Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, muzu se pridat? Cekam druhy prirustek do rodiny v cervnu (termin 6.6.), mam uz holcicku narozenou 6/2013, no, a ted to bude kluk. Prvni dite slo cisarem kvuli KP a velke hlave, druhe bude asi prirozene, coz jsem rada, ale taky se desne bojim. Co vy, jak jste na tom vy? Jinak zitra me ceka posledni velky ultrazvuk.
Jinak na otoceni je akupuntura, taky cviky (pozice jako na kocici hrbety, zadek vys nez ramena a drzet aspon 15 minut), pak je manualni otoceni, no, ale u nas s malou nic nezabralo, mela jsem hodne kontrakci a byla tam proste chycena. Pri cisari mi potvrdili, ze nebyl zadnej duvod, proc se neotocila, jako treba forma delohy nebo kratky pupecnik, proste nic, ale neotocila se. Malej ted je dobre
, snad tak i zustane.
Annaf-ahojky vítej, na zítra držím pěstičky, super, že budete mít k holčičce i chlapečka, já mám tp 21.6. doma máme 6,5 letého syna, co nyní čekáme nevíme, dnes sem byla na poradně vše v pořádku, poslechli sme i srdíčko, lékař si myslí, že je miminko už hlavičkou dolů, ale prý má čas do 34tt, říkal, že po tom 34tt už je malá pravděpodobnost, že by se zas otočilo hlavičkou nahoru poněvadž už tam nemá tolik místa, já mám velký uz 21.4.Zítra odběry krevního obrazu, další poradna za 14dnía to už mi napíše mateřskou
@lucypaja : 21.6. to je dobry datum, to je datum narozeni nasi male
. Syna jsi rodila normalne?
Annaf-to je super:D, ne syna sem také rodila sekcí nemůžu mít tlak do hlavy, takže i druhé bude sekcí, pokud se něco nezvrtne, samozřejmě, že kdybych musela někde rodit mimo nemocnici, což bych nechtěla, ale stát se může cokoli, tak to risknu a porodím..
@lucypaja : Tlak do hlavy? Co to znamena? Kazzdopadne preju, at do toho 21.6. vydrzite, ale neni to nahodou nedele? Takze stejne budes rodit driv, ne, navic kdyz je to CS, to ti to naplanujou driv…
Annaf-jo je to neděle bývá to dle zralosti dítěte, počítám, tak týden dřív, ale ještě to upřesní na tom posledním uz.
Mám glaukom-tlak v očích a v hlavě..
Já se taky bojím porodu a moooc, ale pořád si říkám, že to zvládly všechny, tak já taky a hlavně to všechno kolem porodu stojí za to - hlavně at je miminko zdravé
Jinak v překonání strachu mi dost pomáhá návštěva předporodních kurzů… vše tak řeknou a vysvětlí… ![]()
Ja budu navstevovat kurz od pristiho tydne. Taky se bojim porodu, cim vic pribyva tydnu, tim vic jsem nervozni, snad bude vsechno v poradku a ja porodim prirozene. Co vybacku, uz ji mate kompletni? Me jeste chybi prebalovak a kocarek uz mame na ceste ![]()
Nám schází přebalovák, vanička, jednorázové podložky, vlhčené ubrousky, plenky, kosmetika tu koupíme až jako poslední a nosítko asi Manducu si ořídím až po narození..
@lucypaja : Aha, no, tak to mas jasnyho cisare, to je jasny.
Jinak mne je dneska tak, ze bych rodila hned, kdyby bylo dite donoseny, jsem tak unavena a boli me vsechno, ze nemam ani silu mit strach. Doufam, ze mala bude spat aspon tri hodiny, mam toho dost. V prvnim tehotentstvi jsem to mela stejne, sedm a pul mesice pohoda, ale ten posledni mesic a pul
.
Annaf-no jenže při prvním těhu sme si mohly třeba doma jen tak lebedit a dá se říci, že sme se nemuseli o nic starat, teď když máme už jeddno dítko, tak jen tak lenošit nemžem, ale nestěžuju si, v ždy sem minimálně dvě děti chtěla, brala bych i tři, jenže to asi neprojde máme málo prostoru a finance asi také by to bylo znát, no uvidíme co nám život ještě přinese..Takhle divně mi bylo včera, dnes je to již lepší..
@lucypaja : No jo, no. Ja jsem ted spala dve a pul hodiny s malou a je to lepsi. Koukam, ze dokupujes spoustu veci…u nas vsechno mame, spis si rikam, jak mala prezije, ze bude muset podstoupit kocarek. Uz v nem moc nevydrzi, ale je to proste JEJI a ted ho dostane miminko (mame trojkombinaci). Jinak manducu mame taky, moc se nam osvedcila. Mame satek, manducu i krosnu, miminko budu satkovat, mala byla dite, co satek mela rada a casto v nem byla i doma.
Annaf-no oblečení opravdu jen do porodnice a pak když by to byla holčička tak dokupovat holčičí, jinak máme spíš neutrální až když byl syn starší kupovali sme přímo s obrázky pro kluky, tak to bychom pak museli dokoupit, v r. 2013 kdy sem byla těhotná, ale bohužel to skončilo zt, tak syn ještě také chodil poo spát tak sem si to také užívala. My máme klokanku a pak chci tu Manducu. Vaničku sme dali pryč poněvadž sme měli na kolečkách a s úložným prostorem, pak nám tu už překážela, přebalovák-chci ten přenosný-se nám už rozbil, tak to dokoupíme vaničku chci už jen obyčejnou..Kočárek máme také trojkombinaci..
Maminky, co plánujete pro červnové děti do kočárku? My v kočárku máme matrací s prosteradlem. Tak jsem si říkala, že dokoupim nepromokavou podložku, zavinovacku bavlněnou, pod hlavu plinku a kdyby byla zima flisovou deku. Myslíte, že je to málo? Já zkušenosti nemám a mamka pořád, že je to málo a potřebují bílý povijan, a peřinku, že novorozeně potřebuje byt v teple. ![]()
Kalypsoooo-prvního syna sme měli v srpnu, občas bylo i pěkně a stačilo když měl body, dupačky a buď sme ho jen tak přikryli látkovou plenou nebo bílou osuškou pro miminka, když bylo chladněji byl v rychlozavinovačce a přes kočárek sme dávali takovou tu slídu či jak to nazvat prostě jak se dává na kočárek když je chladněji, fouká atd, jednou sme byli u lékařky malý měl bavlněnou čepičku a ona nám řekla, abychm jí sundali, že mu je vedro, že je schovaný pod boudičkou tudíž na něj nefouká a nepotřebuje mít přikrytou hlavičku je pravda, že boudička hodně schová, nepřeháněla bych to, já nevím ale ani v zimě sme peřinku neměli vždy jen fusak, zavinovačku deku a přikrytí kočárku, je pravda, že za nás se peřinky používali, dnes asi už moc ne, ale je to na každém pod miminkem máme také kočárkovou podložku z molitanu a na ní prostěradýlko máme ještě po Pájovi koupenou proti počůrání podložku, ale moc sme jí do kočárku nedávali..