Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Capelucia píše:
@Moni776 já taky jela do ČR rodit bez pojištění ze zahraničí.I když tedy, já sebou zapakovala taky chlapa a domů jsme to pak měli mnohem blíž autem.
Jestli máš ke komu pak jít s mimi, tak bych do toho šla. Jenom si vyber dobrou porodnici.
Já byla v Krnově a mohu vřele doporučit. Nebyl žáden problém, že jsem byla samoplátce. Sestřičky moc milé a s kojením taky uřčitě pomůžou. Já měla problém se spuštěním mlíčka a pak zase naopak, prsa horké a nalité, tak mi to jedna sestřička snad hodinu pomáhala rozmasírovat a moc to pomohlo. Vše kolem prcka ukazovali ochotně několik krát. S poporodní péči jsem taky byla spokojena, udělali prcku všechny vyšetření, skríningy a všechno tak, jako by byl čech. Já byla před přepuštěním taky prohlédnutá. Měla jsem komplikace a skončilo to císařem, ale cítila jsem se celý čas v kompetentních rukou. Moc se mi líbilo, že bylo vše nastaveno na přirozený porod a maminkina přání, ale při komplikacích nikdo neváhal s císařem
.Příspěvek upraven 06.07.21 v 12:09
Tak to jste to měla moc pěkné, bohužel do Krnova bych to měla hodně daleko
ale snad se mi taky poštěstí ![]()
@Capelucia píše:
@mackA159 jo, jo, záleží kde v cizině. U nás v PL ženu i po císaři vyprdnou po 48 hodinách (někdy klidně i se zápalem a teplotama) a po vyšetřeních se pak lítá s několikadenním miminkem ještě raz po různých místech, kde mají laskavě volní termín. Jestli se ukáže žloutenka, tak prcek zpátky do nemocnice, ale už BEZ mámy. Jestli ta chce kojit, může se hádat a spát několik dní na chodbě, jestli to vyhádá. Po císaři, jestli nemá pomoc, tak ji nikdo neomyje a leží ve vlastní krvi až do propuštění. Takže doceňte, péči, kterou máte. Zlatá ČR.
No tady v Egy je to právě podobné. Pustí vás hned po porodu domů a komplikace musíte řešit úplně jinde ![]()
@Moni776 píše:
No tady v Egy je to právě podobné. Pustí vás hned po porodu domů a komplikace musíte řešit úplně jinde
no já myslím, že základní je to, jestli máš v ČR kde bydlet? nějaký čas před porodem i nějaký čas po porodu? šlo by to u rodičů? byli by pro?
@stinga píše:
no já myslím, že základní je to, jestli máš v ČR kde bydlet? nějaký čas před porodem i nějaký čas po porodu? šlo by to u rodičů? byli by pro?
Ano bydlet kde mít budu ale budu sama takže si většinu věcí budu muset zařídit sama a pak až přijde čas tak snad seženu někoho kdo by mě vzal do porodnice
rodiče jsou rozvedený, každý žije svůj život a vztahy mezi námi nejsou nejlepší ale myslím že když si najdou čas tak by mi občas pomoci mohli ![]()
@Janli píše:
U dvou ze tří porodů jsem manžela neměla a taky to bylo fajn. Personál byl úžasnej, neměla jsem jedinej problém a to byl pokaždý porod nějak komplikovanej… Pokaždé jiná porodnice. Vůbec bych se toho nebála a hlavně tady nečetla ty hloupý názory, že se ti personál nebude tak věnovat, když tam budeš sama nebo na tebe budou nějak ošklivý. Je to nesmysl.
No sorry, ale nesmysl to neni. To ze tys mela kliku (a ja taky), je sice hezky, ale ne nadarmo ma u nas spousta zenskych z prvniho porodu trauma. Ne nadneseny, ale doslova trauma. Vis, ze jsou treba i takove PA, které rodicku servou at tak nerve, ze ji to bolet ještě nemuze? Nebo takove, ktere vnuti nechtene zakroky, aby si uvolnily saly?
Jak jsem psala, jsou porodnice vyloženě vyhlasene tim, ze chování a pristup k porodu he tam vylozene tragickej, takze fakt tady nebudu vystresle prvorodicce namlouvat, jak je to vsechno ruzovy a oblackovy.
@Janča6 píše:
Tak to lhani a vyhrozovani PCR je silaNa ambulantni porod je potreba si predem vybrat porodnici. Ovsem nevim, jak by se pripadne resilo, kdyby zrovna meli plno. Revers jsem zazila v Podoli (nezadala jsem ho ja, ale spolubydlici) a nemeli s nim zadny problem.
Jo, na jednu paní volali PČR, že si ukradla domů svoji placentu. Fotila nam výpis od policie.. ty říkali že se to řešit nebude ![]()
@Villanelle píše:
No sorry, ale nesmysl to neni. To ze tys mela kliku (a ja taky), je sice hezky, ale ne nadarmo ma u nas spousta zenskych z prvniho porodu trauma. Ne nadneseny, ale doslova trauma. Vis, ze jsou treba i takove PA, které rodicku servou at tak nerve, ze ji to bolet ještě nemuze? Nebo takove, ktere vnuti nechtene zakroky, aby si uvolnily saly?
Jak jsem psala, jsou porodnice vyloženě vyhlasene tim, ze chování a pristup k porodu he tam vylozene tragickej, takze fakt tady nebudu vystresle prvorodicce namlouvat, jak je to vsechno ruzovy a oblackovy.
U prvniho porodu me PA presne takhle servala, ale trauma teda nemam a nikdy jsem nemela. Dalsi porody jsem absolvovala jinde, ale z jineho duvodu.
Edit: Ja jsem hrozna citlivka, kdyz na me nekdo rve. Ale zrovna v tomto pripade to na me zapusobilo tak, ze jsem si rekla, ze me to teda fakt jeste neboli. No a to mi vydrzelo az do konce porodu
Ne ze by to nebolelo vubec, to zdaleka ne. Ale nejak jsem tu bolest mnohem lepe zvladala.
Příspěvek upraven 06.07.21 v 13:21
@mackA159 píše:
Jo, na jednu paní volali PČR, že si ukradla domů svoji placentu. Fotila nam výpis od policie.. ty říkali že se to řešit nebude
Ty kraso
Aspon ze policajti meli rozum ![]()
@Villanelle píše:
Amen, souhlas
@Moni776 píše:
Ano bydlet kde mít budu ale budu sama takže si většinu věcí budu muset zařídit sama a pak až přijde čas tak snad seženu někoho kdo by mě vzal do porodnicerodiče jsou rozvedený, každý žije svůj život a vztahy mezi námi nejsou nejlepší ale myslím že když si najdou čas tak by mi občas pomoci mohli
A odkud ses? Teda kde bys teda chtela bydlet a pak rodit?
@Moni776 píše:
Ano bydlet kde mít budu ale budu sama takže si většinu věcí budu muset zařídit sama a pak až přijde čas tak snad seženu někoho kdo by mě vzal do porodnicerodiče jsou rozvedený, každý žije svůj život a vztahy mezi námi nejsou nejlepší ale myslím že když si najdou čas tak by mi občas pomoci mohli
To je super, ze mas kde bydlet, to je dulezite. Treba ani zadnou pomoc potrebovat nebudes ![]()
@Janča6 píše:
Ty krasoAspon ze policajti meli rozum
Tak mě v porodnici dali revers jen na mimino kterej jsem podepsala. Osobně mi nikdo žádný nedonesl pro mě, takže sebe jsem neřešila. Normálně jsem se rozloučila a odjela po porodu domu. Cestou zpátky mi psal SMS doktor že jsem nepodepsala za sebe revers kterej mi nikdo nedonesl, a jestli souhlasím že přebírám zodpovědnost za komplikace a svoji možnou smrt po porodu. Pokud mu nedám souhlas tak zavolá PČR. Odepsala jsem mu že za svoji možnou smrt prebiram zodpovědnost.
![]()
@Villanelle píše:Ženský maji ve většině případů z porodů trauma, protože čekají nereálný. Vysní si duhový porody a pak narazí na realitu. Nebo je předem doděsí jalovice, co hlásají, jak je personál v porodnicích hnusnej a jen tam číhá na osamělý rodičky, aby je zrasil. Pak tam jdou už předem napružený a všechno je špatně…
@mackA159 píše:
Tak mě v porodnici dali revers jen na mimino kterej jsem podepsala. Osobně mi nikdo žádný nedonesl pro mě, takže sebe jsem neřešila. Normálně jsem se rozloučila a odjela po porodu domu. Cestou zpátky mi psal SMS doktor že jsem nepodepsala za sebe revers kterej mi nikdo nedonesl, a jestli souhlasím že přebírám zodpovědnost za komplikace a svoji možnou smrt po porodu. Pokud mu nedám souhlas tak zavolá PČR. Odepsala jsem mu že za svoji možnou smrt prebiram zodpovědnost.![]()
Ze ti neprinesli podepsat revers na tebe, to byla urcite chyba. Ale naslednemu jednani doktora se nedivim.
@mackA159 píše:
Já šla ve druhém těhotenstvi za 6h po porodu domu. A jestli myslíš že v cr je běžný ambulantní porod, i na revers, tak jsi bohužel na omylu. Spousta porodnic je schopna vyhrožovat PČR při dřívějším odchodu než za 72h…ne každá žena dokáže po porodu ustat psychicky nátlak ze strany doktoru. O lhani že novorozenec je nemocný, proto tam musí zůstat stanovenou dobu ani nemluvim.