Dcerka - 23m - odmítá veškerá léčiva :-(

4239
2.1.11 10:39

Dcerka(23.měsíců)odmítá veškerá léčiva:-(

Ahoj maminy :mavam:
holky prosím poraďte mi-cokoliv vás napadne.....jak už jsem napsala v názvu tématu-moje 23.měsíční dceruška mi ne příliš zdvořile odmítá vše-co zavání lékárnou :zed: :zed: :zed:
Prostě normálně se tady pereme, honíme a ten řev-PaneBože… 8-o 8-o 8-o
Je fakt, že to začalo už vloni-když byl malé přesně rok a měla neštovice-byl problém do ní dostat i Nurofen :roll: plakala, dávila se s tím, ale nakonec polkla......to jsem vyřešila tak, že dávám čípky na teplotu, taky se to neobejde bez kníkání, ale zatim to jde(ťuk ťuk ťuk)
V létě jsme měly prvně ATB a začalo peklo :zed:
Nejde to po dobrým, natož po zlým-takže jsem se hrozila toho, kdy zase přijde nějaká choroba.......
No a včera jsem byli na pohotovosti-Emišce začaly na Silvestra 40tky teploty-šílený kašel, rýma-prý pořádná infekce horních cest dýchacích a k tomu má ještě zánět spojivek(hroznej :-? )
Jde mi o ten ATB sirup-ještě jsem neslyšela, že by nějaké dítko odmítalo-vždyť to tak voní, je to sladký-prostě nechápu :nevim: Bohužel čím, je dcerka starší a vychytralejší-tak se nenchá oblbnout ničím…
Když jí podám lžičku s ATB-okamžitě plive…když se jí to snažím v něčem propašovat-okamžitě to pozná a začne omítat preventivně všechno :zed: :-x
Například včera jsem se jí snažila dávku ATB propašovat jednou v mlíčku-od včera odmítá mlíčko a když jsem se jí snažila schovat do trošky čaje-přestala pít :zed: :zed: :zed:

Holky ani vám snad nemusim říkat-jak já známej stresor mám z toho nervy v kýblu-když se mi podaří násilím za několikerého plivání nakonec nějak dosáhnout aby to spolykala-tak už mám nervy a přemýšlím-jak do ní dostat další dávku :zed: :zed: :zed:

Achjo-jsme jenom my takový exoti :?:
napadá vás něco, cokoli???

Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.1.11 10:45

Ahoj.
Tak pokud to nejde po dobrém,,tak pak bych asi volila variantu -přes injekční stříkačku-násilně.
Naučila sem se to v nemocnici.Když měl malej rotaviry a byly jsme hospitalizovaní.
Natáhnout lék, otevřít násilně pusu ,vstříknout ,nechat polknout,držet,VŠE PROBÍHALO ZA NAPROSTÉHO BOJE A ŘEVU.
Ale pomohlo to.
 Kamila

• Citovat
  • Upravit
24798
2.1.11 10:47

Přeprat… O mnoha věcech s malou diskutuju, přemlouvám po dobrém, ale léky si vzít musí a hotovo.
Sirup do stříkačky, pomaličku vytlačovat až dozadu do pusinky, jestli se nechce udusit, musí to spolknout.

Kapky do nosu, oka… Sednu na zem, malé hlavu mezi moje stehna, ruce rozpažím, připlácnu k zemi těmi stehny a zároveň jí tím držím hlavičku, mám volné ruce a můžu pracovat=)

Naštěstí Majda si mnohokrát dá říct, takové násilí je potřeba fakt málokdy…

Schovávat jí to do jídla nebo pití by taky neprošlo…

Takže přinejhorším přeperu, pak zhodnotíme, že to nebylo tak strašné a příště stačí už jen připomenout, že jí ji zase přeperu… a vezme si už dobrovolně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
2.1.11 10:49

Ahoj nejste :-) náš malej to dokáže i vyzvracet,když už to do něj dostanu. :roll:
U nás je to tak,že na něm ležím a narvu do něj ty léky stříkačkou a čekám než polkne.Hlavu má mírně vzáklonu takže síla.Před 3 týdny měl ATB.naše mudra nám předepsala 2 balní mělo prý vydržet,ale malej plyval zvracel takže jsem po 5 dnech šla pro další :evil:balení .Stačilo otevřít ledničku a už spustil,že meducínu nechce a řev :roll: No nevím mě ty léky taky nepříjdou zrovna výborný :poblion: .Ted už něco zvládne,ale asi je to tím,že už to vzdal bere léky už měsíc..Jo a dávání do něčeho to u nás taky nezabírá pozná to.
Držím palce a přeju hodně trpělivosti vím o čem píšeš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
2.1.11 10:53

Podle mé zkušenosti je vyloženě kontraproduktivní pokoušet se do dítětě dostat něco, co odmítá, formou kamufláže. Dopadá to pak přesně, jak píšeš - pro jistotu odmítá úplně všechno včetně vody.
Takže za mě jedině stříkačka. I na lžičku dávám jedině kapky, o kterých vím jistě, že Jáje nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5200
2.1.11 10:55

ahoj,meli jsem ten samy problem..dostat do maleho kapky,sirup na horecku,kasel..naprosto nedlidsky vykon…asi pomuze vyckat…nam teda trvalo dlouho nez pochopil,ze to co ji mu ma pomoct…bude mit 6.let :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
2.1.11 10:59

Ahoj Dito, naše malá má skoro tři a odmítá jakékoli léky taky. Teda aspoň první dny nemoci, pak už to s ní jde. První dny jí to musím do té pusy vyloženě nalít, potom už ty sladké medicíny pije sama, prášek jí drtím a smíchám ho se šťávou do stříkačky, ze lžičky to malá bojkotuje. Takže: nejlepší je na to u nás stříkačka. A ještě lepší jsou takové ty dávkovače fungující na principu stříkačky, které bývají přibalené třeba v nurofenu sirupu nebo v stoptusinu sirupu. Je to vlastně taky stříkačka, akorát nemá ten ostrý hrot, takže když s dítětem bojuju, tak ji nemůžu škrábnout… Tak pevné nervy a neboj, jak trošku tvoje dítko povyroste, bude lehce líp - pak už se dá třeba hrozit tím, že když to nespolkne, schovám oblíbenou hračku, nebude večerníček apod. - u nás to zabírá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
2.1.11 11:01

Ahoj,
jak uz holky napsaly,nediskutuj s ni,proste ji preper.Zakleknout,hlavu mezi kolena a muzes vzit vse pri jednom,podat lek strikackou(jestli nemas,poslouzi davkovac od Nurofenu),odsat a vykapat noc,vycistit oci.

Taky jsme to tak do nedavna meli,pak asi pochopila,ze po dobrem je to lepsi.Nekdy to jeste zkusi,tak jsem nucena zas zakleknout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
2.1.11 11:05

Ahoj Dito, můj syn také nesnáší sladké sirupy. Takže první ATB, které dostal v roce, jsem chtěla tabletové, drtila jsem a balila do sousta banánu tak, aby prášek v banánu nebyl zamíchaný, ale jakoby vespod banán, na něm nasypaný prášek a zase to celé překryté banánem, tak aby byla šance, že to celé spolkne coby celé sousto tak, že s chuťovými buňkami bude jen minimální kontakt ATB prášku.
Druhá ATB ve třech letech už byl schopen polykat v celku.
Jen tě chci utěšit, že v tom nejste sami, ale jak z toho ven reálně nevím, protože má obecná zkušenost je, že pokud se moje dítě rozhodne, že něco nepozře, tak to prostě nepozře, i kdyby na něm leželo pět lidí :oops: což v případě nutnosti ATB léčby je fakt na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
2.1.11 11:05

Ahoj, potěším tě, že u nás je to taky dost o násilí :-? Teda, třeba Ondra se zlepšuje, ale co měl posledně ATB, bylo jediné řešení, jak to do něj dostat - povalit, otevřít pusu, stříknout ze stříkačky do tlamičky a byl pokoj. V pití ATB nesnese, dobrovolně ze lžičky taky ne :-( Časem se to zlepší, v současné době je Ondra schopný zblajznout sirupy na kašel ze lžičky úplně bez řečí :wink:
A k těm sirupům ATB, no ony zas tak úžasný nejsou… Sice navoněné, ale z toho jídla či pití je to děsně cítit a krom toho, tam pak zůstává takový hořký „ocásek“, takže vybíravky to 100% poznají. Mně přijde lepší, dát ATB do pusinky a nekazit tím ještě chuť k jídlu a pití :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
2.1.11 11:06

Bohužel se přidávám k většině … musí to jít násilím. Taky používáme stříkačku. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.1.11 11:07

Dítě je potřeba znehybnit, položit na zem, kleknout nad něj, hlavu mezi kolena, aby nemohlo mrskat sem a tam, jednou rukou vypáčit pusu, druhou rukou aplikovat léčivo, co nejdál, nejlépe ke kořeni jazyka, aby nemohla vyplivnout a musela polknout. Ta samá pozice se mi osvědčila i na odsávačku na lux.
Halt trocha drsné mateřské lásky :mrgreen: Čím rychlejší a ráznější budeš, tím snadněji si dítě zvykne.Bohužel, taky bych se se svým miláčkem ráda jen mazlila, ale zdraví je přednější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
2.1.11 11:13

souhlasím s holkama ((-: násilím a stříkačkou a co nejdál do krku. dávala jsem dceři atb rok a půl, ledvinářka. takže jsem bojovala každý večer asi od 9. tého měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
2.1.11 11:19

já dávám malýmu sirup do čaje a vypije mi to v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
2.1.11 11:26

Maty si nikdy nic nevzal a nebo vyplivnul.Všu mu ředím do pití které má rád :wink: .Dr říkala že to vubec na léky nemá vliv pokud to vše vypije. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí