Dítě pořád kaká do kalhot

6
6.11.08 21:23

Pořád kaká do kalhot...

Ahoj všichni,
Našemu malýmu budou v prosinci 3 roky. Od ledna ho chc dát na dopoledne do školky. Na čůrání si říká spolehlivě, plínu má jen na noc. Teď už nespí přes den. Když se mu stane, že usne, někdy u pohádky nebo v autě, už se počůrá ve spánku zřídkakdy. Ale to kakání…
Ze začátku, když jsem ho učila říkat si, že se mu chce, tak to sice oznámil, ale vzápětí už kakal, takže jsme to na záchod moc nestíhali. Pak si najednou přestal říkat a většinou si to nechával až když dostal plínu na spaní v poledne nebo na noc (to se pokakal večer, nebo ráno). No a teď, když přestal pravidelně během dne spát, tak se vykaká kdykoli do kalhot. Už jsem mu to vysvětlovala, slibovala něco za to, když si sedne na nočník nebo záchod, taky jsem ho v tom chvíli nechala chodit. Ale nic, když mu to vysvětluju, zopakuje mi, že se kaká do záchodu nebo nočníku, ale vykaká se do kalhot. Teorie mu jde dobře, s praxí je to horší… Často ho musím osprchovat, protože si pokakaný vydrží klidně hrát, než na to přijdu. Někdy na to musím přijít sama, někdy to řekne, ale až potom. A klidně si řekne, že chce z kalhot vyklepat hovínko a osprchovat. Už jsem mu říkala, že mu to ve školce nikdo dělat nebude. Mám obavu, že ho kvůli tomu do školky nebudou chtít vzít. Už jsem přemýšlela, jestli nemám koupit nějaký jiný nový a zajímavý nočník, třeba ten s řidítkama. Třeba by mu to přišlo zajímavý. Když ho po:,–(ím na záchod nebo nočník, držím ho tam násilím, on řve na celé kolo a pere se se mnou. O vykakání do záchoda nemůže být ani řeč. Když ho nechám samotného na záchodě, aby měl klid, tak hned sleze.Máme ještě menšího syna, tomu byl rok. Třeba na něj má taky vliv, že vidí, že ten kaká do plínek. No prostě, plínu mu na kakání přes den nechci vrátit, i když ji zpočátku vyžadoval. Učitelka ze školky říkala, že oni k tomu prostě musejí dozrát sami, že s tím člověk nic moc nenadělá. On mi neseděl na nočníku nikdy, když jsem ho chtěla donutit říkat si čůrat, tak jsem mu asi ve dvou letech a 3 měsících odebrala plínu. Chvíli byl řev, ale říká si spolehlivě. Ale s tím kakáním si nevím rady a dost mě to, vzhledem k tomu, že mám doma dva kusy, zatěžuje. Jestli někdo víte nějakou radu, prosím, napište.
Jo a ještě mi napište, kdy se vaše děti naučily smrkat. Náš synáček odmalička vtahuje rýmu do sebe a dělá to do teď. Učit se smrkat do kapesníku odmítá. Takže když na něj nastoupím s odsávačkou, tak se s ním peru, ale někdy už není zbytí. Děkuji
 AlexaP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1119
7.11.08 00:07

ahoj, předně tě chci uklidnit. lukášek už dlouho cca půl roku je bez plínek na čůraní. ale bobek, ten byl zá:,–(ně jen do plíny nebo kalhot. četla jsem kdeco se dalo. všude se píše, že do 4let věku je vše v pořádku, ale na druhou stranu prý u kluků je vše později. no nakonec to dopadlo tak, že už měl plínu jen na noc a to jen kvůli kakání. (už jsem s ním v létě šla i k doktorce protože mi to nepřišlo v pořádku, protože nechtěl kadit vůbec, jen do té plíny večer, protože odpoledne na spaní byl suchý.) vždycky se pokadil večer po koupání. pak ze dne na den sám šel na záchod, si řekl a od té doby dělá bobek do záchodu a nočník nezná. tím pádem jsme po půl roce odbourali plínu na noc, kterou měl většinou suchou až do rána.
ted od září nastoupil na 1den na 3hodiny do miniškolky a začal se zase počůrávat v noci, třeba i 3× a dokonce v nedělu se pokadil do gatí a včera celý den chodil, že ho bolí bříško a pak se večer pokadil do vany.

takže klid. asi jsem ti moc neporadila, ale snad jsi trošku klidnější, že ikdyž byste vše zvládli může se stát, že nástup do školy vše zvrátí.

ps. nový nočník mi přijde zbytečný, konání pořeby není hračka, když chápe čůrání, musí chápat i kakání, jen je třeba nějaký blok, jak u toho našeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
7.11.08 03:32

U nás je to podobné. Taky si myslím, že je to v hlavě a že nelze donutit, naučit.
Vojta začal čurat do záchoda (nočník nikdy) ze dne na den v 2 letech a 10 měsících. V noci nekadí, takže tím rovnou odpadla i plína v noci (i když měl měsíc zkušebku). Kadí zatím stále do slipů. Taky mám doma mladší dítě, školka tudíž není nutností.

Smrkání - nejnovější lékařské trendy říkají Nesmrkat, protože se může do středouší dostat infekce (zánět). Moje děti rýmu téměř nemají, jen občas utřu nos.

Držím nám všem palce! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
7.11.08 09:15

Ahoj, u nás to bylo podobné malá kakala zá:,–(n do plen. Do nočníku ani do záchodu neexistovalo, bála se, ječela, než dostala plínu zadržovala..nepomáhalo úprostě nic.. 4 dny pře 3 narozkala seděla na nočníku před tv a najednou bobek vypadl a od té doby chodí normálně na wc. Mě se ulevilo, od 1.10 totiž nastupovala do školky.-) Tak to stihla jen tak tak. Dej malému čas, má třeba nějaký blok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
7.11.08 09:23

Ahoj,

dcera za:,–(ne kakala do kalhotek, i kdyz na curani zvladala nocnik ctyri mesice. Chce to trpelivost a pevne nervy. Do nocniku nikdy nekakala, takze ani castecne uspechy nebyly. Potom jednoho dne na to prisla sama a od te doby je to OK. Musi proste na to prijít sám. Tohle se podle me naucit neda…

Zdravim Kometku…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
7.11.08 12:22

Ahojky,

tak tenhle scénář znám naprosto přesně. Zrušili jsme plínu, pak v pohodě i na noc, ale kakání do kalot nám zůstalo asi do 3.5 roku. Nešlo to nijak, ani po dobrým, ani po zlým. Většinou se stalo, že jsem na Máťovi viděla, že začíná kakat, tak jsem ho čapla a odnesla na záchod. Ale aspoň kus bobku byl stejně vždycky v kalhotách. Na začátku léta jsem si říkala, že snad ani nebudem moct nastoupit do školky, když si nebude umět dojít na záchod.
Ale stejně jako s čůráním, i s tímhle se to pak zlomilo. Teď už Máťa chodí kakat na záchod v pohodě (občas jde čůrat a pak na mě ze záchodu překvapeně volá - Mami, já kakám :D )
Takže to chce opravdu čas. Kluci jsou zkrátka pomalejší, všechno jim trvá trošku dýl. Rozhodně to trénujte, ale zjistila jsem, že nemá cenu z toho dělat žádnou aféru ani v dobrým ani ve zlým, tím to člověk nijak neurychlí.

Tak držím palce, však ono se brzo vyloupne něco dalšího (počkejte, až se budou učit říkat r))

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
7.11.08 12:25

JO a ještě k tomu smrkání. Když byl Matyáš malý, tak dělal „prasátko“ tím způsobem, že frkal nosem. Tak jsme dělali prasátko do kapesníku :-) A teď už stačí, že mu řeknu, aby fouknul nosem. Většinou už chce ale smrkat sám.
Pořád se ještě ale nevysmrká tak jako dospělý, takže když má opravdu silnou rýmu, zvlášť takovou, co furt teče, tak i dneska používáme odsávačku. A je s ní docela v pohodě.¨
 Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
10.11.08 15:17

U nás je to stejný jak tady píšete, a to mám doma holčičku (2,5roku) :). Když má plínu, tak si neříká ani na čůrání ani na kakání. Když je bez plíny, tak se sama „obslouží“ na nočníku a mně jen řekne, že čůrala, abych nočník odnesla. S kakáním je to horší, párkrát se povedlo, ale většinou to nejde. Jak už jste psali, pokud to jde, čeká, až bude mít plínu (na noc a na ven). Začala chodit do jeslí, tam má plínu, ale mám strach, že ve školce bude problém a že ji třeba kvůli tomu ani nevezmou. Určitě bych nekupovala nový nočník, zvlášť ne jako hračku, před tím lékaři dost varují. Kamarádky co mají starší děti mě uklidňují, že to prostě jednou přijde, většinou ze dne na den. Tak musíme vydržet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
njjggg
28.12.11 17:56

Ahojky,malýmu je 3roky a 3 měsíce a cca od nějakých 2,5 let naprosto bez problémů jak si říkat na čurání do záchodu tak i na kakání.Na ůnor čekáme 2 dítě tak jsem ho zkusily dát do školky je to cca měsíc.Ve školce i když je stydlín si zvykl krásně a moc se mu tam líbí,učitelky ho chválí že je hodný,jí krásně ap.ale začal si něříkat sám na kakání.Kdyby to bylo jen ve školce tak bych to brala že se stydí říkat učitelce ale proč si neříká doma??Můžeme mu to vysvětlovat podobrém on kývá že ano že si řekne a najenou za 10 minut se kroutí a po dojítí na záchod má třeba už ukáknuto :roll: a nedokáže říct proč si neřekl :nevim: Je to normální????

• Citovat
  • Upravit
14979
28.12.11 18:17

Většinou s chozením do školky bývá počůrávání, z psychiky, ale o kakání jsem tohle ještě neslyšela… :nevim: Jedině že by mu učitelka nedovolila zajít si na velkou nebo mu nechtěla utřít zadeček atp. a jeho to mohlo nějak psychicky bloknout? :nevim:

Ještě mě napadá změna stravy, jestli třeba ze školkového jídla nemá větší „hnačku“, že si na něj ještě nezvykl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠárušN
28.12.11 19:25

Můj 3,5letý syn taky kaká do gatí. A řekla bych že je to spojené se školkou. Bez plen je od dvou let a než začal chodit do školky, chodil v pohodě na záchod. S nástupem do školky postupně začaly problémy, nejprve se to stávalo jen občas, postupně čím dál častěji a probíhalo to tak, že vždycky začal brečet že se mu chce, ale po posazení na záchod nic neudělal a za chvíli už se zase kroutil, a tak furt dokola, až se nakonec pokakal. Nyní už ani nebrečí. Už ani neřekne že se pokakal, někdy dokonce zapírá. Chodí si s hovínkem v gatích a teprve když se ho chystáme za nějakým účelem vysvlékat, úplně v klidu nás upozorní, že je pokakaný. Dnes se po dlouhé době stalo, že začal brečet že chce kakat, ale kdybych ho osobně neposadila na záchod, neobjímala ho a nenaslibovala mu kokina atd., bylo by to stoprocentně zase v gatích. Ale povedlo se :potlesk: Je to možná taky tou změnou stravy ve školce, stresem, v našem případě může hrát roli i žárlení na mladší sourozence, kteří jsou oba ještě na plenkách, jinak fakt nevím… Ale dávám tomu čas a už se tím ani nestresuju, musím prostě doufat že se to spraví…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML