Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
helem, zavolej si pediatrovi ke kterému chodíte, pokud má volno nebo nemá dneska ordinační hodiny, jedte na dětskou pohotovost nebo si tam jen zavolej a porad se. Jistě jsi od pediatra dostala lístek kam volat c případě nouze.,
a kolik malé je? má to od narození nebo je to něco akutního jen dneska?
mofiz píše:
helem, zavolej si pediatrovi ke kterému chodíte, pokud má volno nebo nemá dneska ordinační hodiny, jedte na dětskou pohotovost nebo si tam jen zavolej a porad se. Jistě jsi od pediatra dostala lístek kam volat c případě nouze.,
sestřička mi řekla at dávam 5 ml mléka a do toho zamíchám 1 odměrku nutrilonu, ale je to naprd.
Záleží čemu říkáš zvracení. E.blinkala po každém mlíku 6 měsíců. Důležité je jestli přibírá. Objednej se dětské doktorce.
merett píše:
je jí necelých 5 týdnů a má to od narození.
slyšela jsem že právě může mít něco z jícnem nebo ze žalůdkem ![]()
říká se tomu reflux a pokud nezabírá Nutriton a je to víc, tak bych se domluvila s dr. Aby jí poslal na vyšetření. Může to být i alergie na mléko (složku)…
Jak přibírá?
jenny.fields píše:
Záleží čemu říkáš zvracení. E.blinkala po každém mlíku 6 měsíců. Důležité je jestli přibírá. Objednej se dětské doktorce.
zvracení říkam tomu že jí neustále převlíkám protože je jako kdybych na ní neco vylila.přibrala pak ubrala a co jsme byly naposledy tak naštěstí přibrala.
Gabinka1 píše:
a ublinkává nebo to lítá obloukem?
to ublinkávání neřeším.obloukem třeba jí mám přes rameno a letí to na zem.
žirafííí píše:merett píše:je jí necelých 5 týdnů a má to od narození.
slyšela jsem že právě může mít něco z jícnem nebo ze žalůdkem
tak tomu se říká reflux, zkus si najít tady na netu diskuze, je jich tu spousta, je to tím že záklopka mezi žaludkem a jícnem není úplně dovyvinutá a proto s mlíčko vrací zpět do pusinky, my s tím bojovali až do zavedení příkrmů. Zkus dávat ten NutriTon (ne NutriLon), je to na zahuštění mlíka v bříše aby se z něj udělala kaše. Na spaní podkládej matrace aby byla hlavou nahoru, pří chování taky hlavou nahoru (ale ne na stojáka), a nemačkat bříško. Jinak musíš vydržet, většina dětí z toho vyroste a nijak se to neřeší, Dr tě přinejhorším pošla na UTZ jícku a pak ti řeknou vydržet
můžeš ještě zkusit tohle http://www.lekarna-zdravi.cz/…sirup-200ml/ , je to něco novýho a prý to pomáhá
Ahoj, mam skoro ctyrmesicni dvojcata a to ublinkavani jsme taky resily od zacatku, byla jsem z toho ona nervy, poblily se, prevlikla jsem a znova, treba i pred dalsim kojenim, je mozne, ze ma reflux,to znamena,ze ji jicen nebo co to je poradne nesvira a proto se jidlo vraci a nebo se prejida,at tak,ci tak, pokud pribyva, je to normalni a casem se to upravi ![]()
Jinak jeste, zvraceni by bylo, pokud by hodila savli obloukem, jinak je to ublinkavani ![]()
merett píše:žirafííí píše:tak tomu se říká reflux, zkus si najít tady na netu diskuze, je jich tu spousta, je to tím že záklopka mezi žaludkem a jícnem není úplně dovyvinutá a proto s mlíčko vrací zpět do pusinky, my s tím bojovali až do zavedení příkrmů. Zkus dávat ten NutriTon (ne NutriLon), je to na zahuštění mlíka v bříše aby se z něj udělala kaše. Na spaní podkládej matrace aby byla hlavou nahoru, pří chování taky hlavou nahoru (ale ne na stojáka), a nemačkat bříško. Jinak musíš vydržet, většina dětí z toho vyroste a nijak se to neřeší, Dr tě přinejhorším pošla na UTZ jícku a pak ti řeknou vydržetmerett píše:je jí necelých 5 týdnů a má to od narození.
slyšela jsem že právě může mít něco z jícnem nebo ze žalůdkem
jej mě sestra řekla at si koupim nutriLon.jojo stou matrací to tak mám ![]()
jo? vydržet.a kdy jste začaly dávat příkrmy?
ahojky.
Moje malá neustále zvrací,lítá to zní nehoráznym způsobem i třeba 2 hodiny po kojení.Známý řikají že tohle neni normální.Po kojení odkrkáváme i 2 krát.
Slyšela jsem že se to stává a lečí se to práškama nebo operací.nemáte stím některá zkušenost?
a když pojedem do nemocnice kde se máme hlásit?