Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
JIRP je pro deti od 24tt, intermediar od 32tt. Samozrejme na JIRP se muze dostat i donosenec, ma-li vazne problemy. Na neonatologicke jipce jsou inkubose vymakanejsi. ![]()
Ahoj, já jsem rodila 33+6 malá měla 1700g, tři dny se vyhřívala v inkubátoru a pak jsme šly spolu na neonatologii na pokoj, to jsem si musela vybojovat.Domu jsme šly za celkové 14 dnů, čekalo se až nabere nad dvě kila. Malá je absolutně vporadku.
@BlueFairy píše:
ale doktor říkal, že lepší rodit v sedmém než v osmém
Fakt? A proč, nevíš?
Zakladatelce přeju hodně štěstí a držím palce, ať to dopadne co nejlépe!
@St. Estephe jo aaaaaaahaaaaa
tak proto mi doktorka říkala, že mi už půjdeme na intermediár… a já jsem si říkala, jak to může vědět
![]()
Držím palečky no 7 měsíc než 8 nevím ale já mám odpočívání přežít do 32týdne a domnívám se, že miminko by mělo by už relativně v pořádku.
držím moc palečky a třeba to jště chvíli vydržíte ale zas víš jak než ho tam dusit je lepší raději ven
@Verča1985 píše:
@St. Estephe Já vím, ale holčičky jsou prý šikovnější, než chlapečci.
@Marry11 A v kolikátém jsi??
To jsem se taky ptala doktora s tím 7. měsícem, že jsem to slyšela a on mi řekl, že je to blbost…že každý den v bříšku na víc, je víc než dobrý ![]()
Ahoj, já viděla už tvou diskusi v prosinci. Držím palce. Mojí sestře se narodil syn 2,2 kg a 44cm, sice donošený, ale měla problémy, asi byl hůř vyživovaný, takže byl menší. Dneska jsou mu 2 a je moc šikovný, všechno rychle zvládal, nic necvičili. Je sice stále drobnější (ale to bude geneticky, po tátovi), ale v rámci normálu. Budu držet palce, aby miminko bylo v pořádku.
@subsomi já samozřejmě nemůžu porovnávat, ale každý mi to tu tluče do hlavy…tak nevím
Doktoři vždycky řeknou… ci čekáte? A když řeknu, že chlapečka, tak hned říkají, no joooo, tak ten musí ještě chvilku vydržet ![]()
@Verča1985 Ahoj, já mám dceru narozenou ve 34. tt, prostě mi praskla voda a bylo to.
ona byla teda hodně malinká, měla jenom 1710gramů, v nemocnici jsme strávili 4 týdny, protože propouštěcí váha byla 2400. Hned sama dýchala a ani s jídlem žádné větší problémy nebyly.AS bylo 10-10-10.
Asi dva týdny byla v inkubátoru, pak šla do postýlky. Teď jí jsou dva a půl měsíce a zatím žádné problémy nemáme. Vůbec se neboj, všechno dobře dopadne, tyhle maličké děti mají velkou chuť do života. ![]()
Oni jsou kluci casteji takovi jako povaleci, kdyz se narodi driv. Ale zcela 100% to taky neplati.
Rikej si, ze ty budes mit maleho borce.
@Hoa Mai prý proto, že ty plíce se vyvíjejí v sedmém, pak se vývoj zastaví a dovyvíjí se až v devátém… (nevím přesně ale zhruba) No a v sedmém ty plíce spíš utáhnou menší dítě. Říkal mi to primář z neonatologie, takže na to asi něco bude
@Verča1985 @Marry11
@St. Estephe Na IMR už jsou většinou jen vyhřívané postýlky. Inkuby samozřejmě taky, ale spíš ty vyhřívky.
Mám holčičky narozené 33+1, váha u obou 2kg +- pár gramů. A vojtovku jsme necvičily! Prvních 10 dní v inkubátoru, pak ještě 2a půl týdne se mnou na pokoji na JIP. Ven jsme mohly od 3 kg a i jsem to tak dodržela. Zpětně si říkám, proč jsem je nevzala ven dřív, když bylo krásné léto. Ke kojení jsem poprvé přikládala po vyndání z ink., a ze začátku kojila jen 1× denně - víc nezvládaly, byly po tom moc unavené. Plné kojení zvládly až od těch 3kg. Jinak laktaci jsem si udržela odsávačkou Avent, s nemocniční Medelou mi to neteklo