Porod planováným císařským řezem Hořovice - kdo byl?

13473
24.1.13 22:32

Porod planovanym císařským řezem Hořovice - kdo byl?

Cauky…je tady nekdo, kdo rodil planovanym cisarem v Horovicich? Ceka me to take a rada bych vedela par veci okolo…jestli si lze vybrat zpusob anestezie a obecne Vase zkusenosti odtamtud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2185
24.1.13 23:05

Ahoj, rodila jsem tam v rijnu cisarem. Anesrezii jsem si vybrala castecnou. Vsechno bylo rychly…vsichni moooc prijemni…super prostredi… Nemuzu si stezovat, dalsi ditko zase jedine tam.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
24.1.13 23:14

@Sisinka04 Hele a vybrat sis mohla jakou chces?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
24.1.13 23:29

@Sisinka04 Jo a jeste prosimte…to sis zvolila tesne pred porodem? Tu analgezii, nebo uz pri planovani terminu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
25.1.13 04:14

Vsechno si domlouvas pri prijeti, takze vetsinou den pred porodem nebo v den porodu s anesteziolozkou… Jinak ja mela spinal…manzel se mnou byl celou pripravu na predporodnim pokoji..na sal nemohl…ale nijak mi to nevadilo..celou dobu mi u hlavy sedela anesteziolozka a rikala mi co se zrovna deje… Po vyndani maly mi ji hned ukazali, mohla jsem ji pohladit a pak ji osetril detskej…a pak ji dovezli manzelovi, mohl ji pochovat, vyfotit a pak jela na detsky, ja na jip… Na jip zamnou hned po prevozu ze salu mohl manzel asi na hodinu..a partner je jediny kdo tam muzu…malou mi vozili na prikladani kazde 3h..a nebo kdyz prijel manzel, tak jsem si je volala a vzdycky ji dovezli..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
25.1.13 06:28

@Sisinka04 Jasny…ale me jde o to, zda ti dali vybrat, jaky typ te anestezie budes chtit…jestli sis mohla zvolit i celkovou narkozu a jestli ti rekli, v cem je pro to dite rozdil…krome teda toho, ze hrozi, ze le leky mohou dostat k nemu…(coz vim, ze horzi…ale u spinalu zase hrozi pokles krevniho tlaku a to, ze se dite zacne v dusledku toho snad dusit nebo co…nechci ted kecat… :nevim: ).

Jinak jakej ten spinal byl? Ja, co mam kamaradky, tak vsechny na to vzpominaji s posvatnou hruzou…ze to sice neboli, ale ze je sileny, jak s tebou cukaji ze strany na stranu, to siti, ktere trva dost dlouho, tak je taky maximalne neprijemne a pak potize 12 hodin po…(nesmet chodit, hybat se, zimnice aj.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
25.1.13 07:46

Hele o tom jaky to ma vyhody/necyhody jsem mluvila s Klanem(primarem), kdyz jsme cisar planovali…kdyz tam pujdes do poradny, vsechno ti vysvetli… A ja si vybrala spinal, ale muzes chtit i celkovou…

Zkusenosti mam takove asi jako tve kamaradky…neboli, ale cuka, taha..prvni pulku porodu jsem myslela, ze se pozvracim, druhou cast jsem myslela, ze to neudejcham a dostala jsem masku..a pak jsem omdlela…:))) ale stejne bych podruhe volila zase castecnou…videt prcka hned po porodu to vsechno vynahradi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
25.1.13 15:22

@Sisinka04 …ja jsem fakt srab…jeste premyslim nad variantou, ze kdyz uz by oni trvali na tom, ze MUSIM pod castecne umrtveni a ne pod celkovou narkozu, tak teda budiz, ale stejne nechci nic vedet, takze jak pak uspavaj na siti, bych chtela uspat uz na zacatku, nez by do me rizli…nic to neresi, malou neuvidim tak jako tak. No jsem zvedava, co mi ve stredu na to doktor rekne…spousta lidi by me asi odsoudila, ze jsem krava…ze prijdu o ten prvni okamzik…jenze ja to mam v hlave celkem dost srovnany a od zacatku k sekci pristupuju jako k operaci a ne k porodu. Tudiz nejaky prvni okmziky pro me znamenaji ty okamziky az PO OPERACI.

Celkem by me zajimalo, kolik matek to ma tak, jako ja, protoze se ted fakt citim „provinile“ nebo jak to mam nazvat. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
25.1.13 17:24

Hele tak to zase ne..pokud proste chces celkovou a staci ti videt prcka az se proberes, tak je to proste na tobe a neni na tom nic spatneho… Nemyslim, ze by ses mela citit provinile…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
13.2.13 21:24

@JaniceB já mám zažité oba druhy sekce. Celková - nic nevíš, pak se probudíš v předsálí a čekáš 2 hodiny na převoz na pokoj (tedy já tak rodila před 8 lety, tak možná teď je to jiné). Částečná - do vyndání prcka to jde, ještě bylo dobré vidět jak jí ošetřují, pak se mi udělalo zle, ale zmákla jsem to, ke konci už jsem začínala cítit prsty u nohou a tahání jak mě sešívali. Jinak během té doby jsem škubání necítila. Pak zase 2 hodiny na předoperačním než mě odvezli na pokoj. Jo a vstávat se nesmí 12 hodin po žádné sekci. Ale mně bylo líp po částečné, chodit jsem začala dřív, jizva tolik nebolela… Je to hodně individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
13.2.13 21:44

@lebudik Diky za nazor…ja jsem rozhodnuta pro celkovku uz kvuli pateri…takze fakt jen doufam, ze mi to nikdo „naprikaze jinak“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
13.2.13 21:54

@JaniceB tak já už si to moc nepamatuju jestli dávají na výběr. Vím, že mají raději částečnou, protože po celkové mají na vyndání jen 5 minut, než se narkóza dostane i k miminku. Já měla při druhé sekci částečnou, jenže pak zjistili že vnitřně krvácím a musela jsem akutně na sál a to už jsem měla celkovou. A i přesto, že jsem během 3 hodin měla obě, tak mi nic nebylo. Ale jak jsem psala, záleží na každé mamince, jak to snese :)
Nebo jedině kdyby ti nedali na výběr, tak si dát částečnou a po vyndání miminka se nechat uspat. To vím, že se mě také anesteziolog ptal, jestli chci usnout, ale já nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
13.2.13 22:26

@lebudik :-/ Tak ja myslim, ze u akutnich taky nemaji moc na vyber, uspavaji je a deti jsou v pohode…takze urcite se nebudu zbytecne stresovat s tim, ze mi nekdo bude vrtat v pateri, ve ktere mam vadu…abych s*ala magi, jestli mi neco napichli nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
2.4.13 22:05

@JaniceB tak jak to dopadlo? mohla jsi mít celkovou? a jaké to tam je? za 6 týdnů se tam mám hlásit u primáře a domluvit se co a jak, tak jsem na to zvědavá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
2.4.13 22:13

@lebudik Cauky…no prosimte dopadlo to vyborne. Nakonec jsem v celkove narkoze byla kvuli te pateri. Jestli jdes taky na sekci tak doporucuju pak vzit si nadstandard. (Pokoje jsou tam strasne malinky, tak pro jednu maminku a ne pro dve jeste s detma). Ale jinak vsechno skvely. Pece lekaru i sester…nikdo nebyl neprijemnej, takze fakt dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková