Porod s inzulinem co potom

1498
25.5.21 23:03

porod s inzulinem co potom

Ahoj, zajímali by mě Vaše zkušenosti ohledně porodu s tehu cukrovkou kompenzovanou inzulinem ( 6j). Zejména jak to pak probíhalo po porodu, jak dlouho jste byli v porodnici, co dělali s miminem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69111
25.5.21 23:16

Já teda měla normální cukrovku, před těhotenstvím ale byla bez inzulínu. V těhotenství 4× denně. Po porodu mi pár jednotek dlouhodobého zůstalo (ale výrazně méně než v těhotenství), jen s těhotenskou by se to mělo vrátit do normálu (první porod jsem měla jen s těhotenskou bez inzulínu a během pár dní hodnoty normální). Co s dítětem bude po porodu záleží, jak na tom bude. Moje mělo hypoglykémii, strávilo první noc v inkubátoru, jak se to srovnalo, tak už klasika se mnou. Domů normálně pouštěli nejdřív po 72 hodinách, ale já šla i s těmahle komlikacema domů po 58 - normálně, nikoliv na reverz. Ale byla jsem druhorodička, porod byl nekomplikovaný, bez poranění a šití, dítěti se dařilo velmi dobře, začalo se mi tvořit mléko, tak nebyl důvod, proč nás tam držet. A to byla porodnice poloprázdná, takže žádný tlak na uvolnění postele. Chtěli teda vyjádření z diabetologie, musela jsem se klasicky několikrát denně měřit, ale brali mě jako „však vy už víte“. Jo, nenechali by mě přenášet, ale dítko se rozhodlo samo dříve. Myslím ale, že do 10 jednotek to berou jako nekomplikované a při dobré kompenzaci i to přenášení nechávají, já teda měla výrazně více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
25.5.21 23:19

@ugluk super, díky. Já už budu mít třetí:) Ale právě první s inzulinem:( S těma hodinama jsi mě moc potěšila, taky doufám, že bude vše v poho a půjdu co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69111
25.5.21 23:33

@hulala ono to samozřejmě bude nejvíc záležet na konkrétní porodnici, takže bych se klidně zeptala tam, kde se chystáš rodit, jak k tomu přistupují. Držím palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
25.5.21 23:37

@ugluk no chlubí se tím, že mají jednu z nejkratších hospitalizací:). Dvakrát nijak nezdržovali, tak snad bude vše v poho a vyjde to i do třetice:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
26.5.21 07:24

Ja mela v prvnim a tretim tehotestvi tehu cukrovku na inzulinu. Vzdy 10 jednotek. Rodila jsem vzdy v Motole.

Druhe tehotestvi byla tehu cukrovka jen na diete.

Nenechaji te prenaset (nemeli by). Po porodu s inzulinem zmeri mimci glykemii a kdyz bude nizka (to bylo u mych dvojcat), daji glukozu myslim.

Kdyz si na inzulinu, budes mit pat dni dia dietu (v Motole vysmech.. davali mi rohliky a dia marmeladu..) a budes se merit v porodnici i po porodu. Ale priprav se, ze ty sestry na 6nedeli o tom moc nevedi, takze to prober s diabetologem, jak mas postupovat po porodu.

Doba stravena v nemocnici nebude o nic delsi nez pri porodu bez inzulinu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí