Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj od rána mám pravidelně bolesti a stahy dělohy po 15 min. Od 15:00 se zkrátili na 5 min. Myslím, že mi odešla hlenová zátka ale poslední hodinu je klid. Myslíte, že budu rodit, nebo jsou to poslíčci. Jsem 37 tt.
@Cirik mě se takto rozjel druhý porod - od rána menstruační bolesti po 30-40minutach, odpoledne po 10minutach.. večer se rozjel porod. drzim palce…
@Cirik poslicky myvam vždy kolem 30-45 vteřin, kontrakce bývají přes minutu, měla jsem je tak 1 min 20 s. I kontrakce se ale mohou zastavit, mě se porod zastavil z brutální únavy (2 dny bez spanku) a po lehkém prospani se zase rozjel. Na jednu stranu jestli jsou v kuse od rána, mohlo by to něco znamenat, ale jestli je klid, vyckala bych. Zkus se pečlivě umytyma rukama samovysetrit, zda se oteviras. pokud si dosáhnes na cipek. Hodně štěstí
jet do porodnice muzes ale vždycky.
Ještě uvidíš, dej si teplou sprchu, odpočívej a buď se to rozjede a nebo se to nerozjede.
@lovethelife by me zajimalo, jak se myjou poslicci
…a ja jsem mela kontrakce pul minuty, pak pul minuty klid a takhle dokola asi sest hodin az do konce porodu, delsi nebyly..
@darekp no vidíš, to je teď pořád
a to hrubky úplně nesnáším… i kdyz jsem psani uz dost přenechala svemu telefonu, ktery ma i diakritiku dost pochybnou. Dulezity je, ze snad zakladatelka pochopila, co jsem tim chtela rict. A snad se mi mozek zase vrátí do normálu… háčky dárky vem čert, ale i/y, s/z, t/d…
@Cirik Měla sem to podobně, chytlo mě to v neděli ale porodila jsem až v úterý. Třikrát jsme byli v porodnici a dva dny jsem byla otevřená na 2 prsty,2 noci jsem nespala jaké jsem měla bolesti a když to v pondělí na chvilku přestalo tak místo abych se prospala tak jsem z nervů nemohla spát. V porodnici mi řekli že dokuď nebudu mít pravidelné kontrakce po 5 minutách tak nemá cenu abych tam jezdila. Zkus se naložit do teplé vany jestli tě to nepřejde tak to jsou poslíčci. Přeji hodně štěstí a zdravé miminko
@Simonkaa01 snad pokud to prejde, tak to jsou poslicci a ne obracene,,ne
aby nedoslo k nedorozumeni ![]()
dík za zkušenosti, no teď to zase začalo
tak uvidím co z toho bude.
@darekp Sorry,když to přejde tak to jsou poslíčci. Sem si to po sobě nepřečetla
@lovethelife samovyšetření? No.. nevím, jestli bych vůbec něco zjistila?
No ta zátka moc přehlédnout nejde, u mě toho byla plná mísa ![]()
A poslíčky jsem měla několikrát a i jako druhorodička jsem s nimi dvakrát odjela předčasně do porodnice ![]()
Takže… to zjistíš brzy, jestli to jsou poslíčci, nebo ne.
@darekp vlastně se myjou poslicky, protoze jsou nezivotni (ucha/uši), ale mytí pobavilo ![]()
Jinak autorce - pokud neodteka voda a zastavilo se to, tak bych neplasila.
@Cirik tak co, jak to dopadlo? Samovysetrenim může člověk zjistit, zda kontrakce vedou k otevírání, pokud si dosáhne na cipek.