Porod v ČR bez partnera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4072
6.7.21 13:49
@Janli píše: Ženský maji ve většině případů z porodů trauma, protože čekají nereálný. Vysní si duhový porody a pak narazí na realitu. Nebo je předem doděsí jalovice, co hlásají, jak je personál v porodnicích hnusnej a jen tam číhá na osamělý rodičky, aby je zrasil. Pak tam jdou už předem napružený a všechno je špatně…

Ale prosim te. To jsou zas kecy, jak pojd na me z boku a přesně ta mentalita mnohych lekaru, ze kazda rodicka, ktera si preje porodit co nejprirozeneji (ach ta drzost) je vypatlana divozenka, co by nejradej vrhla do diry v lese.
Zajimavy, ze v mnohych porodnicich to jde automaticky. Ja mela ohromne stesti na PA i lekare a prestoze byly oba porody vyvolavane, dlouhe, náročné, s oxytocinem i epiduralem, tedy dost daleko k prirozenosti, tak jsem, zvlast od druheho odchazela s krásnym pocitem. Protoze se vsichni chovali mile, respektovali, pokud jsem neco chtela/nechtela a hlavne se mnou mluvili predem a probrali co muze nastat, co jo a co ne. A vis, kdy se to v te porodnici zlomilo? Kdyz par let zpet vyplaceli tucne odskodne rodicce, ktere porod urychlovali a urychlovali, az pouzili Kristellovu expresi a zvon, matce praskla deloha, malem zemrela a holčičku sice maji, ale az do porodu zdrave miminko nyni vychovavaji jako tezce mentalne a fyzicky postizene. Meli to štěstí, ze si otec porod natáčel a arogantni ponizovani od lekare, ktery na zenu jeste rval, ze ani neumi porodit vlastni dite, tak na ni skocit musi, mel na zaznamu. Jinak by se totiz soudili dodnes a na zdravotni peci pro ni by bylo tezko. Takze ono to u vetsiny neni o ocekavani orgasmickeho porodu, kde mi dite s usmevem vyklouzne do náručí, ale o pocitu bezpeci a respektu od lidi, kteri se o ne staraji v tak zranitelne chvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
6.7.21 14:11

@Villanelle jo, chápu, nemá smysl diskutovat. Ty evidentně znáš jen dva extrémy, nic mezi tím…

• Citovat
  • Upravit
14852
6.7.21 14:14
@Villanelle píše:
Ale prosim te. To jsou zas kecy, jak pojd na me z boku a přesně ta mentalita mnohych lekaru, ze kazda rodicka, ktera si preje porodit co nejprirozeneji (ach ta drzost) je vypatlana divozenka, co by nejradej vrhla do diry v lese.
Zajimavy, ze v mnohych porodnicich to jde automaticky. Ja mela ohromne stesti na PA i lekare a prestoze byly oba porody vyvolavane, dlouhe, náročné, s oxytocinem i epiduralem, tedy dost daleko k prirozenosti, tak jsem, zvlast od druheho odchazela s krásnym pocitem. Protoze se vsichni chovali mile, respektovali, pokud jsem neco chtela/nechtela a hlavne se mnou mluvili predem a probrali co muze nastat, co jo a co ne. A vis, kdy se to v te porodnici zlomilo? Kdyz par let zpet vyplaceli tucne odskodne rodicce, ktere porod urychlovali a urychlovali, az pouzili Kristellovu expresi a zvon, matce praskla deloha, malem zemrela a holčičku sice maji, ale az do porodu zdrave miminko nyni vychovavaji jako tezce mentalne a fyzicky postizene. Meli to štěstí, ze si otec porod natáčel a arogantni ponizovani od lekare, ktery na zenu jeste rval, ze ani neumi porodit vlastni dite, tak na ni skocit musi, mel na zaznamu. Jinak by se totiz soudili dodnes a na zdravotni peci pro ni by bylo tezko. Takze ono to u vetsiny neni o ocekavani orgasmickeho porodu, kde mi dite s usmevem vyklouzne do náručí, ale o pocitu bezpeci a respektu od lidi, kteri se o ne staraji v tak zranitelne chvili.

Tak tento pripad je neomluvitelny prusvih. Ale kdyz kolikrat ctu, kvuli cemu maji zenske trauma z porodu, tak mi to hlava nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
6.7.21 14:57
@Janli píše:
@Villanelle jo, chápu, nemá smysl diskutovat. Ty evidentně znáš jen dva extrémy, nic mezi tím…

Ale to vis ze znam to mezitim. A diskuze moc smysl nema, je videt, ze se obe koukame z opačného konce tribuny, to mas pravdu. Ale tvrdit tady prvorodicce, ze neni duvod, proc by nemohla porodit v pohode sama je na stejne urovni, jako ji ji rikat, ze to nezvladne. Ano, zvladne pravděpodobně porodit sama kdekoliv ve smyslu, ze ona i dite preziji. Veskera moje rada znela v tom, ze s oporou se pripadne lepe zvlada spatne chování personalu a ze pokud musi rodit sama, tak at dobre voli porodnici a nemusi pak na porod mesice a roky vzpominat jako na něco traumatickeho. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
6.7.21 15:02
@Janča6 píše:
Tak tento pripad je neomluvitelny prusvih. Ale kdyz kolikrat ctu, kvuli cemu maji zenske trauma z porodu, tak mi to hlava nebere.

Jo, souhlasim, jsou i opacne extremy. Nedavno tu treba sdilela svou zkusenost - stiznost holka a ve vysledku tkvela v tom, ze to bolelo jako prase. Pak nechala myslim diskuzi smazat. Takze jo, vim, ze jsou holky, ktery jdou rodit s predstavou instagramoveho porodu. Ale myslim, ze vetsine proste staci slusne a alespon v zakladu empaticke chovani. A to se zkratka českému zdravotnictví zatim moc nedaří. Ac k nemu mam jinak obrovsky respekt a vdek, ze je v takove kvalite zdarma. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
6.7.21 15:13
@mackA159 píše:
Za tohle fandím cizine. ČR mi v tomhle přijde opravdu sto let za opicema. Nikdo snad netráví v porodnici takovou nesmyslnou dobu, úplně zbytečně. Kdyby se radši podpořily porodní asistentky. Nejvíc mě dostávají slova starších žen (50+) kterým přijde pobyt v porodnici hrozně krátký. 8o

Jo a to ještě byli na pokoji třeba po sedmi. Taky nechápu :nevim: zase dřív, třeba 50.leta myslím, chodila pak PA na kontrolu k rodičce domu, ukázala kojení a koupání.. To mi taky nepřijde špatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14852
6.7.21 15:42
@Villanelle píše:
Jo, souhlasim, jsou i opacne extremy. Nedavno tu treba sdilela svou zkusenost - stiznost holka a ve vysledku tkvela v tom, ze to bolelo jako prase. Pak nechala myslim diskuzi smazat. Takze jo, vim, ze jsou holky, ktery jdou rodit s predstavou instagramoveho porodu. Ale myslim, ze vetsine proste staci slusne a alespon v zakladu empaticke chovani. A to se zkratka českému zdravotnictví zatim moc nedaří. Ac k nemu mam jinak obrovsky respekt a vdek, ze je v takove kvalite zdarma. :palec:

Ano, taky jsem tu diskuzi cetla jeste pred smazanim. A vim i o pripadech neprijemneho chovani. I o pripadech, kdy porod dopadl spatne. Ale verim, ze pri naproste vetsine porodu je personal fajn. Ono taky nekdy zalezi na chovani rodicky. Zazila jsem jednu, ktera na personal rvala, ze to bylo slyset na metry daleko. A ty jeji nadavky se ani nedaji reprodukovat. Na pokoji pak servala uklizecku. Verim, ze pokud je rodicka slusna, je vetsinou slusny i personal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14852
6.7.21 15:48
@Santa Juana píše:
Jo a to ještě byli na pokoji třeba po sedmi. Taky nechápu :nevim: zase dřív, třeba 50.leta myslím, chodila pak PA na kontrolu k rodičce domu, ukázala kojení a koupání.. To mi taky nepřijde špatný.

Jo, treba tchyne se divi, ze musime s 4dennim mimcem na prohlidku k pediatrovi. Ale ja si nedovedu predstavit, kolik by treba na nasem prazskem sidlisti muselo byt sestricek nebo PA, aby ke sve praci jeste stihaly obihat vsechny novorozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
6.7.21 15:52

@Moni776 Pokud chápu dobře máš přítele Egypťana? Ambasáda má problém ho pustit nebo proč nemůže přijet s tebou? Já mám také egypťana a na porod ho ambasáda pustí uplně bez problémů ;) Myslím že je to škoda kdyby nebyl u porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65623
6.7.21 15:54
@Janča6 píše:
Jo, treba tchyne se divi, ze musime s 4dennim mimcem na prohlidku k pediatrovi. Ale ja si nedovedu predstavit, kolik by treba na nasem prazskem sidlisti muselo byt sestricek nebo PA, aby ke sve praci jeste stihaly obihat vsechny novorozence.

tak dcera je narozená 93, nové sídliště, když šla do školy, tak obě sídlištní školy praskaly ve švech. A sestra domů přišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
6.7.21 16:14

Jako holky, já neříkám, že je v porodnicích vždy duha a jednorožce, ale proto si porodnici vybírám a v ČR opravdu jsou fajn porodnice s personálem, který se k rodičce správá uctivě. :nevim: My třeba měsíc seděli v hotelu (přenášela jsem), ale mě hezký porod stál za to. Měli jsme to jako dovolenou.

Pravda je taky, že se kupa žen na porod vůbec neinformuje a nepřipravuje. Třeba svadbu plánují do detailu a porod vůbec ne. Kdyby se víc zajímali, taky lékaře by si pak nemohli dovolit tolik zbytečných zásahů. Na druhou stranu porod je taková věc, že se nedá vše předvídat, tak lékaři taky někdy radši tlačí na pilu :nevim:. A že je spousta zbytečných vyšetření těhotných - souhlasím, ale vždy je možné to odmítnout. Mám taky pocit, že se v ČR porodnictví opravdu zlepšuje. Já toho třeba měla načteno opravdu moc a s porodem jsem i tak byla moc spokojená.

• Citovat
  • Upravit
14852
6.7.21 16:59
@vokishka píše:
tak dcera je narozená 93, nové sídliště, když šla do školy, tak obě sídlištní školy praskaly ve švech. A sestra domů přišla.

Wow. No ja si fakt neumim predstavit, jak by to zvladla ta nase. U pediatra na prevencich je fronta, ze v dobe pred covidem byla uvnitr vzdycky 3 miminka - jedno lekar vysetroval, jedno se oblekalo a jedno svlekalo. Je fakt, ze ted v dobe covidu je to jinak. Fronty jsou pred ordinaci a dovnitr jde vzdy jen jedno miminko. Mozna driv tech sestricek bylo vic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65623
6.7.21 17:00
@Janča6 píše:
Wow. No ja si fakt neumim predstavit, jak by to zvladla ta nase. U pediatra na prevencich je fronta, ze v dobe pred covidem byla uvnitr vzdycky 3 miminka - jedno lekar vysetroval, jedno se oblekalo a jedno svlekalo. Je fakt, ze ted v dobe covidu je to jinak. Fronty jsou pred ordinaci a dovnitr jde vzdy jen jedno miminko. Mozna driv tech sestricek bylo vic :think:

Tak není tu jeden doktor. A na návštěvy měli vyhrazené prostě určitou dobu, vždyž nemají ordinaci pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí