Porod ve 33. týdnu - co očekávat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4637
16.1.15 12:54

JIRP je pro deti od 24tt, intermediar od 32tt. Samozrejme na JIRP se muze dostat i donosenec, ma-li vazne problemy. Na neonatologicke jipce jsou inkubose vymakanejsi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
16.1.15 12:56

Ahoj, já jsem rodila 33+6 malá měla 1700g, tři dny se vyhřívala v inkubátoru a pak jsme šly spolu na neonatologii na pokoj, to jsem si musela vybojovat.Domu jsme šly za celkové 14 dnů, čekalo se až nabere nad dvě kila. Malá je absolutně vporadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
@BlueFairy píše:
ale doktor říkal, že lepší rodit v sedmém než v osmém :)

Fakt? A proč, nevíš?

Zakladatelce přeju hodně štěstí a držím palce, ať to dopadne co nejlépe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2701

@St. Estephe jo aaaaaaahaaaaa :lol: tak proto mi doktorka říkala, že mi už půjdeme na intermediár… a já jsem si říkala, jak to může vědět :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
16.1.15 12:58

Držím palečky no 7 měsíc než 8 nevím ale já mám odpočívání přežít do 32týdne a domnívám se, že miminko by mělo by už relativně v pořádku.

držím moc palečky a třeba to jště chvíli vydržíte ale zas víš jak než ho tam dusit je lepší raději ven

• Citovat
  • Upravit
2701
16.1.15 12:59

Děkuju všem za podporu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
16.1.15 12:59
@Verča1985 píše:
@St. Estephe Já vím, ale holčičky jsou prý šikovnější, než chlapečci.
:zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:
ach jo a ještě můžeš napsat, že blonďaté děti jsou šikovnější než černovalé :zed: :zed: :zed: :zed:
mám dvojčata dceru a syna, jsou vychovávání stejnými rodiči ve stejném prostředí ve stejou dobu a jsou stejně odlišní :think:
dcera se první otočila na bříško, ale dyn dříve seděl, dcera se první postavila na nohy, ale syn začal první chodit samostatně (bez nábytku), dcera mluvila dříve, ale syn mnohem léoe zvládá jemnou motoriku
jo a rozlobit mě kdykoliv umí oba spolehlivě :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
16.1.15 13:01
  • Citovat
  • Upravit
2701
16.1.15 13:01

@Marry11 A v kolikátém jsi??

To jsem se taky ptala doktora s tím 7. měsícem, že jsem to slyšela a on mi řekl, že je to blbost…že každý den v bříšku na víc, je víc než dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
16.1.15 13:04

Ahoj, já viděla už tvou diskusi v prosinci. Držím palce. Mojí sestře se narodil syn 2,2 kg a 44cm, sice donošený, ale měla problémy, asi byl hůř vyživovaný, takže byl menší. Dneska jsou mu 2 a je moc šikovný, všechno rychle zvládal, nic necvičili. Je sice stále drobnější (ale to bude geneticky, po tátovi), ale v rámci normálu. Budu držet palce, aby miminko bylo v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2701
16.1.15 13:04

@subsomi já samozřejmě nemůžu porovnávat, ale každý mi to tu tluče do hlavy…tak nevím :nevim: Doktoři vždycky řeknou… ci čekáte? A když řeknu, že chlapečka, tak hned říkají, no joooo, tak ten musí ještě chvilku vydržet :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
16.1.15 13:06

@Verča1985 Ahoj, já mám dceru narozenou ve 34. tt, prostě mi praskla voda a bylo to. :D ona byla teda hodně malinká, měla jenom 1710gramů, v nemocnici jsme strávili 4 týdny, protože propouštěcí váha byla 2400. Hned sama dýchala a ani s jídlem žádné větší problémy nebyly.AS bylo 10-10-10. :mrgreen: Asi dva týdny byla v inkubátoru, pak šla do postýlky. Teď jí jsou dva a půl měsíce a zatím žádné problémy nemáme. Vůbec se neboj, všechno dobře dopadne, tyhle maličké děti mají velkou chuť do života. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
16.1.15 13:08

Oni jsou kluci casteji takovi jako povaleci, kdyz se narodi driv. Ale zcela 100% to taky neplati. ;) Rikej si, ze ty budes mit maleho borce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
16.1.15 13:21

@Hoa Mai prý proto, že ty plíce se vyvíjejí v sedmém, pak se vývoj zastaví a dovyvíjí se až v devátém… (nevím přesně ale zhruba) No a v sedmém ty plíce spíš utáhnou menší dítě. Říkal mi to primář z neonatologie, takže na to asi něco bude ;) @Verča1985 @Marry11

@St. Estephe Na IMR už jsou většinou jen vyhřívané postýlky. Inkuby samozřejmě taky, ale spíš ty vyhřívky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
16.1.15 13:24

Mám holčičky narozené 33+1, váha u obou 2kg +- pár gramů. A vojtovku jsme necvičily! Prvních 10 dní v inkubátoru, pak ještě 2a půl týdne se mnou na pokoji na JIP. Ven jsme mohly od 3 kg a i jsem to tak dodržela. Zpětně si říkám, proč jsem je nevzala ven dřív, když bylo krásné léto. Ke kojení jsem poprvé přikládala po vyndání z ink., a ze začátku kojila jen 1× denně - víc nezvládaly, byly po tom moc unavené. Plné kojení zvládly až od těch 3kg. Jinak laktaci jsem si udržela odsávačkou Avent, s nemocniční Medelou mi to neteklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí