Porod 6/2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
471
28.4.15 14:45
@lucypaja píše:
Kalypsoooo-prvního syna sme měli v srpnu, občas bylo i pěkně a stačilo když měl body, dupačky a buď sme ho jen tak přikryli látkovou plenou nebo bílou osuškou pro miminka, když bylo chladněji byl v rychlozavinovačce a přes kočárek sme dávali takovou tu slídu či jak to nazvat prostě jak se dává na kočárek když je chladněji, fouká atd, jednou sme byli u lékařky malý měl bavlněnou čepičku a ona nám řekla, abychm jí sundali, že mu je vedro, že je schovaný pod boudičkou tudíž na něj nefouká a nepotřebuje mít přikrytou hlavičku je pravda, že boudička hodně schová, nepřeháněla bych to, já nevím ale ani v zimě sme peřinku neměli vždy jen fusak, zavinovačku deku a přikrytí kočárku, je pravda, že za nás se peřinky používali, dnes asi už moc ne, ale je to na každém pod miminkem máme také kočárkovou podložku z molitanu a na ní prostěradýlko máme ještě po Pájovi koupenou proti počůrání podložku, ale moc sme jí do kočárku nedávali..

dík.

Nemám zkušenost, ale vyřešila bych to jak píšeš. Mamka radí a mám občas pocit, že když nebude všechno jako před 25lety, tak způsobím rodinou ostudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20326
28.4.15 18:26

Kalypsoooo-no je to každopádně každého věc, jak si to udělá, pokud s váma maminka nebydlí, tak se spoustu věcí nemusí dovědět, my sme byli také špatní, teda hlavně u tchýně, že to či ono děláme blbě, řekli sme jí své a doufám, že u druhého už nebude buzerovat! Zas moje mamka, ale i tchýně řešili, že má syn dlouho pleny, že my sme už od roka a půl pleny neměli atd.. no je prostě jiná doba a co je to naše věc! My druhé neposloucháme, neřídíme se jejich radama zda něco chcem, tak se optáme, ale nehodlám poslouchat rady a řeči tchýně, mojí mamky a příbuzných, je to naše dítě/děti a my se o ně postaráme, oni se také starali o své děti a určitě se jim také nelíbilo, když jim do toho někdo krafal. Sama pak poznáš, co je dobré miminku obléci a jak ho přikrýt, dost dobře se pozná, že je miminku zima, když má studený nosánek, většinou mají i ručičky, ale tam je to prý složitější, zda je to od zimy či ne, či jen tím, že se nehýbou, ale ten nosánek je prý vcelku dobrá známka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20326
25.5.15 15:33

Ahojky holčiny,
dnes sem byla na první prenatální poradně, máme velkou radost z lékaře, po horší zkušennosti s lékařem v Genetu je tento opravdu super a budu ho mít i při příští kontrole, monitor zatím nedělal, dnes sem 36+1, srdíčko ok, jen je miminko otočené hlavičkou nahoru, tak rovnou indikoval sekci, prý už je malá pravděpodobnost, že by se otočilo a tím, že první byl také sekcí a mám jí indikovanou od očního tak toto jen přidalo, zhubla sem kilo což je teda fajn, jen nevím proč hlady netrpím..další ko příští středu a sekci vidí tak na 39tt pokud nás miminko nepřeběhne..
Vše už máme připravené, jen vyplnit papíry, které sme dostali, ještě dokoupit nějaké maličkosti a je to, tašku už mám připravenou dýl..
Doufám, že se vám všem daří dobře?
Otoky žádné nemám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
25.5.15 15:55

@lucypaja ahojky lucypajdo ja uz jsem dostala i datum cisare…jdu 4.6 tak uz jen odpocitavam. Nas malej si stale truni na prdelce a pravdepodobnost ze se otoci je uz hodne mala i kdyz pan doktor rikal ze i to se stava. Doufam ze tam malej do toho pristiho ctvrtka vydrzi, lepsi planovane nez akutne. Ja uz mam vsechno zabalene, nakoupene a jen trnu co me ceka. Protoze vubec nevim do ceho jdu. Tu prvni sekci jsi mela v celkove nebo spinalni anestezii? Zejtra mam pohovor s anesteziologem a mam si vybrat prubeh. Chci jit do spinalni, ale uz sem jsem slysela hruzy jako ze ti to na chvili umrtvi cele telo a znama do toho nemohla jeste chvili dychat a zacla i zvracet atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20326
25.5.15 16:18

Julie1111-teeda tak to máš už opravdu za rohem..měla sem spinál, na každého to samozřejmě může působit jinak, já vůbec nic necítila a to říkali, že ucítím trochu škubání až budou mimčo vyndávat to sem také necítila pak cca dva dny sem měla celou spodní část mrtvou, ale to se časem zlepší a začneš norrmálně cítit vše, jak mi to píchli tak mi dtaké dali kyslík, já měla sice první také plánovaný, ale malý se rozhodl o dva dny dřív ve dvě v noci, takže také akutně i s kontrakcemi..s prasklou plodovkou, takže když to tentokráte vyjde, tak budu vlastně také prvně rodit plánovaně.. Opravdu se nemusíš bát, samozřejmě je to zákrok, tak podepisuješ různé hrůzostrašné věci co se může stát, ale to je i při vyndavání mandlí, a věřím, že i u normálního porodu podepisuješ njaká rizika, to nevím.. atd..u nás v nemocnici v Praze Motol moc celkovou nedoporučují, poněvadž se u toho i trochu ztlumí miminko a to asi neni dobré, tak když to jde dělají raději spinál..Budu moc držet pěstičky, a zvládneš to a věřím, že budeš mít fajn vzpomínky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
25.5.15 16:54

@lucypaja jj dekuju..dam pak info jak jsme dopadli.chci spinal hlavne abych mohla videt miminko a mohl pak u me sedet i pritel s miminkem…jen si tak uplne neumim predstavit kdyz se zvedne a pujde miminko vazit, ze neuvidi muj rozrezanej pupek. Prikrejou me nejak? Nebo si tam partnera u porodu nemela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20326
25.5.15 17:58

Julie1111-to určitě napiš, u nás to je tak, že partner je za sklem, takže není přímo na sále, jak byl ze všeho vykulenej, tak seděl ještě tak blbě, že viděl málo, ale nevím, zda vidí to břicho to asi ne, poněvadž před tebou jsou lékaři, ty také nic nevidíš, poněvadž ti tam dají plachtu či něco takového, když pak malého vyndali, tak šel partner se sestrou na vážení, měření atd syn si počůral hlavu, tak to prý bylo veselé, pak malého s tatínkem sestra vyfotila a když mě šili, tak seděl bez miminka u mé hlavy, mě syna ukázali jen k hlavě, tak sem si ho jen pohladila, chtěla bych tentokráte, aby mi ho dali blíž, tak uvidíme, on přeci jen asi bude jiný režim ve dvě v noci než když je to plánované.. Partner jel pak domů, syn do inkubátoru a já na Jip.. Někdo i psal, že měl partnera u sebe při samotné sekci, ale záleží, jak to má která nemocnice zavedené. U nás i za „přítomnost“ u sekce platíš jako u normálního porodu a u nás to je 705Kč..když by nemohl u toho být, tak mu to vrátí..Já se už teda my všichni se těšíme, nevíme co čekáme, takže i takové překvápko!
a jaké máte jméno? My nejdřív pro holčičku chtěli Elišku, ale to sme si rozmysleli a bude to asi Natálka u kluka to je horší, to se partnerovi žádné nelíbí, ale na konec sme se shodli asi na Edíkovi, partner chtěl ještě Staníka, ale to nechci já, tak asi edík…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
25.5.15 20:01

@lucypaja cekame chlapecka. Schodnout na jmenu jsme se vubec nemohli…puvodne to mel byt Samuel pak Vito me se jeste libil Lebron. No a nakonec to bude Lukasek po tatinkovi :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
25.5.15 20:31

@Julie1111 : Ahoj, ja jsem mela prvni dite cisarem ve spinalu kvuli poloze KP a dalsim indikacim, bylo to v pohode, zadny hruzy, jak ti kdosi rikal. Ja jsem citila tahani a vsechno a placentu jsem mela nahore, takze to tahani i malinko bolelo. Muz byl na sale, nic nevidel, malou jsem mela hned po porodu, ale jen chvilinku, protoze na operacnim sale je zima, pak mel malou muz, byl u vazeni a spol., a ja jsem byla sama na JIP jen asi patnact minut (ale ja neziju v Cechach, a tady jsou vic pro to, aby matka hlavne mela dite rychle u sebe kvuli bondingu), vsechno bylo OK, tak nas rychle dali vsechny tri dohromady (mne, muze, malou), mela jsem malou na tele, a pak hned v pokoji s muzovou asistenci. Spis je blba ta rekonvalescence po cisari, ale s tim nic nenadelas, to tak proste je :nevim:. Zvlast, jestli nemas uz deti, tak se to da zvladnout OK, ja jsem mela dobry, ze muz mohl byt celou dobu v porodnici se mnou, tak jsem mela malou porad u sebe, i kdyz jsem jeste nemohla vstavat a brat ji.

Ted druhy budu snad rodit normalne, mam zelenou od doktoru, ted jen aby se to rozjelo samo a dobre to probihalo, aby nemusel byt akutni CS. Jsem dneska 38 plus 3, mam toho uz docela dost, hlavne bolesti panve, i kdyz jeste minuly tyden jsem byla na celodennim vylete. Navic mala je nemocna, ma horecky, neji…no, proste parada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20326
25.5.15 21:40

Julie1111-pěkné jméno, no my už jméno po tatínkovi dali prvnímu, to byl také boj, ale na konec to teda rozlouskl tatínek, takže máme vybráno…
Annaf-teda to je v tom zahraničí v něčem opravdu lepší, to když by chtěl být muž s náma a to by musel být i první syn, poněvadž by neměl kde být a já bych ho jen tak někde nenechala, tak leda nadstandard a na to nemáme stojí snad i dva tisíce denně což je šílené! Tak přeju, aby jsi mohla rodit normálně, já se dnes od odpoledne cítím šíleně nafouklá unavená do té doby to vcelku šlo, tak snad se z toho vyspím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
25.5.15 21:51

@lucypaja : No, tady byl muz s nama zadarmo celou dobu (tyden), akorat mu nedali najist, to by musel platit, ale to mu nejak nevadilo, nemocnicni strava je asi vsude stejne hnusna, tak chodil na vecere do hospody :lol:. Ted s druhym s nami asi bude jen na pul uvazku, zvlast, pokud vsechno pujde dobre, mala bude zatim s babickou a dedou u nas doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20326
25.5.15 21:58

Annaf-tak to je super..jo tak jídlo, to je kapitola sama o sobě, ale může být ještě hůř!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
3.6.15 12:03

Ahojky holciny. Tak jakpak zvladate, neco noveho? Ja uz zitra nastup v 7.30 na CR tak mam nerviky. Bojim se jak cert krize. Nejak mi porad nedochazi ze zejtra uz budu mit miminko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
3.6.15 12:10

@Julie1111 : Tak hodne stesti. Ze si to neumis predstavit je normalni, ja jsem to mela stejne a mam to uplne stejne i ted u druhyho. vcera mi odesla zatka a uplne jsem se zdesila, jako ze teda asi fakt budeme mit dite nebo co :lol:. A jinak, neboj, bude to v pohode!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20326
3.6.15 14:53

Julie1111-taak budem moc držet pěstičky, neboj zvládnete to, bude to paráda mít miminko už u sebe..
Já dnes na druhé poradně, opět monitor nebyl, ale srdíčko ok, miminko pořád utíkalo a pořád hlavičkou nahoru a zadečkem k lékaři.. příští středu už interna, ultrazvuk, monitor a vizita dovím se termín sekce, zda se mimčo nerozhodne jinak, dnes mi brali ještě krev na předoperační vyšetření..
Já vůbec nevím jak to vypadá když odejde zátka u prvního si to vůbec nevybavuju a teď mi teda asi také ještě neodešla, tak nevím..
tak se všichni držte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital