Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, co jste z Českých Budějovic, poradíte, prosím, s výběrem školky? Žádosti dám nejspíš na všechny, ale letos se musí zapsat podle preferencí s tím, že pak už to nejde měnit. Rozhoduju se mezi Neplachova 3, Kubátova 1 a Nerudova 9.
Pokud můžete poradit, napsat zkušenost, ať už dobrou nebo špatnou, budu moc ráda. Děkuju! ![]()
Dcera chodí do Čéčovky, jinam se loni nedostala. Já dávala přihlášku do 5 školek, ikdyž kolonky jsou tam na 3. Ale náš favorit byla Neplachovka, tam bych jí chtěla dát. Uvidím, jestli tam dám přihlášku letos nebo si dcera zvykne v té Čéčovce. Už jí budou víc než 3, tak šance je velká, že by se dostala. Zlatá soukromá Mateřinka Loděnice. Tam byla dcera šťastná. Jen to máme dost z ruky a když chodím do práce na plný úvazek, tak už nezvládám jí tam vozit.
@Lerista A proč favorit Neplachovka, prosím tě? Mají tam supr zahradu, to vím, ale uvnitř jsem nikdy nebyla.. učitelky taky neznám.. ![]()
Loděnice jsem zkoumala stránky, krásné, moc, ale na nás strašně drahé. Hlavně co tam chtějí za jídlo, pokud si to s něčím nepletu. Nebo nosit obědy v kastrůlku. ![]()
Slyšela jsem o ní celkem dobré reference. Ale je to samozřejmě, že každému vyhovuje něco jiného. A v Neplachovce máme známou
Jedno dítě to tam miluje, jiné nesnáší… jako v každé školce. Mateřinka Loděnice byla super, dcera tam chodila od 2,5 roku. Drahé to je, ale zase děti tam kreslí na A3, aby měly dost prostoru
(Balík A3 papírů je 3× dražší než A4) Neustále tam něco tvoří, používají Montessori hračky. Měli tam antenárium, chovali šneky, na Vánoce pekli, zkoušeli plést košíčky. Dole mají k dispozici tělocvičnu. Jídlo berou ze Spirály a oběd stojí 65 kč. To jsem valila oči, jak dcera baštila hrachovou kaši a špenátovou polévku. Ale může se tam dovézt vlastní oběd v kastrůlku a oni to ohřejou. Svačiny se musí donést vlastní. Máme jen jedno dítě a já už pracuju na plný úvazek, tak peníze by i byly, ale mají jen do 15.30 a já bych potřebovala tak do 17, abychom stíhli vozit a vyzvedávat.
@Lerista Ale jasně, já o kvalitě Loděnice nepochybuju a neřešit peníze, určo bych tam malou chtěla dát taky.
To nebyla kritika, já jsem přesvědčená, že za ty peníze to stojí.
@JayLee píše:
Kubatova
Pročpak? Za dobré i špatné zkušenosti jsem ráda. ![]()
@JayLee píše:
Protože z tech všech co pises, tak v tej jeidnej mi mala nikdy nebrečela v době prezdninoveho provozu a učitelky tam byly asi nejepsinejhorsi za me Staromestska
![]()
Tak možná jen kápla na fajn paní učitelku, co to s ní uměla.. Ach jo, já vůbec netuším, jak se rozhodnout. Přihlášku dám na všechny, jenže se školky musí seřadit podle preferencí, pak už to nejde měnit.
Prosím tě a Kubátova - Neplachova - dá se říct, že jsou v nějaké hezčí učebny, víc místa venku, lépe tam vaří, prostě cokoliv, podle čeho se dá rozhodnout? ![]()
@Kateřina0017 píše:
Ahoj Jolulo, nevíš o ní náhodou více? Byli jsme se tam s manželem podívat, protože od září musíme syna někam umístit a velice se nám líbila, tak uvažujeme, že ho asi dáme sem.
Ahoj, tak jak to dopadlo, dali jste syna do školky Abacus? Jak se vám zatím zdá?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.