Poraďte realitky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
544
13.6.12 09:36

@LucyDee Jak to funguje s tím notářem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
13.6.12 09:40

S notářem to funguje tak že se peníze za byt posílají k němu do úschovy, za což se ale platí, takže je lepší se domluvit na poslání peněz přímo kupujícímu a máte ušetřeno. někdy to platí makléř, někdy klient, to záleží na realitce. my se vždy obešli bez toho, ale musí to být ve smlouvě. Přišly nám takhle peníze za byt přímo z hypoteční banky toho kupujícího a v pohodě bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
13.6.12 09:42

@Naděje Notářské úschovy: Výhody využití notářské úschovy peněz jsou zřejmé - prodávající tak vylučuje riziko, že by mu nebyla kupní cena v plné výši zaplacena a kupující neriskuje předání peněz před zápisem vlastnického práva do katastru nemovitostí. Kupující si navíc může zajistit zaplacení daně z převodu nemovitostí, za jejíž zaplacení ze zákona za prodávajícího ručí. Notář je osobou k uložení peněz dostatečně důvěryhodnou, což je dáno jeho zákonnými a evidenčními povinnostmi kontrolovanými orgány notářské samosprávy a je také dostatečně pojištěn na případná rizika.
To jsem okopčila z netu, ale je to dobře vysvětleno, proč je to lepší..a většina velkých realitek mají domluveného nějakého notáře, který jim ověřuje smlouvy, tudíž nemusíš shánět žádného svého a pro realitku to není problém.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
13.6.12 09:49
@LucyDee píše:
@Naděje Notářské úschovy: Výhody využití notářské úschovy peněz jsou zřejmé - prodávající tak vylučuje riziko, že by mu nebyla kupní cena v plné výši zaplacena a kupující neriskuje předání peněz před zápisem vlastnického práva do katastru nemovitostí. Kupující si navíc může zajistit zaplacení daně z převodu nemovitostí, za jejíž zaplacení ze zákona za prodávajícího ručí. Notář je osobou k uložení peněz dostatečně důvěryhodnou, což je dáno jeho zákonnými a evidenčními povinnostmi kontrolovanými orgány notářské samosprávy a je také dostatečně pojištěn na případná rizika.
To jsem okopčila z netu, ale je to dobře vysvětleno, proč je to lepší..a většina velkých realitek mají domluveného nějakého notáře, který jim ověřuje smlouvy, tudíž nemusíš shánět žádného svého a pro realitku to není problém.. :-)

dik.
tak ta realitka PINK REALITY, co u nas byla vcera rikala, ze by penize byli uschovany u nich v kancelari. nebo u jejich pravnika(myslim) za dalsich 10 000kc.
co si o tom myslite???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
13.6.12 09:55
@BMRL píše:
dik.
tak ta realitka PINK REALITY, co u nas byla vcera rikala, ze by penize byli uschovany u nich v kancelari. nebo u jejich pravnika(myslim) za dalsich 10 000kc.
co si o tom myslite???

5íkám to je jen důvod jak z Vás vythnout peníze, tohle má být v servisu té realitky!!! nedejte se obalamutit!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
13.6.12 09:57

A je to dle tarifu 0, 4 % do 1000000 kč což je 4000 korun!!! hledejte na netu a nenechte se obrat!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
13.6.12 09:57

Nedoplácela bych nic, pokud vám ten byt prodají budou mít dost velkou provizi na to, aby to z toho zaplatili..pokud to nemají jako samozřejmost, našla bych jinou realitku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.12 11:43

realitka je obchodní společnost s ručením omezením, takže ručí do výše vkladu takže nejspíš 100 litrů, takže realitka může prachy zašantročit, zkrachovat, zaměstnanec zpronevěřit… a potom se můžete honit po soudech a v konkurzním řízení, notář zajistí, že peníze budou převedeny až potom, co je proveden zápis do katastru!!, tak se zamezí tomu, aby nemovitost prodal třeba deseti lidem nebo prostě se mu nechtělo atd. Notář je ze zákona pojištěn, právníci sice taky, ale viděl jsem myslím v soukromých dramatech, jak nějaká právnička (našel jsem ji, je to Miluše SLAPNIČKOVÁ ) zpronevěřovala peníze tak, že vyplácela úschovy z peněz jiných klientů, kradla a nebylo možno ji nějak pohnat před soud, protože dělala nemocnou.. http://www.cak.cz/…s/detail.php?… :poblion:. Prostě pro pár stovek přijít o celoživotní úspory je pitomost. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
13.6.12 14:25
:mrgreen:
@Mrazivý dech píše:
realitka je obchodní společnost s ručením omezením, takže ručí do výše vkladu takže nejspíš 100 litrů, takže realitka může prachy zašantročit, zkrachovat, zaměstnanec zpronevěřit… a potom se můžete honit po soudech a v konkurzním řízení, notář zajistí, že peníze budou převedeny až potom, co je proveden zápis do katastru!!, tak se zamezí tomu, aby nemovitost prodal třeba deseti lidem nebo prostě se mu nechtělo atd. Notář je ze zákona pojištěn, právníci sice taky, ale viděl jsem myslím v soukromých dramatech, jak nějaká právnička (našel jsem ji, je to Miluše SLAPNIČKOVÁ ) zpronevěřovala peníze tak, že vyplácela úschovy z peněz jiných klientů, kradla a nebylo možno ji nějak pohnat před soud, protože dělala nemocnou.. http://www.cak.cz/…s/detail.php?… :poblion:. Prostě pro pár stovek přijít o celoživotní úspory je pitomost. :pocitac:

dik moc! podle toho co tady ctu na miminu, tak mas docela prehled :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.12 14:35
@BMRL píše: :mrgreen:
dik moc! podle toho co tady ctu na miminu, tak mas docela prehled :mavam: :mavam:

díky :dance: jsem strojař, rozumím všemu, kromě ženských :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
22.6.12 21:40

Teď jsme kupovali byt přes mm reality /makléř dělá pro pobočku Lanškroun a Svitavy/ a z pozice kupujícího spokojenost. Veškerý servis včetně notářské úschovy peněz byl v ceně. Provize realitce 60.000,–- Matras a matras za ten samý byt sice chtěli provizi jen 40.000,–-, ale zase ten přístup byl úplně někde jinde. Asi je to hodně o tom, na jakého makléře člověk kápne. Rozhodně si dejte pozor na Bart reality. Kolegyně jim dost nalítla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.12 09:31

realitky

S realitkami to je na levačku.
Já chci pronajmout byt v činžovním domě na dobu neurřitou, to je aby tam měl
někdo domov a ne na krátkou dobu.
Pořád realitku vybírám a je to všechno na jedno brdo.
Soustavně někoho posílají a je jim jedno, že chtějí oni něco jiného než já.
Je to jen o jejich penězích, na klienty kašlou.

• Citovat
  • Upravit
mag
12863
9.7.12 09:38
@Anonymní píše:
S realitkami to je na levačku.
Já chci pronajmout byt v činžovním domě na dobu neurřitou, to je aby tam měl
někdo domov a ne na krátkou dobu.
Pořád realitku vybírám a je to všechno na jedno brdo.
Soustavně někoho posílají a je jim jedno, že chtějí oni něco jiného než já.
Je to jen o jejich penězích, na klienty kašlou.

A máš představu o tom, jak se zbavit nájemníka se smlouvou na dobu neurčitou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.12 09:52

realitky

To nemám, ještě jsem takový případ neřešila. V domě je 9 bytů a všichni nájemníci jsou slušní a jsem ráda, že tu jsou.

• Citovat
  • Upravit
38
9.7.12 10:03

To bych u tebe chtěla bydlet. Jak velký byt nabízíš a kde vlastně je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí