Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kanourek : ty jo, mala byla fakt velká
, já mám holčičku 40+1 a mela jen 2560 g.
@myskalucka no nevím jak to, ale sama jsem byla překvapená…když mi řekli kolik měla. Právě si myslely že mi špatně spočítali týdny ale nespocitaly.
Musis si rikat a verit, ze zadne komplikace nebudou, vse bude dobre. Zadne cerne myslenky. ![]()
@Verča1985 u nas ve skupine se narodila holcicka ve 34+1…a mela skoro tri kila a jako nedosena rozhodne nevypadala, je nadherna,…za tyden sly domu.Nic nedelaji nic nemusi.
Děkuju všem
Já si pořád říkám, že to zvládneme… tento týden je už prostě nádhera, proti tomu začátku, ale prostě tak nějak potřebuji vědět, co všechno mě čeká, abych byla připravená. Mám ješte dcerku a musím být silná a neeeee potom hromádka neštěstí, co neví co bude
ještě jednou díky za odpovědi ![]()
A ještě jsem se chtela zeptat… od kdy jste s miminkem chodili ven? Ja slyšela, že ven nesmí, dokud nebude mit 3 kg…je to pravda?
@Verča1985 urcite to pravd aneni ![]()
preji vse nej, hlavne zdrave deatko a tobe klid a pohodu. A bezproblemovy porod.
![]()
@St. Estephe Fakt jooo??? Tak to je supeeer…a zo jste byli doma z nemocnice už jak dlouho?
@Verča1985
taky nejsem rehabilitační sestra a cvičila jsem Vojtovku s dvojčaty (sice donošení do 38+1 ale i tak jsme Vojtovku měli, nebyla preventivní už jsem to tady někdy v nějaké diskuzi popisovala) a zvládat se to dalo, prostě jsem musela ![]()
Podle mě je v tom nejdůležitější psychika matky (nebo otce, prostě toho cvičícího), musí věřit s být sám přesvědčen o tom, že dělá pro dítě to nejlepší (ani v koutku duše si nesmá myslet, že tím dítěti ubližuje)
Ale jak jsem psala, je možné, že nebude Vojtovka potřeba
někdy ji dítě 34tt nepotřebuje a jiné 40tt potřebuje
@Verča1985 píše:
A ještě jsem se chtela zeptat… od kdy jste s miminkem chodili ven? Ja slyšela, že ven nesmí, dokud nebude mit 3 kg…je to pravda?
Váhu už si nepamatuju, ale při narození měli 2,4 a 2,6 a ven jsme šli poprvé na procházku 2 týdny po porodu a to rozhodně neměli 3 kg ![]()
@subsomi to je pravda…dcerka byla 40+2 a cvicily jsme 3× denne ![]()
@subsomi : s vojtovkou mas pravdu. Mám donosenou holčičku a vojtovku jsme cvičili od 3 do 7 měsíce.