Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
V Karviné určitě rovnou CS, chodila se mnou tak paní na kurz. Myslím, že ve O-Vítkovicích tě nechají přirozeně (pokud tomu nebrání jiné věci, samozřejmě). Jinak by to asi chtělo specifikovat oblast, odkud tě porodnice zajímají…
Nevím, odkud jsi, napíšu jen, co jsem slyšela, není to osobní zkušenost. Nechají přirozeně tuším v Neratovicích. Na Bulovce (za určitých okolností) dítě otočí, příp. prý i KP porodí. Apolinář jde automaticky na císař. Nejlepší bude si to obvolat.
Zlin cs, Uherske Hradiste rodi KP bezn, proto jsem jela tam. Nakonec ale stejne byla akutni sekce, asi se na posl. chvili zkousel otacet a zustal napric ![]()
@Nika079 píše:
Nevím, odkud jsi, napíšu jen, co jsem slyšela, není to osobní zkušenost. Nechají přirozeně tuším v Neratovicích. Na Bulovce (za určitých okolností) dítě otočí, příp. prý i KP porodí. Apolinář jde automaticky na císař. Nejlepší bude si to obvolat.
Tam me u Apolinare nabizeli vsechny tri moznosti s tim, ze mi rekli vsechny rizika. Ja se rozhodla teda pri cisare, potid KP ke dost rizikovy, a to otočení mi prislo teda drasticky.
Myslím, že při poloze KP tě dnes už v žádné porodnici přemlouvat k přirozenému porodu nebudou…
@malinika Mně teda přemlouvali, a to hodně. Primář do mě hučel půl hodiny, ať si nenechám řezat břicho. No nakonec jsem teda přirozeně porodila, ale spíš proto že to šlo tak nějak samo ![]()
Bulovka umí rodit KP přirozeně, ale nenutí do toho a jako alternativu dají císaře. Teď na něj tam jdu podruhé, obě děti KP. Přirozeně bych do toho kvůli rizikům nešla.
Ja mám právě malou KP jsem 34tt a obávám se že už tak zůstane nějak mam ten pocit že už se neotoci
doktor mi dal jasne najevo ze pujde ven prirozene sak sem druhorodicka tak co to zvladnu ne
jenze nase porodnice neni zrovna dvakrat vyhlasena jako nejlepsi ani co se tyce personalu a kdyz sem se bavila s PA rikala ze tu zazila snad jen 2 porody prirozene KP takze s tim ani nemaji takovou zkusenost, obnasi to velke riziko takhle miminko porodit a hrozne se toho bojim porad doufam ze se otoci ale sedi zadeckem furt ve stejne poloze ve 29tt byla hlavou dolu a tlacila se ven a najednou sito rozmyslela i presto se zadeckem tlaci dolu ale ja tak porodit proste nechci, cetla jsem spoustu clanku ohledne porodu KP a sem s toho hotova, nerikam ze se zrovna neco stat musi ale riziko to je a ja to nechci riskovat a doufat ze bude vse v poradku
prvni porod byl jiny rychly vse prirozene samo prislo a bez problemu syn byl hlavou dolu uz sna od 25tt. Ted je to jiny s tou nasi prdelkou a bojim se o ni. Nevim jak to funguje kdyz obvolam jinou porodnici nechci aby na me koukali jak na blazna ze chci dobrovolne cs ![]()
@Klurynka25 píše:
Ja mám právě malou KP jsem 34tt a obávám se že už tak zůstane nějak mam ten pocit že už se neotocidoktor mi dal jasne najevo ze pujde ven prirozene sak sem druhorodicka tak co to zvladnu ne
jenze nase porodnice neni zrovna dvakrat vyhlasena jako nejlepsi ani co se tyce personalu a kdyz sem se bavila s PA rikala ze tu zazila snad jen 2 porody prirozene KP takze s tim ani nemaji takovou zkusenost, obnasi to velke riziko takhle miminko porodit a hrozne se toho bojim porad doufam ze se otoci ale sedi zadeckem furt ve stejne poloze ve 29tt byla hlavou dolu a tlacila se ven a najednou sito rozmyslela i presto se zadeckem tlaci dolu ale ja tak porodit proste nechci, cetla jsem spoustu clanku ohledne porodu KP a sem s toho hotova, nerikam ze se zrovna neco stat musi ale riziko to je a ja to nechci riskovat a doufat ze bude vse v poradku
prvni porod byl jiny rychly vse prirozene samo prislo a bez problemu syn byl hlavou dolu uz sna od 25tt. Ted je to jiny s tou nasi prdelkou a bojim se o ni. Nevim jak to funguje kdyz obvolam jinou porodnici nechci aby na me koukali jak na blazna ze chci dobrovolne cs
Vsechno je riziko, bys nemohla ani otehotnet. Znam spoustu porodu kp z okoli a vse bez problemu, naopak mam par kamaradek, co rodily sc nebo prirozene a peklo. Pokud se ale na kp necitis, nema smysl do toho jit, kdyz nejsi vnitrne presvedcena. Ja kp rodit chtela, ale vim, ze kdybych nechtela a byla donucena, mela bych to porad v hlave a beztak by to nakonec neslo. Moc ti preji, at se otoci
jo a mozna bys o tom mela mluvit s gynekologem, proste mu jasne rict, ze kp nechces. at ti to zaridi on.
@dani24687 píše:
Vsechno je riziko, bys nemohla ani otehotnet. Znam spoustu porodu kp z okoli a vse bez problemu, naopak mam par kamaradek, co rodily sc nebo prirozene a peklo. Pokud se ale na kp necitis, nema smysl do toho jit, kdyz nejsi vnitrne presvedcena. Ja kp rodit chtela, ale vim, ze kdybych nechtela a byla donucena, mela bych to porad v hlave a beztak by to nakonec neslo. Moc ti preji, at se otocijo a mozna bys o tom mela mluvit s gynekologem, proste mu jasne rict, ze kp nechces. at ti to zaridi on.
e
Ano vše je riziko ale rodit KP je obzvlášť a velké nerozhoduji už jen o sobě ale sem zodpovědná i za sve dítě a ja se nato prostě necítím a bojim se případných komplikaci s gynekologem sem o tom už mluvila a nějak to prostě nebere že mam obavy a nepresvedci me nikdo ani tim ze rekne tamta nebo tamta to taky odrodila v poradku to nic nemeni natom ze se cokoliv muze stat ano muze se stat i u porodu hlavickou napred ale urcite tam nejsou tak velke a caste rizika jako u porodu KP. Doufam ze se prdelka otoci ![]()
@Nikolacek
Proboha, kde jsi rodila?
Já právě znám naopak maminky, které chtějí rodit s KP přirozeně, ale všude jim to rozmlouvají a naopak nutí k tomu císaři. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Dobrý den milé maminky

Chtěla bych se zeptat zda znate nějakou porodnici kde jde žena automaticky na císařsky řez když je miminko KP? a v které případně nechají takto rodit přirozeně? Děkuji za příspěvky