Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj ve spolek,
budu pořádat dětský den, a jaksi mě docházejí nápady na různé disciplíny. Jde mi o to, že zúčastněné děti budou ve věku od těch nejmenších po školáky, takže nebude možné je hodnotit podle rychlosti či přesnosti, ale jen za účast (za každou disciplínu dostanou odměnu). Potřebovala bych vymyslet takové úkoly, aby je motivovaly k lepšímu výkonu. Takže jsem vyloučila běh a podobné činnosti.
A aby to nebylo málo, tak by to měly být úkoly, které nebudou náročné na prostor, protože v případě deštivého počasí se to bude konat v tělocvičně.
Zatím uvažuji nad házením míčku do tabule s otvorem, házením kroužků, shazování plechovek, skok v pytli a ještě snášení vajíček popř. dostat zavěšenou tužky do flašky.
Jaké úkoly byste mi poradily?
ahoj tak chytání rybiček to mají děti moc rády, prolézání tunelem, seřazení barev, nenapsala jsi pro jakou věkovou skupinu, vede MC tak spíše dělám věci pro děti do 6ti let
prosím o kliknutí na zelené pole, dík
Vzpomněla jsem si, že mě bavilo chodit se lžící vody v ruce (puse). V bodě A se nabrala lžíce vody, šlo se do bodu B (třeba slalom mezi čímkoli) a v bodě B se voda nalila do skleničky. Takhle párkrát dokola, vyhrál, kdo měl vody ve sklenici v bodě B víc. Ale vlastně píšeš, že nejde měřit rychlost a přesnost. Variací na toto téma je pak nošení pingpongového míčku opět na lžíci (v ruce nebo puse)z bodu A do bodu B - kdo přenese je pašák ![]()
Vím, že jsi říkala, že ne běh, ale co tahle krátkou vzdálenost ujít pozadu (samozřejmě je musí dospělák jistit), nebo skákání žabáků
To dělal brácha na olympiádě mezi školkama. Klidnější disciplína mě nenapadá ![]()
u nás na dětský den se hází koulí na kuželky, skáká v pytly, byl závod na odstrkovadlech pro nejmenší, větši tříkolky, kola, kolobrndy.
Pak byl závodění autíček. Autíčko přívážeš na dlouhý provázek, provázek přívážeš na klacík. Děti namotávaj a autíčka jedou k nim. Dál bylo nošení míčku v polévkové lžíci, malování na chodník, ve vašem případě v tělocvičně na velký papír, omotávání druhého toaletním papírem /soutěž pro dvojice/, pojídání koláčů, pití limonády na čas
Dobré je trefování mincemi do zavařovací sklenice umístěné v kýblu s vodou - zní to jednoduše, ale není to zas taková prča a na šikovnost věk moc roli nemá. Prostě se naplní kýbl vodou a doprostřed se na dno postaví zavařovačka (bez víka, aby se naplnila vodou) - úkol je - trefit se nejlépe do sklenice prcek může stát nad kýblem, větší dítko výš - třeba na židli, aby to mělo ztížené. Ony se ty mince ve vodě tak třepou - že kolikrát naberou nečekaný směr ![]()
Tak jsme skládali zápalky do krabičky jednou rukou. Taky docela sranda.
Nebo se na šňůrku (třeba nit) uváže bonbon - do úst si dítě dá opačný konec provázku a jeho úkolem je jazykem namotávat nitku, až se bez pomoci rukou zmocní bonbonu.
Nebo se dají z tvrdého kartonu nastříhat tvary (kolečko, elipsa, čtverec, trojúhelník…) a poslepu (menší děti klidně s díváním) je seřadit na správné hromádky.
Nebo rozdělit črvtrtku papíru čárami na spoustu malých plošek, každou očíslovat a nechat dítě (to větší, které umí počítat) hledat čísla tak, jak jdou za sebou.
Na stole nebo na jiné ploše mohou dvě (nebo čtyři) děti bojovat proti sobě ve foukání papírových koulí (třeba z novin) - komu se ji podaří vyfouknout k soupeři, ten vyhrává.
Je toho strašně moc, kdyby nestačilo, tak ještě popřemýšlím - léta na vedoucování na táborech ještě zanechala nějaké stopy
Tak ať se den dětí vydaří ![]()
holky děkuji
, bezva nápady!!! určitě nějaké využiju. Moc se mi líbí ty mince a taky tunel. Já mám zatím malou holku, takže jsme ještě nikde nesoutěžily a proto vycházím jen z her na které jsem si vzpoměla z dětství, ale jak vidím, tak mám děravou pamět
, protože nakonec znám všechny, které jste navrhli.
Díky
Napadá mě „namotávání konzervy“, ale to je jen pro zdatnější… Na provázek se uváže malá konzerva od paštiky, naplněná pískem a přelepená izolepou (aby se písek nevysypal). Druhý konec pro vázku se uváže na klacek, dlouhý asi 50 cm - pěkně doprostřed. Závodník potom uchopí klacek oběma rukama v předpažení a na povel začne provázek namotávat. Měří se čas. Předesílám, že ty největší vejtahy už po 10 vteřinách vždycky začaly bolet ruce…
Dobrá kolektivní hra je na „rybáře a rybky“, dá se to přejinačit na soutěž o nejmrštnější rybku (která unikne všem rybářům…)
Jestli mě ještě něco napadne, napíšu (samozřejmě nebudu opisovat Zapletalovy „Hry v přírodě“, že ano…) Omlouvám se, ale děcka jsem vedl naposledy před víc jak 10 lety…
Jo, to foukání papírových koulí - my jsme hrávali po foglarovsku „foukací fotbal“. Rozdaly se brčka na limonádu a foukalo se do pingpongového míčku.
mě v dětství hrozně bavilo, i když to není moc soutěž, jak se člověk motá dokolečka kolem tyče se skloněnou hlavou a pak se zvedne a má doběhnout někam (ke svému družstvu), snad to popisuju pochopitelně ![]()
Připadám si nyní jak parazit,víc vědomostí sem zužitkoval z příspěvků ,než můžu poskytnout.Taky budem dělat Dětskej den,co tak skládání dřevěných kostek ze stavebnice na výšku,dá se to jednoduše pak spočítat.Taky sehnat hranolek asi 4 m a přecházet po něm jako po kladině,hranolek leží ovšem na zemi.At to vyjde.
taky teď prolézáme dětské dny a malou to děsně baví, napadá mě ještě :
a už honem nevím ![]()
Děkuju moc za inspiraci!!! Našla jsem tu opravdové perly
Kdyby měl někdo další nápady, sem s nimi ![]()