Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@dorodoro píše:
Prosím, kdo máte Romer, mají polohovací opěrku hlavy?
Jak polohovatelnou? No nahoru a dolu.
Myslím opěrku hlavy, když by dítě chtělo spát, tak aby se celá sedačka mírně sklopila do záklonu.
@dorodoro píše:
Myslím opěrku hlavy, když by dítě chtělo spát, tak aby se celá sedačka mírně sklopila do záklonu.
tohle ty sedacky v teto posledni kategorii nemaji. teda pokud za ty roky neprisel nekdo s inovaci…
@nozu, @dorodoro
Romer to má, ale jen hrozně lehce, ani to nepoznáš, jestli to máš nakloněné. Máme Romer i pro mladšího a tam je to, ale je to sedačka z roku 2015.
No, pravda je, že jak máme ten Cybex na isofixech, tak tam by šla ta autosedačka trošku podseknout, aby bylo dítě trošku v leže. Ten isofix tam je na tyči. Otázka, je ale bezpečnost, podle mě se tímto snižuje. Jinak mám zkušenost u starších dětí, že už to položení nepotřebují. prostě se s tím nějak poperou.
No „mala“ v autě usíná doteď a to je jí skoro 6,5 a nestezuje si na nepohodlí, hlava ji nepadá. Pokud Teda není nutné prudceji přibrzdit.
@dorodoro píše:
u většiny těch sedaček 15-36 se dá naklopit celá zádová část, u té isofixové se posune sedák na isofixu dopředu a tím se naklopí záda, nejlepší isofixová 15-36 je stále Kidfix II XP SICT : http://autosedacky.mimishop.cz/…lack-edition
@dorodoro píše:
Opěrka hlavy ne, ale dá se podvysunout sedák. Trošku. Hlava jí v tom nepadá, ale pohodlně to taky úplně není
@pikola
Souhlasím, jen sedák, opěrka ne. Asi jsem to napsala špatně.
Dceři ani nenakláním, je to tak málo, že to ani nemá význam, mladšímu nakloním.
@Evelýna 1 jestli máte model z roku 2015 tak tam to šlo málo, ty novější mají již delší isofixová ramena, tak to jde posunout víc,
a dost záleží i na typu auta, jak hluboko má isofix, jaký má sklon opěradla a sedadla, a podle toho to jde někde více někde méně posunout a polohovat
@steeve
Asi jsme se nepochopili. Mladší syn ma sedačku po dceři a je z roku 2015. Syn má 2 roky a tato sedačka jde naklonit dost.
Dcera má sedačku do 36 kg a ta už tak naklonit nejde, jde to jen trochu (proti synovi).
Snad jsem to napsala srozumitelně:-)
@Evelýna 1 OK, syn má nějakou polohovatelnou nejspíše 9-18, ty jdou naklánět hodně, dcera má sedačku 15-36,ta jde méně, obecně jdou ty 15-36 naklánět méně, je to kvůli jejich konstrukci, ale jdou, záleží i na typu auta a typu sedačky
Co říkáte na Beltupp přídavný pás k autosedačce? https://www.detskydum.cz/…ilizacni-pas
Myslíte, že je to opravdu účinné a ochranné?
@nozu pro sedmi až desetileté děti to není. Ale do pěti až šesti úplně v pohodě. Ta sedačka se dá většinou posunout, není nalepená na opěradle sedačky, takže nohy můžou viset v té mezeře mezi sedačkou a opěrkou.