Porod 6/2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20293
10.11.15 10:07

Ahojky, byli sme na poradně vážíme 7100 a měříme 68, už přibral, tak byla lékařka spokojená, 8.12. jdem na rehabilitaci-špatně pase koníky, zvedá u toho zadeček, nohy a neadekvátně drží ruce, jinak očkování bez nežádoucích reakcí, otáčí se kolem své osy, začli sme mrkvičku skoro všechna vyprskaná, dávil se tím, ale nevzdáme budem pokračovat..Zjistil, že má hlas a tak křičí a když se na něj podíváme řechtá se tomu..skoro vždy ho najdem po spaní úplně v jiné poloze vždy si opře nožky o tyčky v postýlce a různě se odráží..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
13.11.15 11:04
@lucypaja píše:
Ahojky, byli sme na poradně vážíme 7100 a měříme 68, už přibral, tak byla lékařka spokojená, 8.12. jdem na rehabilitaci-špatně pase koníky, zvedá u toho zadeček, nohy a neadekvátně drží ruce, jinak očkování bez nežádoucích reakcí, otáčí se kolem své osy, začli sme mrkvičku skoro všechna vyprskaná, dávil se tím, ale nevzdáme budem pokračovat..Zjistil, že má hlas a tak křičí a když se na něj podíváme řechtá se tomu..skoro vždy ho najdem po spaní úplně v jiné poloze vždy si opře nožky o tyčky v postýlce a různě se odráží..

To je hezkè. Jak to mysliš, že se otáčí okolo své osy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
13.11.15 11:05

Objevili už vaše červňátka nožky? Cucaji si je tak? My ještě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20293
13.11.15 18:18

Kalypsoooo-to je jako, že leží na zádech, různě se vrtí a otáčí se proti hodinovým ručičkám a to je jen na zádech, na nohy si sahá, tahá za ně do pusy asi ještě nedal nebo to nevíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20293
3.12.15 18:18

Ahojky, tak naše pokroky, už si dává pravou nožku do pusy, od pondělí se otáčí přes pravou stranu ze zad na bříško, zapomíná teda ještě ručku pod sebou, zpět to zatím neumí, oběma ručkama bere hračky, žvatlá, strašně se vždy těší na lahev, příkrmy nám už jdou také dobře na lžičku se také těší, zatím máme ochutnanou mrkvičku, brambor, brokolici, cuketu..dnes poradna povyrostli sme o cm, další ko až v únoru do té doby máme vyzkoušet různou zeleninku, ryby, žloutek, ovoce a jako poslední bílý jogurt. Dostal poslední očkování a bude na chvilku klid. Stále spinká pěkně, jen jak začal mít příkrm a sní ho celý, tak odmítá kojení, tak nevím, jak se mi dlouho ještěmm udrží, snažím se odsávat..Všem pěkné adventní dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20293
10.12.15 23:38

Ahojky, v úterý nám bude půl roku, strašně to letí, pediatrička nás posílá na rehabilitaci, kam jdem příští čtvrtek má asymetrii v pohybu rukou, břicha a nožky, oslabenější pravou stranu, tak nás čeká Vojtovka, tak věřím, že to pomůže a nebude ho to moc bolet, jinak je psychomotoricky v normě krásně papkázeleninku-mrkev, brambor, brokolici, cuketu, květák o víkendu zkusíme špenát, už měl žloutek a zkusíme i masíčko, nějak mezi vánocema bych už zkusila ovoce..Všem pěkné adventní dny a přípravy na Vánoce já už mám napečené linecké a jinak si budu cukroví objednávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
11.12.15 17:23
@lucypaja píše:
Ahojky, v úterý nám bude půl roku, strašně to letí, pediatrička nás posílá na rehabilitaci, kam jdem příští čtvrtek má asymetrii v pohybu rukou, břicha a nožky, oslabenější pravou stranu, tak nás čeká Vojtovka, tak věřím, že to pomůže a nebude ho to moc bolet, jinak je psychomotoricky v normě krásně papkázeleninku-mrkev, brambor, brokolici, cuketu, květák o víkendu zkusíme špenát, už měl žloutek a zkusíme i masíčko, nějak mezi vánocema bych už zkusila ovoce..Všem pěkné adventní dny a přípravy na Vánoce já už mám napečené linecké a jinak si budu cukroví objednávat.

Co to je a symetrie pohybu rukou břicha a nohy? Tak snad se to brzy spraví. My taky zkusili a dopadlo to blbě, tak jsme zpet na mm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20293
12.12.15 00:25

Kalypsoooo-to je, že jinak hýbe, hůř, pravou stranou ruky, břicha a nohy než vlevo, totiž vše souvisí se vším bude-li hůř ovládat břištní-trakční -svaly bude hůř ovládat ruce i nohy tak uvidíme..No dej tomu čas, nám trvalo týden než si zvykl a ten týden sem mu dala pauzu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20293
22.12.15 08:26

Ahojky, tak máme za sebou první návštěvu na rehabilitaci, lékařka příjemná, hned říkala, že ví, že každé dítko je jiné, jinak rychlé, ale že prostě některé potřebují„pošťouchnout“, položila si malého na podložku, povídala s náma a pozorovala za ten týden co sme byli na prvním setkání udělal pokrok, že začal trochu couvat, ale stále má pravou ručku v pěst když leží na břiše, jinak jí ale používá na hračky apod., na poloze na zádech zaklání hlavu, nevydrží na boku si hrát, zatím nám dala cvik na to, aby vydržel na boku, oněvadž jsou ty svátky a pak mají plno tak nám dala jednodušší u složitějších nás bude chtít po týdnu-dvou vždy vidět, trošku brečel, v něčem je na 3-4 měsíc, v něčem 7-8 měs. už se začal trošku víc zvedat na bříšku, zvedat hrudník a natahovat ručky, myslím, že to nebude snad tak těžké, ještě říkala, že bude záležet, jak se nám vyvinuli jadérka na kyčlích musíme posilovat tu celkovou pravou stranu těla..Jinak už bych chtěla začít s ovocem, a to masíčko, nějak ho pořád oddaluju.
Všem přejeme moc pěkné Vánoce, plné pohody, radosti a zdravíčka a vše nejlepší do r. 2016
Lucka s klukama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
23.12.15 20:38
@lucypaja píše:
Ahojky, tak máme za sebou první návštěvu na rehabilitaci, lékařka příjemná, hned říkala, že ví, že každé dítko je jiné, jinak rychlé, ale že prostě některé potřebují„pošťouchnout“, položila si malého na podložku, povídala s náma a pozorovala za ten týden co sme byli na prvním setkání udělal pokrok, že začal trochu couvat, ale stále má pravou ručku v pěst když leží na břiše, jinak jí ale používá na hračky apod., na poloze na zádech zaklání hlavu, nevydrží na boku si hrát, zatím nám dala cvik na to, aby vydržel na boku, oněvadž jsou ty svátky a pak mají plno tak nám dala jednodušší u složitějších nás bude chtít po týdnu-dvou vždy vidět, trošku brečel, v něčem je na 3-4 měsíc, v něčem 7-8 měs. už se začal trošku víc zvedat na bříšku, zvedat hrudník a natahovat ručky, myslím, že to nebude snad tak těžké, ještě říkala, že bude záležet, jak se nám vyvinuli jadérka na kyčlích musíme posilovat tu celkovou pravou stranu těla..Jinak už bych chtěla začít s ovocem, a to masíčko, nějak ho pořád oddaluju.
Všem přejeme moc pěkné Vánoce, plné pohody, radosti a zdravíčka a vše nejlepší do r. 2016
Lucka s klukama

Tak to jsou super zprávy. Jen tak dál. Já udělala malýmu ostudu, když jsem volala lékařce, že se mi zdá „opožděný“ když vidim, jak některe děti lezou, sedi… a my nic moc. Ale byla jsem uklidnena a připadala si jak debil. :roll:

My jedeme zeleninku, ale nějak mu nejede. První zlicky ještě dobré, ale nakonec se dávi. A to sni tak dvě lžičky max. My jsme prsofil, on je tak šťastný když mu to prso ukážu. Div, že po něm neskočí. A to jsme na začátku tak bojovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20293
25.12.15 08:25

Kalypsoooo-neřeš to, máš prostě strach, také malého pořád pozoruju, zda je vše tak jak má, že nesedí mi nevadí, poněvadž starší začal sám sedět až v devíti měs..je fajn, že je v pořádku, myslím, že si na zeleninku postupně zvykne, tak asi takhle radostný je Edík když vidí lahev to je fakt závislák, včera měl prvě trošku krůtího masa a vcelku dobré, jen se mi nepodařilo vše úplně rozmixovat tak ty větší kousky plival. Ale mám od hodně hole info, že plně kojícím dětem trvá dýl než začnou dobře příkrmy jíst.. Užij si kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20293
18.2.16 01:20

Ahojky, v pondělí nám bylo už osm měsíců letí to opravdu rychle, na poradně měl malý 8500 a 74 cm bude určitě vyšší než první poněvadž ten měl 74 v roce, ohledně příkrmů dá se říci, že už zkusil vše teda krom rýže, těstovivn, červené čočky, kaše a vše dobré teda nesedí mu kupované přesnídávky z nich má průjmík, ohledně pohybů-couvá, občas jde na kolínka, péruje, točí se kolem sebe, stále chodíme na rehabilitace odpovídá sedmměs, preferuje pravou stranu, má slabší nožku i ruku na té pravé straně a má vpáčenou pravou nožku což by se prý lezením mělo upravit, pokud to teda nebude kostní záležitost, ale to by prý bylo více viditelné tak uvidíme, jedna rehabilitační lékařka nám řekla i tu možnost kostního problému. Máme pár cviků, cvičíme i na balonu, jinak je to smíšek, žvatlálek a naučil se mávat což je úžasné. Zoubky nemáme, nesedíme. Spinká dá se říci pořád cca tři denně a skoro celou noc, teď má teda kašel, tak se víc budí. Doufám, že i vašim dětičkám i vám se daří dobře? Už aby bylo hezčí počasí. Mě čeká zákrok odstranění cysty z čehož radost nemám nechtějí se mi zde těti nechávat, ale snad budu brzo doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
18.2.16 15:47
@lucypaja píše:
Ahojky, v pondělí nám bylo už osm měsíců letí to opravdu rychle, na poradně měl malý 8500 a 74 cm bude určitě vyšší než první poněvadž ten měl 74 v roce, ohledně příkrmů dá se říci, že už zkusil vše teda krom rýže, těstovivn, červené čočky, kaše a vše dobré teda nesedí mu kupované přesnídávky z nich má průjmík, ohledně pohybů-couvá, občas jde na kolínka, péruje, točí se kolem sebe, stále chodíme na rehabilitace odpovídá sedmměs, preferuje pravou stranu, má slabší nožku i ruku na té pravé straně a má vpáčenou pravou nožku což by se prý lezením mělo upravit, pokud to teda nebude kostní záležitost, ale to by prý bylo více viditelné tak uvidíme, jedna rehabilitační lékařka nám řekla i tu možnost kostního problému. Máme pár cviků, cvičíme i na balonu, jinak je to smíšek, žvatlálek a naučil se mávat což je úžasné. Zoubky nemáme, nesedíme. Spinká dá se říci pořád cca tři denně a skoro celou noc, teď má teda kašel, tak se víc budí. Doufám, že i vašim dětičkám i vám se daří dobře? Už aby bylo hezčí počasí. Mě čeká zákrok odstranění cysty z čehož radost nemám nechtějí se mi zde těti nechávat, ale snad budu brzo doma..
Šmankote, toho se desim nejvíc, že by se stalo něco mě a musela do nemocnice. Já stále kojim, tak opravdu nevím, co by manžel v noci dělal. Tak hlavně by ti to dobře dopadlo, budou ti to dělat laparoskopicky? To by mela být rychlovka, snad.

Jinak jsme na tom stejně. Nelezeme, nesedíme, jen se houpemě na kolínkách. A na rhb nechodíme. Dle mudr. to stačí. Oni to dopiluji, snad. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20293
18.2.16 18:02

KaLYPSOOOO-SUPER, ŽE JEŠTĚ KOJÍŠ, NO NEVÍM TO BY JSI ASI MUSELA NĚJAK ODSTŘÍKÁVAT A ONI BY SI PRO TO MUSELI JEZDIT, TAKHLE SEM TO UDĚLALA U PRVNÍHO TO SEM BYLA PŘES TÝDEN TAKÉ V NEMOCNICI A ONI SI PRO ODSTŘÍKANÉ MM CHODILI JINÁ MOŽNOST NEBYLA VŽDY VEČER NA NOC A DALŠÍ DEN ALE TO SME ZAČÍNALI S PŘÍKRMY TAK U TOHO I POJÍDAL MRKVIČKU. nO TADY BYL SPÍŠ HODNĚ PROBLÉM V TÉ PRAVOSTRANNOSTI A ŽE MÁ TĚLÍČKO ASYMETRICKÉ TAK ABY SE TO DOLADILO, JINAK BY TO ASI TAKÉ NĚJAK NECHALI, TĚŽKO ŘÍCI, DNES SE MOŽNÁ OBČAS HLÍDAJÍ AŽ ZBYTEČNOSTI..Děkuju, NEVÍM SNAD ANO..tAK AŤ SE VÁM DAŘÍ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20293
30.4.16 10:52

Ahojky holčiny, tak už nám zase ty naše zlatíčka povyrostly jak se vám daří? My máme desetměs a dva týdny, lezeme, občas si stoupne o box, kleká si, nesedíme, dělá paci, paci pacičky pěkně se řehtá, žvatlá, je dost vzteklý, spí pěkně dopolko, pak občas když jdem pro staršího do školy, pak cca od půl druhé a dýl a pak v půl sedmé s přestávkou na noční mlíčko když se vzbudí vstáváme cca od šesti do půl sedmé, s příkrmy občas blbne, občas ani nedopije mlíčko, sem ráda, že už začal pít vodu tak dobré..váží něco málo přes devět kg a měří 76 je větší než byl bráška..vůbec nevím co k prvním narozkám no ještě čas máme asi nějakou zvukovou hračku ty má rád..teď pokukuju po nějakém sporťáku i do terénu, ne do obchodu mám na něj požadavky-rukojeť vcelku, otáčecí jedny kolečka s možností aretace, polohovací záda, zádová opěrka v j ednom kuse, boudička, úložný prostor a takové to držátko před dítětem, úchopné pásy a aby vydržel můžem udělat sporťák z hlubokého, ale ten zabere v autě strašně místa tak aby byl i skladný a nový tak do dvou tisíc jaké máte kočárky vy? Jinak teda do hlubokého se vejde tak dobré, tím, že nesedít ak stejnak leží..
Všem pěkný poslední dubnový den a krásný vstup do květnového období

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital