Poradna duly
Jana Čurdová
@Farka píše:
Ahoj holky, chtěla bych poprosit o Váš názor. 17.3. jsem byla na NT screening vyšetření na začátku 13.týdne. Akce srdeční: zobrazena, šíjové projasnění NT 1,5 mm, nosní kost: přítomna, anatomie plodu…vše normální, vše zobrazeno, ultrazvuk v pořádku. Trizomie 21 1:1155, Trizomie 18 je 1:124 a Trizomie 13 vyšla 1:1321. Na základě T18 (1:124) mi doktor doporučil Prenascan nebo Amniocentézu. Rozhodla jsem se raději podstoupit ještě jeden ultrazvuk v jiné poradně (Prenatal Brno, doktor Vlašín), který potvrdil, že podle ultrazvuku je vše v pořádku, mám i zprávu z vyšetření a vše funguje tak, jak má a vyvíjí se v pořádku a pan doktor řekl, že je to 100% kluk a že by se toho nebálTak mám radost, ale i tak mi stále vrtá hlavou, jestli jít na Prenascan (odběr krve, kdy se vzorek posílá do HongKongu a výsledek je jistota na 99%, za 14tisíc, asi víte co myslím). Na amnio bych určitě nešla. Co myslíte? Díky moc, hrozně moc si vážím Vašeho názoru, vím, že se pak rozhodnu podle vlastního uvážení, ale zajímá mě i Váš názor.
Vubec se neboj a v tvem pripade bych uz na další vyšetření ani nešla. Vsechny ostatni hodnoty máš přímo ukazkove.Ja mám jit ted na tripltest, podle me nepresna zbytecnost, a kdyby tam vyšlo neco blbe, tak nejdu na odber plodovky ani nahodou.Kdyz 1.UTZ byl v poradku.To stejne u tebe, vse ok, potvrzeno od 2 dr. Niceho se neboj, máš zdrave miminko.
@AZzuzka ahoj, my se máme krásně
co u tebe nového? Nějaký kopaneček? A uz bříško? Nebo nějaké kilco navíc??
@Luciettka U me dobry, brisko se trosku rysuje
, kopanecky zadne a z minus 6kg mam tri zpatky… Nastesti uz nezvracim, takze dobry. Pristi tyden mam kontrolz, uz aby to bylo, nebyla jsem mesic a je to dlouhe…
@AZzuzka
jj, to známe! Nejradši bych si ten utz odnesla domů a koukala pořád
vždycky když jdu po delší době, tak mám strach aby tam mimisek byl
když zatím ještě necítíme ty kopance..
@Luciettka jsme na tom uplne stejne
taky bych si utz nejradeji pořídila do ložnice…jinak kdes jsem byla na utz mimčo krásne roste a už máme 147g
![]()
@Zdenilda píše:
Vubec se neboj a v tvem pripade bych uz na další vyšetření ani nešla. Vsechny ostatni hodnoty máš přímo ukazkove.Ja mám jit ted na tripltest, podle me nepresna zbytecnost, a kdyby tam vyšlo neco blbe, tak nejdu na odber plodovky ani nahodou.Kdyz 1.UTZ byl v poradku.To stejne u tebe, vse ok, potvrzeno od 2 dr. Niceho se neboj, máš zdrave miminko.
Dekuji moc za nazor a podporu a drzim palce, at je vsechno v tom nejlepsim poradku ![]()
@veronika67 Dekuji moc za reakci a podporu a at i u Tebe vse dobre dopadne, urcite to dobre dopadne. Dej pak vedet. Zitra se rozhodnu, jestli jeste jit na Prenascan a nebo uz to tak nechat. Ale taky se priklanim k tomu, nechat to tak, byt v klidu s vedomim, ze mimi je zdravucke.
![]()
@Farka nemas za co, vim jake jsou to nervy. Dekuji moc
verim, ze bude vse dobre
ono zdrave mimi ti nezaruci nikdo, muze se zkomplikovat porod nebo tak. Takze ja uz nad tim vubec nepremyslim a verim jen v to dobre. Jinak bych se zcvokla ![]()
@Farka Taky jsem byla u dr Vlašína je to kapacita a já mu věřila. Pokud máš ale v sobě pochybnosti, tak do toho odběru běž.
@lucie.edgar jo to jsem si taky myslela a krava mu slepe verila ![]()
@lucie.edgar no od mé zkušenosti vím, že vždy je nejlepší si vše ověřit i jinde, ted jsem těhotná podruhé a v Prenatalu opět nezklamali, asi mám fakt smůlu ![]()