Pořízení koťátka - venku

441
3.1.12 19:12

pořízení koťátka-venku

Ahoj,
nedávno nám umřel venkovní kocourek(12let) a dceři jsem slíbila,že na jaře ji pořídím dvě koťátka.Ale vůbec nevím co a jak se dělá s koťátky když si je přivedete domů.
Našeho kocourka jsme koupili i s rodinným domkem a byl tady zvyklý a v pohodě.
Máme pejska a s tím byl uplně v pohodě a pejsem s ním taky.Teda občas ho prohnal,ale to byla spíš jenom sranda,nikdy mu neublížil :hug: .
Chtěla bych kotátka dvě at jim není smutno ven na zahradu.Pes je taky venku na zahradě a má ve sklepě(15st) udělaný zateplený kotec a ve dveřích do sklepa má udělané lítací dviřka a může si kdykolik vyběhnout na zahradu.Náš kocourek byl s ním ve sklepě a taky si sám vždy vyběhl dvířky kdykoliv ven a dovnitř.
Vůbec nemám představu jak to udělat aby u nás koťátka zůstala aby nám třeba neutekla a co dělat aby se nebáli pejska.Je to takový divočák pes :( .
A za jakou dobu se kočky kastrují?
Chtěla bych kočičky pořídit až nějak na jaro,jak už se bude trošku oteplovat a my budeme s nimi více na zahradě!!
Moc děkuji za jakékoliv rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
3.1.12 19:24

Macíka jsme si dovezli dvouměsíčního a měli jsme ho 6 týdnů jen doma. Samozřejmě chodil s námi ven, ale jen s dozorem, na noc v bytě. Teď má 8 měsíců a běhá si venku, ale přes noc ho pořád zavíráme (má pelíšek ve sklepě…).
Kastrovat bych chtěla co nejdříve, domluvím se s veterinářem… tak mezi 10 měsíci a rokem? Zas nechci moc brzo.
Na psa si myslím zvyknou, zkuste pomalu a bude to dobré. Horší bývá kombinace starší kočka a štěně.

Kočičí diskuse
https://www.emimino.cz/…skuse-53831/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
3.1.12 19:37

Krásná kočička,opravdu.
Nemůžu bohužel kočičky si vzít domů!Mladší dcera má prokázanou alergii na kočky a starší kočičky stále chce!!!Takže domů nemůžou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.1.12 19:40

Tak zavírat někde venku… už nebude zima, navíc dvě se zahřejou spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
3.1.12 19:43

:mavam: Ahojki. Tak souhlasím s prvním příspěvkem Pipet. Aby vám neutekli, měli by jste je nechat chvíli doma. Ovšem jak to udělat když má malá alergie už neporadím.Co třeba nějaká uzavíratelná místnost kam mladší dcera nebude moct, a do zbytku domu nepouštět. Nic jiného mě nenapadá. A kastrace se provádí kolem 1 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.1.12 19:45

určitě když s nima nebudete tak zavírat. Mají tendence se vrátit do původního domova.
Kastraci nám veterinář doporučil po 1 roce.

Jinak my tohle řešit nemuseli. Před 2 roky si nás našli 2 koťata :) vzali jsme je k veterináři na kontrolu a odčervení.

• Citovat
  • Upravit
441
3.1.12 19:51

No já je můžu zavírat do toho sklepa.Lítací dvířka se můžou zajistit at se nedají otevřít,ale co zase se psem????
I přez den zavírat a nebo jenom na noc????A 6 týdnů????
Byla bych ráda kdyby se naučily chodit spávat do sklepa i s tím naším pejskem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
3.1.12 20:27

Ahoj, budu dělat děsně chytrou, ale s kočkama mám hodně zkušeností, tak snad poradím. Koťata by bylo fakt nejlepší mít zezačátku doma, třeba i jen v chodbě, aby si zvykly na nové prostředí. To, že budou dvě moc moc chválím, je jim tak líp, líp se zabaví a líp si zvyknou. A jde taky o socializaci v těch prvních týdnech, aby z nich nebyly divoké potvůrky, které se nenechají ani pomazlit. Kastrace kolem roka je ok, ale říje může nastat i dřív, takže hlídat, aby nebyly koťata.
Na psa zvykat stejně pomalu jako na děti, s tím ale neporadím, já psi nerada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
11.2.12 22:19

určite maly kotata musí být nejdrive doma jasny ze je nemuzes vystrčit na zahradu a nechat je tam ..to by tam opravdu dlouho nebyli :* a v zime stejne kocka bejt nemuze venku kdyz jsou mrazy …musi nekam do tepla do sklepa atd … :pocitac: taky sem mela alergii na zvirata atop.ekzem a dost ale cim vic sem lezla ke zviratum tak telo si udela obranne latky a zvykne si …!driv sem si nemohla psa ani pohladit ted mam doma ZOO :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
19.2.12 18:35

Ale já jsem přece psala hned na začátku,že mám v plánu pořídit koťátka na jaře a nebo i později,když už bude teplo a my budeme více venku na zahradě s nima.Určitě by mě ani ve snu nenapadlo je nechat ted venku :,( .
Máme psa venku na zahradě a zateplený kotec má ve sklepě,kde má lítací dveře a sám si určuje kdy chce ven a kdy dovnitř.a já mám představu,že tam budou s ním koťátka.
Ona je asi alergie a alergie,že!!!!Ale pokud má dcera ekzém na 80% těla,tak asi zvažuječ jestli zvíře dáš domů!
Jsem velká milovnice zvířat a samotnou mě to trápí,ale bohužel dcera je na prvním místě,že????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný