusem, nebo autem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí