Poradna duly
Jana Čurdová
Ženou se mi slzy do očí, když vidím, jak ten čas letí… naše miminka rostou jak z vody. jak se mate, holky? my už snáť máme to nejhorší za sebou… koliky, prdíky a bolesti bříška ustoupili, poporodní blues taky a konečně si to s Eliškou užíváme. Jsem ten nejšťastnější člověk na světě, když vidím na její tváři úsměv
![]()
Ahojky, tak u nás je to už také lepší a lepší, i ty vedra zvládá malý vcelku dobře, přes den spí cca od 6.30 do cca 10h, pak nějak kolem jedné do cca 16h a pak večer kolem 20-21h a po půlnoci kdy naposledy jí, tak je to fajn, nejkrásnější je opravdu ten úsměv a když brumlá něco hračkám či nám a když kouká na bráchu, jsou to zlatíčka.
Katanek-jak jste dopadli na poradně? No my také, tak jako u prvního, jen zde je to prý horší,, používáme více jednu stranu, tak máme cvičit tu horší a více polohovat na bříško, nezvedá skoro hlavičku, tak snad to do toho posledního srpnového dne nacvičíme, jinak nás prý čeká rehabilitace. Když je na ruce, tak se občas snaží hlavičku pěkně držet, ale občas mu to šíleně ulítne a kdyby se mu hlavička nedržela mává s ní šíleně.. Už někdo používáte nosítko?
No a náš starší oslavil sedm let, děsně vše letí..
Všem moc pěkné dny s mrňouskama
Ahojky všem, tak sme byli 31.8. na ko a očkování, na konec sme dali jen Hexu a Prevenar později, reakce dobré, jen se víc kojil a brečel, vážili sme 5700 a měřili 62, zvedání hlavičky se zlepšilo, i otáčení, ale stále víc preferuje pravou stranu. Už sahá na hračky nedává zatím do pusy, občas se mu povede vyndat dudlík, ale nedá si ho, krásně se směje i hláskem, líbí se mu dělat pacipaci pacičky, hrozně pozoruje bráchu a změnil se mu hlásek při brečení, je to spíš takové pištění, spinká třikrát přes den a cca od půlnoci do 6,7 a i 8 rána..
Ahojky taky si říkám, jak ten čas letí, naši male už jsou dva měsíce a půl a uzvl krásné zvedá hlavičku, byli jsme na neurologii a tam nám doktorka řekla, ze je sikovna a ze mám polohovat na bříško vždycky před kojením, takže cvicime a jde nám to, akorát tedka jsme chytili rýmu, takže je to tedka veselý ![]()
Katanek-tak je šikulka, ať má brzo po rýmě, ono i to počasí je děsné, jak se to pořád mění..
Ahoj, malej ma taky rymu
. Jinak je velikej, pri poslednim vazeni pred tydnem a neco mel 6,3kg a 61cm. Kojim, malej krasne zveda hlavu, saha si do pusy, chyta hracky na hrazdicce a rve si je do pusy, taha me za vlasy a vubec, je to sikula
. Jinak v noci se budi na kojeni, ale naji se a spi, tak pohoda. Je hrozne klidnej a hodnej, breci jenom, kdyz mu neco fakt vadi. Jediny co je, ze je desne zimomrivej, a tak mu hrozne vadi koupani
.
Annaf-šikulka malej, nám je také pořád zima a ty vedra mu ani nevadili, do pusinky zatím strkáme jen můj prst a své ručky na hračky ještě nedošlo…
@AnnaF na to ze je to kluk tak zas tak velikej neni. Nase Sofie ma 60 cm a 6500g
a to je to holka a plne kojena ![]()
Ahojky holky, tak včera nám byli 4měsíce..máme za sebou druhou hexu a první prevenar reakce žádné, jen trošku mazlivý a ufňukaný, ale to také může být k přípravě zoubků, moc sme nepřibrali, tak máme dávat více um k mm, máme 6050 a 64cm tak uvidíme, jak se to zlepší, pasení nám moc nejde, ale snaží se, už si strká hračky do pusy, nejvíc však stále prstíky a ručky, dudlíka moc nemusí dokáže usnout i bez něj,, to první syn ho měl v puse pořád. Spaní nejvíc spí dopolko, v nosítku když jdem pro bráchu a odpolko to je tak max po té hodině, v noci spí pěkně.. Otáčí se občas na bok. Další poradnu máme 5.11. a to už říkala, že pak trošku budem zkoušet příkrmy..
Ahoj, 6kg neni malo, to je prece norma! Nase mala mela ve 4 mesicich mozna jeste o neco min. Malej je ale jedlik, v pondeli mel 7,1kg a 64 cm. Ja mam porad hlad jak po vysokohorsky ture, abych to ukojila
. Vazi stejne jako nase mala v sedmi mesicich, tak se s nositkem prohnu
. Jinak je hrozne hodnej, usina sam v klidu, krasne se chechta a povida, vsechno ozuzlava a normalne si zkousi sedat kdyz je na zadech a ma se ceho chytit. Nase mala chodila az v sedmnacti mesicich a vubec byla takovy dite, co ho pohyb moc nezajimal, tak to bude asi velka zmena
. Kazdopadne jsem ale hrozne stastna mama a kdyz ty dva vidim, jak spolu komunikujou nebo tak, tak bych je fakt laskou snedla
.
Annaf-super, jo také si myslím, že nemá malou váhu, ale on strašně nabral v šestinedělí, pak to bylo v normě a teď zas málo, to jsou ty tabulkové doktorky..Tak to je malý šikulka, Pája byl také takové línější miminko, sám seděl až v 9m, chodil za ručky teda v roce, tak uvidíme jaký bude Edík
Ahojky děvčátka, chtěla bych poradit, naší malé budou za týden 4 měsíce a všimla jsem si, ze nad zadečkem, ma takové hrbolky na páteři si myslím ze to tam je, dost me to trápí, myslíte si ze by měla krivou páteř? Rozhodně ji neposazujeme a když ji polozim na bříško, tak žádný hrbolky dole nemá, nerada bych něco zanedbal a nebo ji nějak ublizila. Když ji mám zády k sobě tak se zvedá skoro sama nebo když jí krmim. Myslíte si ze ji třeba špatně držím? Vážně me to děsí. Anebo bych raději měla zajít za doktorkou at se na ni podívá. Asi to píšu zmateně, ale já vážně nevím. Díky za odpovědi
Katanek-tak to nevím, ale když chodíte na poradnu, tak zádíčka kontrolují, tak věřím, že kdyby se něco nezdálo, že by řekli, kdy jdete do poradny? Asi bych vydržela na běžnou kontrolu, pokud teda třeba nebrečí když jí na to sáhneš? člověk se pořád něčeho strachuje, také pořád něco řešíme-flíčky na zadečku a to se vyhýbáme utírání ubrouskama spíš je sprchujem, přebaluju po dvou třech hodinách asi budem více citlivější na kůži, loupe se nám kůže na hlavičce, což vypadá děsně, ale nedá se nic dělat..Dej vědět až se něco dovíš, ale věřím, že to bude dobré!
@katanek : křiva pater takhle brzy? Prosim te, vzdyt jeste vunec nejsou hotovi! Ja bych se nenervila a ukázala to doktorce při kontrole.
Díky, na další kontrolu jdeme 15.listopadu, tak uvidíme, jinak díky za rady. Pak dam vědět jak jsme dopadli ![]()