Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@liiilyyy píše:
Dobry den, pred nekolika dny jsem si porezala prst o konzervu(sikulka) a rana byla docela hluboka a bylo TO i na stehy ale z nejakeho duvodu jsem nebyla dojmu, ze to neni nic vazneho a ze to je v pohode. Krvaceni jsem zastavila a ranu jsem taktez ocistila. Ted me to neboli, pomalu zapominam ze tu ranu mam, pokud si do ni necim necinknu ale nedelam si nadeje ze tam bude jizva, jen se chci zeptat, zda je normalni ze kolem rany mam bilou kuzi a nejaky ten hnis je tam taktez. Dekuji za odpoved, snad bude kladna![]()
Ahojky, ![]()
tak za mne osobně…pokud je tam hnis, nikdy to nevěstí nic dobrého.
Raději bych si na Tvém místě skočila alespoň k obvodnímu doktorovi, mrkne na to a uvidí se.
Jen tak pro jistotu…
![]()
No sama nevim no..
ale dekuju za radu…prave jsem v Norsku tak se opravdu peclive rozhoduju co delat, a ci vubec neco delat
..nechcu zase zbytecne plasit ![]()
@liiilyyy píše:
No sama nevim no..ale dekuju za radu…prave jsem v Norsku tak se opravdu peclive rozhoduju co delat, a ci vubec neco delat
..nechcu zase zbytecne plasit
Aháááá, takže jsi v cizině. Tak to chápu, že všechno zvažuješ.
No, těžko říct, pokud Tě to nijak nebolí a nemáš to zhnisané nějak hodně a je ta rána zhojena, tak bych třeba zkusila heřmánkovou koupel. Ale fakt nevím, no, mi to takhle doporučili po úrazu, kdy jsem měla přišitý článek. ![]()
Jojo dekuju..
snad to bude OK..ale porad si to prevazuju a cistim, tak snad neprijdu o prst ![]()
@liiilyyy píše:..ale to určitě neeee
Jojo dekuju..snad to bude OK..ale porad si to prevazuju a cistim, tak snad neprijdu o prst
Holky prosím o radu, syn mi před půl hodinou ukradnul z koupelny holící strojek, byla to vteřinka, a seřízl si kousek palce na bříšku. Má tam ranku asi půl centimetru, ale hrozně mu to krvácelo. Chladili jsme mu to pod studenou vodou a dali náplast, ta hned protekla, tak druhou a převázali jsme mu to obvazem, ať si to nesundává a nešahá na to. Jenže já jsem furt vytřepaná, vím, že na takovém místě to vždycky dost krvácí, ale nevím, kdy je ta hranice, kdy to je hodně a je třeba s tím jet k doktorovi. Chlap se mi směje, že plaším, jenže nemám z toho moc dobrý pocit, máte podobnou zkušenost? Prosím uklidněte mě, mám hrozné výčitky, malý sice plakal asi pul minuty a pak byl v pohodě, jenže i tak je mi hrozně ![]()
@Deninina Jestli má ranku vyloženě na bříšku, i kdyby byla půl centimetru hluboká, tak by problém být neměl. Normálně nech palec obvázaný, měň obvazy, aby byl čistý a nech to zahojit doma. Takhle na konci prstů nejsou šlachy na ovládaní prstů, takže bych neměla strach, že z toho budou následky.
Jo díky a holky myslíte, že bych mu to měla vydezinfikovat na noc? Mám jen jodisol a nevím, jestli to nebude štípat. Kdyby už aspoň uměl mluvit a řekl mi… ![]()
@Deninina píše:
Jo díky a holky myslíte, že bych mu to měla vydezinfikovat na noc? Mám jen jodisol a nevím, jestli to nebude štípat. Kdyby už aspoň uměl mluvit a řekl mi…
Nechala bych to být a až bych viděla, že to při hojení rudne, namazala bych nějakou atb mastí.
Hodně mu to převazuj, uvidíš, že se to zatáhne a sroste samo.
Můj starší si takhle jednou sundal strojek při koupaní a holil si kníra
pořezal si malinko nad horním rtem, ale ten pohled když jsem došla do koupelny
tekla mu krev přes rty až na krk
A bylo to v pohodě ![]()
Ozivuju:
pred tydnem jsem si porezala prst o sklo, v domaci peci dezinfekce, omnipor, ale i kdyz to vypadalo, ze se hoji, po tydnu je to podebrane, viz foto. Nechci otravovat na chir. s prkotinou, co myslite, bude dal stacit betadine a naplast?
@Eliška píše: Více
Podle fotky mi to připadá úplně v pohodě. Trochu péče, nemáčet to, co to máznout Framykoinem? A lepila bych to jen při riziku znečištění, jinak bych ránu nechala větrat.
@teroonka posledni dva dny nechavam vetrat bez lepeni
podebrane je to vlevo dole pod ranou, je tam takovy val
framykoin zkusim, dik
nemaceni a nenamahani moc nejde, je to pravy ukazovacek
Dobry den, pred nekolika dny jsem si porezala prst o konzervu(sikulka) a rana byla docela hluboka a bylo TO i na stehy ale z nejakeho duvodu jsem nebyla dojmu, ze to neni nic vazneho a ze to je v pohode. Krvaceni jsem zastavila a ranu jsem taktez ocistila. Ted me to neboli, pomalu zapominam ze tu ranu mam, pokud si do ni necim necinknu ale nedelam si nadeje ze tam bude jizva, jen se chci zeptat, zda je normalni ze kolem rany mam bilou kuzi a nejaky ten hnis je tam taktez. Dekuji za odpoved, snad bude kladna