Porod v 7. měsíci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25
5.5.05 22:51

Sonko, „tak to už jsem doma“
Předpokládám, že malá leží na dětské klinice. Už se vůbec nedivím tomu co ta sestra vypustila z pusy:roll:
Z vlastní zkušenosti musím říct, že jsou tam některé sestry, které by se se svým chováním neměly na děti ani podívat, natož s nimi pracovat :!
Mají pocit, že bez nich by dětská klinika nebyla :(
Budiž jim ale alespoň trochu chválou, že jakmile se objeví lékař, sestra 100% obrátí a je jak milius.
To ale samozřejmě neomlouvá chování té konkrétní sestry a myslím, že by to kamarádka neměla nechat jen tak.
Já osobně bych s ozváním počkala až je budou propouštět (aby se ta dotyčná nechtěla pomstít - bohužel i to je běžná praxe). V den propuštění bych se ale určitě ozvala - minimálně lékaři, který je propouštět bude.

Přeju hodně štěstíčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
5.5.05 22:57

Je smutné, že takové sestry ještě existují. Chudák holka. Nejdřív se vybourá v autě a pak příjde nasupená sestra a řekne jí tohle. :evil: Celou noc prej probrečela. :cry:
Ach jo, mám z toho špatnou náladu. :cry:

Snad jsem ji alespoň torchu povzbudila. :wink:

Sonka + Neli 16m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
6.5.05 08:33

Všechno, co píšeš, vypadá velmi slibně. Hlavně ta velikost, až se mi to zdá divné.
Moje Andulka je narozená v 27. týdnu, měla 870g a 33cm. Byla 8 týdnů v inkubátoru a pak ještě další 3 týdnyv postýlce v nemocnici se mnou. Pustili nás domů, když měla 2,20kg.Byly to hrozné nervy a už to nikdy nechci zažít.
Dneska je jí 13 měsíců a je naprosto v pořádku - UŽ TO ZAKLEPÁVÁM ŤUK, ŤUK, ŤUK.
Když se narodila ptala jsem se na prognozu takových dětí - tj. pod 1 kg váhy a řekli mi, že z 10 jich 8 přežije, z těch osmi jsou 4 naprosto v pořádku a 4 mají menší či větší zdravotní postižení. Je ale třeba říct, že hmotnost není tím nejdůležitějším kritériem. Důležitější je, jak dlouho není miminko samo schopno dýchat a zda neprodělá nějaké infekce.

Držím palce.
Ali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
6.5.05 08:43

Ono se klidně taky mohlo stát, že měla špatně spočítaný termín podle MS. Třeba podle ultrazvuku by byla příjemější prognóza, ne? Naše holčička se narodila 14 dní před termínem a měla 2,52kg. Když to vezmeš všechno
dohromady, jestli tvá sestra není „kus ženské“, miminko se narodilo dřív a třeba měla špatný termín, tak má mimčo míry přímo ukázkové. Radujte se ze zdravého miminka! přístup té sestry mě teda pěkně vytáčí. Proč by mělo mít miminko narozené CŘ ve 27 týdnu menší šanci na přežití jenom proto, že se narodilo po autonehodě? Jestli neutrpělo žádná zranění, tak nemá nikdo přece důvod pochybovat o jeho přežití, nebo snad jo? :evil:

• Citovat
  • Upravit
1503
6.5.05 08:44

tak si dovolím přidat svoji „trošku“ do mlýna.
Doufám, že mne omluvíte, ale musím se pousmát. Samozřejmě chápu, že je maminka i okolí vystresované, to je naprosto pochopitelné. Nemyslím, že by byla až tak důležitá váha, ale především by stálo za povšimnutí, zda miminko je v pořádku celkově, obzvlášť pokud příčina císařského řezu je autohavárie.Nad tím jste se nějak opomněli pozastavit! :?
K váze..váha je to naprosto úžasná..vezmete-li v potaz, že my jsme odkráčeli po měsících strachu, jestli to malá vůbec zvládne, s váhou 2,10!!!A to ještě spíš teoreticky.. :wink:
Teď mě asi ukamenujete..protože se zastanu nejen sestry, ale celé fakultky. Je vidět, že absolutně nevíte, o čem mluvíte!!!
Vžijte se do té sestřičky!!Copak asi má říct mamince, která je po havárce a musí jí vzít císařem miminko..když prostě neví, v jakém stavu je dítě a co vše se mohlo při havárii přihodit? Už i tak, že řekne pade na pade je docela odvaha!
Tím samozřejmě neomlouvám to, jakým stylem to podala. Ale sestřičky v HK, obzvlášť na JIP, intermediálu a nedonošencích jsou naprosto profesionální, každý jejich pohyb má svůj význam. Co se týče lékařů, tak jsou to největší kapacity vůbec a nejsem tady jediná, kdo se před nimi bude navždy sklánět. :!
Samozřejmě i já přeji miminku a mamince co nejrychlejší uzdravení, aby vše bylo naprosto v pořádku a první šoky byly rychle zapomenuty.Ale znovu říkám..přestaňte soudit sestry i lékaře..musíte vše brát i trochu z jejich strany. :wink:
miselline

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1503
6.5.05 08:59

tak se omlouvám, ale nedá mi to, abych ještě jednou nereagovala!
Milá Radko, nic ve zlém, ale bez sestřiček by klinika opravdu nebyla!!! :cry:
Samozřejmě je věcí další, že by se měly snažit vžít do maminek, ale i maminky do sestřiček. Je to hodně o přístupu! :wink:
miselline

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
6.5.05 09:20

Miselline,
díky za reakci. Uplne souhlasím.
Ani já těm naším plzeňským lékařům a sestřičkám nepřestanu být do smrti vděčná. Považuju je za naprosté špičky ve svém oboru.

Ali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
6.5.05 11:19

Ahojky,
Miselline souhlasím s Tebou.Navíc pokud maminka chtěla vědět něco o miminku,tak by jí měli zavolat lékaře,který miminko prohlížel…ale v tom stresíku asi takové věci člověku nedojdou.
Jsem sestrou na odd s nedonošenýmy mimčama v Praze a musím jen potvrdit,že váha je důležitá,ale v porovnání s jinými věcmi podle ní nemůžeme soudit zda bude miminko OK či ne.
Přeji mamince i miminku brzké zotavení a brzký návrat domů.
Pa papka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.5.05 15:13

Ahojky, nečetla jsem úplně všechny příspěvky, ale je docela možný, že maminka měla těhotenský diabetes a proto byla holčička tak velká. Moje kamarádky měla to samý. Narodil se jí větší chlapeček, než by měl (v 8měsíci) a po testech zjistili, že měla těhotenskou cukrovku. Ale neboj, po porodu se vše srovnalo. Zita

• Citovat
  • Upravit
159
6.5.05 20:24

Misseline,
ja myslim, ze pokud sestra, jak pises, nevi, v jakem stavu dite je, nema co tipovat nejake stresujici prognozy. Ma proste rict „Nezlobte se, musime zjistit v jakem je dite stavu, nemuzu Vam rict nic blizsiho.“ Pripadne ji odkazat na doktora. To ze streli od pasu takove cislo mi tedy moc profesionalni nepripada.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.5.05 22:12

Mě nedávno jedna známá říkala, že její sestra porodila miminko v 7. měsíci s váhou 700 gramů.

Dnes má miminko kilo a má se čile k světu.

• Citovat
  • Upravit
104
6.5.05 22:44

Ahoj ,rodila jsem 34+0, malá měla 2035 g, 47 cm.Kdyby nebyla nemocná, tak nás pustili poměrně brzy domů.Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.5.05 23:11

Ani mě to nedá, abych ještě jednou nereagovala!

Miselline, nepasla jsem o všech sestřičkách, ale jen o NĚKTERÝCH
Rozhodně jsem se setřiček nechtěla dotknout po profesionální stránce - tady se jim zcela určitě NEDÁ nic vytknout.
Mluvila jsem o té lidské stránce, a to se na mě nezlob, ale bez takových sestřiček, které „lidský“ přístup nemají by se klinika, podle mě, opravdu obešla - přinejmenším by alespoň měla!!!
Toť můj názor :)

Souhlasím s názorem Zerdy, sestry nemají co tipovat!

Hezký večer

Radka

• Citovat
  • Upravit
25
6.5.05 23:12

Jé, zapomněla jsem se přihlásit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
7.5.05 10:22

Ahojky,
moje sestřenice Monika se před 31 lety narodila s váhou 1Kg, tehdy jí moc nadějí nedávali, ale ona byla velká bojovnice a dnes je to zdravá krásná ženská. A to tenkrát nebyly takové přístroje a vymoženosti.
A propos, prý tenkrát nedonošence krmili zředěným kondenzovaným mlékem. S pozdravem Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí