Poradna duly
Jana Čurdová
@Luciettka prvně chtělí peníze, fakt hroznej přístup, když jsem řekla že je má přítel u sebe, tak jsem musela zase ven a prvně zaplatil, pak mi nabrali krev a pak UTZ, tam doktorka, jak je vše ok, projasnění ok, nosní kůstka přítomna, žaludek i moč. měchýř, končetiny v pořádku, hlavička v pořádku, páteř prý taky, tak jsem se jí ještě ptala zda je to projasnění v pořádku a ona, že ano, že norma je do 3mm a odpo telefonát, že testy jsou pozitivní kvůli projasnění, vyšlo nám riziko 1:99, jsem se úplně sesypala a zítra jdeme na genetiku, našla jsem si paní dr. na známý lékař a nic moc recenze teda
prý hodně holek tahá hned na invazivní vyšetření, což já odmítnu podstoupit, jsou i testy z krve, které stojí 13 000 ale raději to než jehlu v břiše
kdy tam jdeš ty? Moc ti držím pěsti ![]()
@veronika67 Ahojky, chapu, ze te to rozladilo, ale hodnota 2,3mm mi neprijde spatna… A testy vychazeji casto falesne pozitivni! Bude to v poradku, drzim palce
.
Příspěvek upraven 19.03.15 v 09:40
@veronika67 To vysetreni z krve je Prescan, ne? Tam se ceka na vysledky asi 3tydny.
@veronika67 trochu si měvyděsila, ale uvidíš co ti řeknou zítra. Bude to určitě v pořádku! Ale chápu tě, po zkušenostech bych taky byla ve stresu, ale to miminku neprospívá
vím, že je to těžký, ale asi nemá smysl doředu se nervovat! A na pohlaví ses ptala? Já jdu ve středu, doufám teda že k tomu Vlašínovi. Ale mám z toho teda ted rozporuplný pocity ![]()
Někdy si říkám, jestli by nebylo lepší dítě přijmout od počátku takové, jaké je, třeba i s downovým syndromem, a na screeningy se jim z vysoka vyprdnout.
@AZzuzka děkuji moc, mě právě řekla dr že 2,3mm je ok a pak najednou volá jiná dr. a že není to ok a je potřeba udělt další UTZ a kdoví co ještě…Ten Prenascan si nechám udělat i tak, pro klid duše. jj tři týdny čekání, ale u plodovky se čaká 2 tak to už snad přežiju. Hlavně at je maličké v pořádku. A pokud budu ještě někdy těhu hodně si rozmyslím jestli na tyhle testy vůbec jít ![]()
@eva valoi věř, že si to říkám ted taky, ročně se narodí 40 dětí s DS, což mě nepřijde moc a jen mě přijde, že dr.se kryjí
což je dost nehumánní, takhle strašit budoucí maminky ![]()
@Luciettka neboj u tebe to bude určo dobrý
to jen já jsem věčnej smolař…na pohlaví jsme se my blbci zapomněli zeptat
no ted mě uklidnila kamoska, že měla ty testy taky špatný a maličkej je zdravej a její kámoška tak stejně, je to prostě byznys no, protože každý testování něco stojí a oni z toho žijí, je to hnusný, nikdy jsem na doktory nenadávala, ale ted už měním názor
a ještě ti doporučím jít ve 22.tt do heliosu na vyšetření srdíčka, myslím k dr. Navrátilovi, je prej výbornej a to vyšetření srdíčka je to nejdůležitější.
@veronika67 díky
ale u tebe to bude taky určitě dobrý! A daly ti fotku? Nebo si o ni musíš říct?
@Luciettka děkuji, snad jo…ne fotečku ti dají automaticky, ta naše je celá rozmazaná, takže taky pecka…na další UTZ už se objednávám do Heliosu ![]()
@veronika67 To je neuveritelne… Jak ti jedna muze rict ze ok a druha ze ne! Verim ze to bude ok, neboj. Prvni screening je povinny, ten snad nelze odmítnout ![]()
@AZzuzka no kdyby mi ta druhá řekla, že je špatná krev, ale jasně řekla, že krev je ok, jen to projasnění se jim nezdá, že tabulkově mají do 2 mm, první dr. řekla 3mm, takže babo rad
a když to neví ani sami doktoři, tak kdo to pak má vědět
ty NT+testy si platíš sama, tudíž povinné nejsou, můžeš vlastně odmítnout cokoliv, nkdo tě nemůže do ničeho nutit, znám holky co chodily jen ke svému gynekologovi a měly mnohem klidnější těhu než my, co platíme za vše a ještě máme stresy ![]()
@veronika67 Ja mam pocit ze moje doktorka rikala dokonce do 3,5…no a vysvetlila ti to nejak? To je ta prvni blba, nebo co?!
@AZzuzka Jakékoli vyšetření můžeš odmítnout, žádné vyšetření není povinné.
Já jdu přespříští v pondělí, ale invazivní vyšetření bych odmítla.
@eva valoi Aha, me vubec nenapadlo neco odmitat… Se v tom nejak zatim nevyznam a nevim co muzu a nemuzu. Me se vlastne doktorka ani na nic nepta… ted naposledyvmi dala zadanku na krev, pak jsem oobjednana k ni, takze to jsou vlastne tripple testy.