Porodnice - císařský řez a přirozený porod při KP

Klurynka25
12.6.15 10:09

Poraďte prosim, porodnici.

Dobrý den milé maminky :mavam:
Chtěla bych se zeptat zda znate nějakou porodnici kde jde žena automaticky na císařsky řez když je miminko KP? a v které případně nechají takto rodit přirozeně? Děkuji za příspěvky :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1824
12.6.15 10:15

V Karviné určitě rovnou CS, chodila se mnou tak paní na kurz. Myslím, že ve O-Vítkovicích tě nechají přirozeně (pokud tomu nebrání jiné věci, samozřejmě). Jinak by to asi chtělo specifikovat oblast, odkud tě porodnice zajímají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
12.6.15 10:33

Nevím, odkud jsi, napíšu jen, co jsem slyšela, není to osobní zkušenost. Nechají přirozeně tuším v Neratovicích. Na Bulovce (za určitých okolností) dítě otočí, příp. prý i KP porodí. Apolinář jde automaticky na císař. Nejlepší bude si to obvolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.15 11:00

Zlin cs, Uherske Hradiste rodi KP bezn, proto jsem jela tam. Nakonec ale stejne byla akutni sekce, asi se na posl. chvili zkousel otacet a zustal napric :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Barushe
12.6.15 11:12

V Kyjove taky nechaji rodit kp prirozene ;)

• Citovat
  • Upravit
Klurynka25
12.6.15 11:14

Olomoucky kraj nejlepe :)

• Citovat
  • Upravit
185
12.6.15 11:26
@Nika079 píše:
Nevím, odkud jsi, napíšu jen, co jsem slyšela, není to osobní zkušenost. Nechají přirozeně tuším v Neratovicích. Na Bulovce (za určitých okolností) dítě otočí, příp. prý i KP porodí. Apolinář jde automaticky na císař. Nejlepší bude si to obvolat.

Tam me u Apolinare nabizeli vsechny tri moznosti s tim, ze mi rekli vsechny rizika. Ja se rozhodla teda pri cisare, potid KP ke dost rizikovy, a to otočení mi prislo teda drasticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
12.6.15 13:01

Myslím, že při poloze KP tě dnes už v žádné porodnici přemlouvat k přirozenému porodu nebudou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
12.6.15 13:23

@janulikz Tak to jsem měla mylné informace, omlouvám se :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
12.6.15 22:00

@malinika Mně teda přemlouvali, a to hodně. Primář do mě hučel půl hodiny, ať si nenechám řezat břicho. No nakonec jsem teda přirozeně porodila, ale spíš proto že to šlo tak nějak samo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
12.6.15 22:27

Bulovka umí rodit KP přirozeně, ale nenutí do toho a jako alternativu dají císaře. Teď na něj tam jdu podruhé, obě děti KP. Přirozeně bych do toho kvůli rizikům nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klurynka25
12.6.15 23:06

Ja mám právě malou KP jsem 34tt a obávám se že už tak zůstane nějak mam ten pocit že už se neotoci :( doktor mi dal jasne najevo ze pujde ven prirozene sak sem druhorodicka tak co to zvladnu ne :( jenze nase porodnice neni zrovna dvakrat vyhlasena jako nejlepsi ani co se tyce personalu a kdyz sem se bavila s PA rikala ze tu zazila snad jen 2 porody prirozene KP takze s tim ani nemaji takovou zkusenost, obnasi to velke riziko takhle miminko porodit a hrozne se toho bojim porad doufam ze se otoci ale sedi zadeckem furt ve stejne poloze ve 29tt byla hlavou dolu a tlacila se ven a najednou sito rozmyslela i presto se zadeckem tlaci dolu ale ja tak porodit proste nechci, cetla jsem spoustu clanku ohledne porodu KP a sem s toho hotova, nerikam ze se zrovna neco stat musi ale riziko to je a ja to nechci riskovat a doufat ze bude vse v poradku :nevim: prvni porod byl jiny rychly vse prirozene samo prislo a bez problemu syn byl hlavou dolu uz sna od 25tt. Ted je to jiny s tou nasi prdelkou a bojim se o ni. Nevim jak to funguje kdyz obvolam jinou porodnici nechci aby na me koukali jak na blazna ze chci dobrovolne cs :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15404
13.6.15 01:12
@Klurynka25 píše:
Ja mám právě malou KP jsem 34tt a obávám se že už tak zůstane nějak mam ten pocit že už se neotoci :( doktor mi dal jasne najevo ze pujde ven prirozene sak sem druhorodicka tak co to zvladnu ne :( jenze nase porodnice neni zrovna dvakrat vyhlasena jako nejlepsi ani co se tyce personalu a kdyz sem se bavila s PA rikala ze tu zazila snad jen 2 porody prirozene KP takze s tim ani nemaji takovou zkusenost, obnasi to velke riziko takhle miminko porodit a hrozne se toho bojim porad doufam ze se otoci ale sedi zadeckem furt ve stejne poloze ve 29tt byla hlavou dolu a tlacila se ven a najednou sito rozmyslela i presto se zadeckem tlaci dolu ale ja tak porodit proste nechci, cetla jsem spoustu clanku ohledne porodu KP a sem s toho hotova, nerikam ze se zrovna neco stat musi ale riziko to je a ja to nechci riskovat a doufat ze bude vse v poradku :nevim: prvni porod byl jiny rychly vse prirozene samo prislo a bez problemu syn byl hlavou dolu uz sna od 25tt. Ted je to jiny s tou nasi prdelkou a bojim se o ni. Nevim jak to funguje kdyz obvolam jinou porodnici nechci aby na me koukali jak na blazna ze chci dobrovolne cs :nevim:

Vsechno je riziko, bys nemohla ani otehotnet. Znam spoustu porodu kp z okoli a vse bez problemu, naopak mam par kamaradek, co rodily sc nebo prirozene a peklo. Pokud se ale na kp necitis, nema smysl do toho jit, kdyz nejsi vnitrne presvedcena. Ja kp rodit chtela, ale vim, ze kdybych nechtela a byla donucena, mela bych to porad v hlave a beztak by to nakonec neslo. Moc ti preji, at se otoci :kytka: jo a mozna bys o tom mela mluvit s gynekologem, proste mu jasne rict, ze kp nechces. at ti to zaridi on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klurynka25
13.6.15 01:35
@dani24687 píše:
Vsechno je riziko, bys nemohla ani otehotnet. Znam spoustu porodu kp z okoli a vse bez problemu, naopak mam par kamaradek, co rodily sc nebo prirozene a peklo. Pokud se ale na kp necitis, nema smysl do toho jit, kdyz nejsi vnitrne presvedcena. Ja kp rodit chtela, ale vim, ze kdybych nechtela a byla donucena, mela bych to porad v hlave a beztak by to nakonec neslo. Moc ti preji, at se otoci :kytka: jo a mozna bys o tom mela mluvit s gynekologem, proste mu jasne rict, ze kp nechces. at ti to zaridi on.

e

Ano vše je riziko ale rodit KP je obzvlášť a velké nerozhoduji už jen o sobě ale sem zodpovědná i za sve dítě a ja se nato prostě necítím a bojim se případných komplikaci s gynekologem sem o tom už mluvila a nějak to prostě nebere že mam obavy a nepresvedci me nikdo ani tim ze rekne tamta nebo tamta to taky odrodila v poradku to nic nemeni natom ze se cokoliv muze stat ano muze se stat i u porodu hlavickou napred ale urcite tam nejsou tak velke a caste rizika jako u porodu KP. Doufam ze se prdelka otoci ;)

• Citovat
  • Upravit
5730
13.6.15 18:30

@Nikolacek 8o Proboha, kde jsi rodila? ;) Já právě znám naopak maminky, které chtějí rodit s KP přirozeně, ale všude jim to rozmlouvají a naopak nutí k tomu císaři. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková