Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
To nemám, ještě jsem takový případ neřešila. V domě je 9 bytů a všichni nájemníci jsou slušní a jsem ráda, že tu jsou.
Tady nejde o slušnost, ale např. o to, že budeš chtít byt pro sebe nebo svoje deti. zajištění náhradního bytu je téměř nadlidský úkol, když se nájemník zasekne.
@Podolská píše:
To bych u tebe chtěla bydlet. Jak velký byt nabízíš a kde vlastně je?
Nabízím dva, jeden veliký 96 a jeden menší 42m2 a je to v Praze
Ve smlouvě (v každé nájemní) by měla být výpovědní lhůta, tudíž to je má odpověď, pokud ve smlouvě není, lze doupravit podle mně dodatkem ke smlouvě. Ale na to nych se zeptala nějakého makléře, nebo avokáta, protože si nejsem jista zda je nájemník povinen dodatek podepsat. ![]()
MM reality již nikdy více!!! Neprodala bych přes ně ani boudu pro psa
Vážené dámy, MM reality Hradec Králové už nikdy. Z prodeje domku za milion si vzali provizi 90.000! A jejich práce nestála za prd, nepomohli absolutně v ničem, naopak je člověk musel pořád a pořád hlídat, jestli nežvaní nesmysly. A často žvanili. Nečetli úpravy smluv z naší strany, odmítli se účastnit finančně na zaplacení notáře, a ve chvíli, kdy jsme notáře celého zaplatili sami, tím pádem částky za koupi domu minuly zcela jejich účty, jejich zájem hasl jen na pouhé „kdy už to budete mít hotové“ - aby získali zbytek provize. Jejich asistentku poslali s námi za notářem, večer předem volala, kam má dorazit (přitom to RK měla v emailu) a kde má koupit kolek za vklad do vlastnického práva
A takových věcí předvedla MM reality SPOUSTU. Jsou to neuvěřitelní amatéři!! Rozhodně nedoporučuju je využít. Jak prodej tak koupi zařídit tak, aby se vůbec netýkal realitky. Domluvit se majitel-kupující, a ošéfovat koupi/prodej u notáře, včetně vypracování smluv. Bude vás to u milionové nemovitosti stát 9-15 tisíc, což je oproti provizi realitky, která udělala zcela kulový, pořád za hubičku. A notář fungoval naprosto skvěle a perfektně!!
@LucyDee píše:
@Naděje Notářské úschovy: Výhody využití notářské úschovy peněz jsou zřejmé - prodávající tak vylučuje riziko, že by mu nebyla kupní cena v plné výši zaplacena a kupující neriskuje předání peněz před zápisem vlastnického práva do katastru nemovitostí. Kupující si navíc může zajistit zaplacení daně z převodu nemovitostí, za jejíž zaplacení ze zákona za prodávajícího ručí. Notář je osobou k uložení peněz dostatečně důvěryhodnou, což je dáno jeho zákonnými a evidenčními povinnostmi kontrolovanými orgány notářské samosprávy a je také dostatečně pojištěn na případná rizika.
To jsem okopčila z netu, ale je to dobře vysvětleno, proč je to lepší..a většina velkých realitek mají domluveného nějakého notáře, který jim ověřuje smlouvy, tudíž nemusíš shánět žádného svého a pro realitku to není problém..
Tak to vůbec není pravda, většina realitek nabízí naopak jako „úschovu“ svůj účet
Podotýkám soukromý běžný účet. Tudíž jak je realitka ve svrabu, z peněz na vaši nemovitost si může poplatit co je třeba a majitel peníze nemusí už vidět. Nikdy bych statisícové či milionové částky po zkušenostech s MMreality nesvěřila žádné realitce na světě. To jsme si mysleli, že MMreality jsou seriózní, ale to bylo před 4 měsíci ![]()
Asi užto není aktuální, ale v Rychnově můžu doporučit pana Pauka z Remaxu. Odborník, seriózní jednání, bez problému zajistil vše i nad rámec běžných služeb.
Prodávala jsem byt přes MM Reality a vůbec neměli zájem ten byt prodat, až po skončení smlouvy se ozvali a chtěli prodloužit… nakonec jsem si byt prodala sama a úschovu peněz jsme řešili přes notářku… je lepší si možná zaplatit úschovu u Právníka nebo Notářě a nedávat do úschovy realitce ![]()
Ahoj, můžete doporučit seriózní realitku v Brně /nebo naopak varovat?
/zdá se, že většina bytů jde přes realitky…/
díky