Větší dítě - císař?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2404
1.4.11 14:09

Ono nezáleží tolik na hmotnosti, ale na obvodu hlavičky. A ty odhady jsou velmi, velmi nepřesné (u Tebe je navíc ještě času). Z 3600g ze mě nakonec vyklouzlo 4220g, a jako po másle. Tak přeju, ať Ti to dopadne dobře, určitě jo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
1.4.11 20:04
hkac píše:
Palina.zl píše:
hkac píše:
Ahoj. Tak mě „strašili“ velkým miminkem i na základě UZ (ale o císaři nepadlo ani slovo) a nakonec byla porodní váha necelých 3,5kg. :nevim:
Já měla (u Matyho) totéž. Dokonce jsem měla v těhu průkazce napsáno: „Extrémně velký plod“.
A koukám, že naše miminka se narodila přesně stejně těžká :lol: .

Neměly jsme třeba stejnou gyndařku? :lol: . Každopádně…já si nestěžuju, že byl Maty tak „malý“ - a ty určitě taky ne :wink: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
819
1.4.11 22:00

Mojí sestřence řekli, že bude mít Pepíčka 4kilovýho takže taky měla strach z císaře, ještě v den porodu jí potvrdili 4 kila a pak se malej narodil normálně a měl 2,8kg takže to že ti teď řekli, že je neobvykle větší bych vůbec neřešila taky už jsem to hodila za hlavu ty odhady jsou hrozně nepřesný. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
1.4.11 22:09

První dítko-žádný odhad hmotnosti,já postava alá tyčka od smetáku,po 12 h otřesném porodu dítko 4100g,hlava 37 cm :roll: Druhé těhu v 38 tt odhad už něco přez 4 kg 8-o ,o císaři ani slovo,natož o vyvolání před termínem :zed: .Bylo mi řečeno,že když jsem už jednou porodila velké dítko,tak podruhé porodím třeba i pětikiláka :evil: Ve 40 tt už mudr ani nezměřil.Ve 41+0 porod supr rychle,váha 3,8 kg :dance: Díky bohu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.19 22:29

Ještě, že existují tyto stránky. Budu rodit po druhé. Po prvé jsem nic neřešila. Chodila na kontroly vyšetření atd. Syn byl velký 3,92 52cm. Já taky obří. Nikdo mě ničím nestresoval bylo mi 25. Na příjmu mi sice nevěřili, že už rodim, ale jako rodička jsem byla klidná. A teď stále něco každý řeší. Jestli jsem taková nebo maková. Jestli dítě je velké mám rodit za 2,5 tydnu a dnes podle UZ má mimco 3,7kg…při testu na diabetes řekli, že docela dobrý, že tří jsem 1 tzv…a mám dbát na jídelníček. Ok fajn. Mám začít brát L- thyroxin. A straší mě císařem. Už toho mám všeho plný zuby. A už kvůli tomuto nehodlám mít další… doufám, že malý bude ok. Stále se vrtí a tak. Hlavičku má hodně dole až si přijdu že snad už porodim. Ale štve mě ten stres v porodnici. Prostě doufám, že mi nezkazí porod svými předčasnými názory a odhady přes různé stroje. Desim se císaře…a štve mě, že mě takto stresují. Pořád mi nutí už teď epidurál. Jsem vytočená. Co byste dělali na mém místě pro svůj klid…zastavam názor, že klid je to nejdůležitější pro dobrý porod. Snad mi ho nezkazí…

• Citovat
  • Upravit
2534
9.5.19 22:32
@Anonymní píše:
Ještě, že existují tyto stránky. Budu rodit po druhé. Po prvé jsem nic neřešila. Chodila na kontroly vyšetření atd. Syn byl velký 3,92 52cm. Já taky obří. Nikdo mě ničím nestresoval bylo mi 25. Na příjmu mi sice nevěřili, že už rodim, ale jako rodička jsem byla klidná. A teď stále něco každý řeší. Jestli jsem taková nebo maková. Jestli dítě je velké mám rodit za 2,5 tydnu a dnes podle UZ má mimco 3,7kg…při testu na diabetes řekli, že docela dobrý, že tří jsem 1 tzv…a mám dbát na jídelníček. Ok fajn. Mám začít brát L- thyroxin. A straší mě císařem. Už toho mám všeho plný zuby. A už kvůli tomuto nehodlám mít další… doufám, že malý bude ok. Stále se vrtí a tak. Hlavičku má hodně dole až si přijdu že snad už porodim. Ale štve mě ten stres v porodnici. Prostě doufám, že mi nezkazí porod svými předčasnými názory a odhady přes různé stroje. Desim se císaře…a štve mě, že mě takto stresují. Pořád mi nutí už teď epidurál. Jsem vytočená. Co byste dělali na mém místě pro svůj klid…zastavam názor, že klid je to nejdůležitější pro dobrý porod. Snad mi ho nezkazí…

Vybrala bych si jinou porodnici :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
9.5.19 22:58

Ja mela deti 3,7 a 3,9 kg, ale moje sestra mela 4 kg, 4,5 kg a 5 kg a rodila vsechny normalne. Jen u posledniho ji hrozili pri prenaseni vyvolavanim. Kolik meris cm? Nemuze to byt Tim, ze jsi mala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
9.5.19 23:22

Vybrala bych si také jinou porodnici.oni vás straší, abyste se bála a pak je jak ovce poslouchala. vycítili, ze máte na věci názor a to se nenosí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
9.5.19 23:28
@Anonymní píše:

Já mám taky obriky první dcera 3,93 druhá 3,96 a třetí 4,340 a všechny jsem porodila normálně. U třetí dcery bylo celkem jasné, že bude mít kolem těch 4 kil a nikdo o císaři nemluvil. Když už jsi zvládla jedno téměř 4 kg nebála bych se a zkusila si trvat na přirozeném porodu. Popřípadě změnit porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.5.19 00:43

Jinou porodnici!! A k porodu porodní plán a tebou zaplacenou vlastní porodní asistentku, která bude ochotná tohle všechno odclonit.

Jinak já rodila 4100 kg a naštěstí mi to nikdo neřekl/resp. nepoznal dopředu. Jinak by taky panikařili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.19 11:44

Všem děkuju za odpovědi, měřím 164 cm. Ještě dodám další kontrolu z diabetologie - měřila jsem si cukr po jídlech a podobně zapisovala a kontorlovala jídleníček, vše vymněnila na tzv dia jídla bez cukru atd. Výsledky sestra řekla vše je ok. Pak mě poslali na odběr krve, a pak jsem měla sraz diabetoložkou. Podotýkám, že už jsem o stejných záležitostech mluvila s jinou diabetoložkou která sedává ve dvěřích naproti. Dostala jsem stejné materiály a kladeny mi byly otázky od začátku. Manžel byl svědkem. Když to vše zkrátím, diabetoložka aniž by viděla krevní testy z toho dne, tak prohlásila, že by navrhla abych si začala píchat inzulín pouze preventivně. Na konzultaci s porodní asistentkou - nikoliv gynekologem mi bylo řečeno, že podle odhadů je dítě vetší a že možná porodím dřív - ale ani vyšetření spodku mi nebyl proveden. Jsem z toho paf. Zažila jsem dost, ale nevím co si o tomto myslet. Inzulín se dává preventivně? Dočetla jsem se na netu, že tělo v těhu vyčerpává inzulínu více - tudíž bych to pochopila jako na ochranu mě a mého tělo před možnou cukrovkou. Beru ten lék na štítnou žlázu - taky preventivně.
Celé to na mě působí jako chaos. Ano už jsem si zjistila jinou porodnici. Dnes jsem se zeptala jedné známé co rodila v té stejné - a říkala ok, a její kámoška rodila 5kg dítě a normálně. Nechápu co to má znamenat. Jestli mě chtějí vystresovat abych se neuvolnila jak je potřeba a pak řekli - no jo paní už tady hekáte nějakou domu a nic- tak šup šup na císaře. Já říkám jedno, že budu hekat doma tak dlouho dokud to nebude na spadnutí.
A co se týče kontroly - čeká mě další ve čtvrtek kde chci oznámit, že trvám na přirozeném porodu a že to co chci, je klid - ať mě prosím nechají porodit mé druhé dítě v klidu.
Je mi jasná jedna věc - jsem malá a mám velkou váhu - teď v těhu. Je to moje druhé těhu. Zřejmě tělo je víc vyčerpané než před prvním porodem. Pravda jídelníček dietní jsem nedržela do doby co mi byl doporučen, jelikož na tzv návštěvě porodní asistentky ihned po testu diabetes mi bylo od ní řečeno: máte trochu zvýšený cukr, dbejte tedy na to abyste se neládovala sladkým. Respektovala jsem to. A pak se debata vinula směrem péče o dítě!!! na další tuto konzultaci jsem nešla a čekala na vyšetření ultrazvuku. Kde pokud bych se nezeptala jestli je vše v pořádku, by proběhlo hrobové ticho. Výsledkem ulzrazvuku bylo - dítě je v pořádku a váží 3,7kg. Pak jsem si vydobila konzultaci, kde mě opět stejně nikdo nevyšetřil spodek a byla to jen rozmluva o tom jak se stravuji, že dítě má už ted - 3 týdny před porodem tuto váhu. Debata se vedla s cílem na možnou hypoglikemii dítěte po porodu, že je to možné. Nasadili mi ty prášky l- thyroxin. Beru to. Četla jsem o tom děsí mě pouze to, že je to hormon. Ale opět z mého sběru informací - nikoliv informací které by měl dát doktro a zabralo by mu to pár vteřin - tělo v těhu prodělává hormonální megatrasformaci a ůže dojít k vyčerpání toho důležitého. OK. Byla mi daná otázka jestli budu chtít kojit. Říkám ano. Ok. Tudíž budeme dítě každé 3 hodiny přikládat a měřit mu cukr z patičky, jestli ho má v pořádku a není potřeba léčba. A to po dobu 24 h. Pokud bude vše ok není co řešit.
Nabízí se otázka není snad lepší být v klidu, relaxovat, těšit se na miminko, než tyto dedukce, které jsou domněnkami, jelikož se stejně nic neví než se dítě narodí. A stresovat mě císařem je třešničkou na dortu?
A podotýkám, že první triple testy mi tzv zapomněli udělat a vše doháněli velkým utz. Kde doktorka řekla přede mnou – no někdy nevíte ani co tam vidíte.
A to vše dohromady jsem prošla rukama 4 gynekologů, 3 radiologů ( utz), 2 porodních asistentek. Z toho jedna byla aspoň milá a sympatická a pověděla mi větu, že i ona sama rodila větší děti, ale předčasně. A to vše 1 středisko, 2 obrovské nemocnice, a mix doktorů z Česka a zahraničí.
Nestěžuji si, svěřuji se, ptám se, dělím se o zkušenosti, leč ty máme každý jiné.
Tímto můžu vzkázat velkou pochvalu dík gynekologovi z Prahy pan doktor Holý, který mě provedl klidným těhotenstvím až do konce s mým prvním synem, který byl na můj první porod macek a po bolestech doma na balónu Zhruba silných bolestí od 22h a odvozu do porodnice v 23:30 asi a příjem 23:50 s nedůvěrou unaveného personálu na noční, že rodím, byl syn ve 00:40 úplně venku. Se mnou pobyl 2 hodky a pak ho na 8 hodin odnesli. Co se dělo nevím. Proč tomu tak bylo nevím. Bylo by fajn vědět cokoliv, aby lidi nespekulovali, aby matky byli v klidu, aby člověk poznal reakce svého těla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.19 11:52
@haninka1987 píše:
Ono nezáleží tolik na hmotnosti, ale na obvodu hlavičky. A ty odhady jsou velmi, velmi nepřesné (u Tebe je navíc ještě času). Z 3600g ze mě nakonec vyklouzlo 4220g, a jako po másle. Tak přeju, ať Ti to dopadne dobře, určitě jo :kytka:

Děkuju moc! jak to čtu, tak se prostě nebudu stresovat, manžel tam bude aby to hlídal aby si nedělali tzv co chtějí a nechali mě rodit… :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.19 11:55
@Anonymní píše:

ahoj, porodila jsem přirozeně tři děti které měli váhu nad 4kg(dvě s váhou 4.5kg),velká znamená co?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.19 11:59
@Anonymní píše:

já mám 165cm :) nestresujte se zbytečně, ty jejich odhady nejsou přesné…někomu hrozí se 4kg dítětem a nakonec má dítě něco přes 3kg(známá).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.19 12:08
@Anonymní píše:
já mám 165cm :) nestresujte se zbytečně, ty jejich odhady nejsou přesné…někomu hrozí se 4kg dítětem a nakonec má dítě něco přes 3kg(známá).

Díky vezmu si to k srdci a už teď je mi z toho lépe. :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí