Porod ve 33. týdnu - co očekávat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6842
16.1.15 13:24

@Verča1985
no promiň, ale mi dr. chlap říci, že když to bude kluk, tak bude pomalejší, tak toho dr. vyměním za dr. ženskou a kdyby to řekla dr. ženská, tak ji vyměním za jiného lékaře :think:
kdyby k tomu tvrzení přidali i něco konkrétního teřba, že podle UTZ je velikost taková a norma je taková, tak že asi bude poameljší… nebo tak něco :think:
ale říct paušálně, že kluci jsou pomalejší :zed: :zed:
mi taky od začátku říkali, že s dvojčaty hrozí předčasný porod, ale to mi říkali jen jako upozornění, že se to může stát (a je mi jasné, že to říkali na základě statistiky, jak se rodí dvojčata), no a já rodila až 38+1 a ještě vyvolávaně (i když teda nakonec akutní císař, ale to už je o něčem jiném)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
16.1.15 13:25

@BlueFairy to uz neplati kdyz s enapichaji ty hormony kdyz je dite jeste v brichu ;)ale to by ti asi promar z neonatologie nerikal..tak asi jsem mimo. ;)

• Citovat
  • Upravit
4637
16.1.15 13:28

@BlueFairy Dcera byla na intermediaru od zacatku a deset dni v inkubatoru. Zalezi na pracovisti, nekde JIP jako takova neni, protoze porodnice je vybavena na deti od 32tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
16.1.15 13:31

@St. Estephe tak to je jasný, záleží na vybavení. U nás v porodnici je neonatol. centrum a malá po narození byla v inkubu těch 10-11 dní a pak šla na imr už rovnou „ven“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
16.1.15 13:32

To s temi mesici je takovy babsky plk, uklidnuji tim maminky. Deti jsou individualni v tom ci onom tydnu.
A kluci tak jako lenosnejsi byvaji. @subsomi Nejak moc ti to vari emoce. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
16.1.15 13:34

@BlueFairy Nase byla deset dni v inkubosi, pak tri dny v postylce u nich a pak ke mne na pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
16.1.15 13:36
@St. Estephe píše:
To s temi mesici je takovy babsky plk, uklidnuji tim maminky. Deti jsou individualni v tom ci onom tydnu.
A kluci tak jako lenosnejsi byvaji. @subsomi Nejak moc ti to vari emoce. ;)

S tím plkem jsem si taky říkala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
16.1.15 13:44

@St. Estephe
jo beru to hodně emotivně :oops:
když mě takové paušalizování prostě extrémně vytáčí :oops: a ještě více, když to někdo slyší stylem „jedna paní povídala“ a protože ta paní dělá v nemocnici, tak to okamžitě musí být pravda pravdoucí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
16.1.15 13:58

@Verča1985
Ahojky, držím palce. Zkušenost s předčasným porodem nemám, jen mě napadlo zmínit ten fakt že pokud je mimčo porozeno tak že si samo tělo řekne že už je čas, byť před termínem, poslíčci, otvírání.. nebo pokud „musí ven“ neplánovaně (náhlá změna stavu, ohrožení, nehoda atd.), tak v druhém případě není připravené ani tělo maminky ani mimčo (ať je to ve 34 nebo ve 40týdnu), takže se ta nepřipravenost pravděpodobně projeví v kojení, síle/slabosti sání u mimča, protivnost či kolika atd. Tak v případě porodu „násilného“ (samozřejmě zdraví dítěte a maminky je nejpřednější :-) nijak nebrojím proti lékařským zásahům, jsou-li potřeba a už vůbec to nechci přivolávat) může být nějaká ta slabost nebo pomalost jen dozvukem nepřipravenosti mimča na svět, která brzo odezní, nikoliv dlouhodobým projevem nedozrání..

A ještě se přidám s dotazem, víte někdo co znamená které číslo apgar skóru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
16.1.15 14:07

No mně bylo řečeno v 26+5 že ideální týden alespon pro miminko je 32tt, že ten týden před je nejistý, takže ty už máš vyhrano. Neboj se, mně těch 84 dnů asi brzy zabije. Manžel je tedy zlatíčko denně mi říká neboj dočkáš se když zoufale sleduju číslo že se to nehne.

mám k tomu důvod nebudu tě tím zatěžovat, tak snad.

A jinak co se týká váhy naše holky jsou donošené a měli 2700gramů a ven se může od 3 kg i když byly donošené.

držím palce co se týká apghar skore naposled bylo užasné a závěr nekomentuju, ono to někdy i nejde u těch předčasných dětí odhadnout, ale to mluvím o jiném týdnu než jsi ty, takže i samy lékaři nepředpokládaly co se nám stalo.

• Citovat
  • Upravit
6842
16.1.15 14:09

@kjhui
to je myslím 1, 5 a 10 minut od porodu a 5 veličin (dech, puls, a dál nevím co :nevim: ) a jsou za každou veličinu 0 bodů - když to není (nedýchá, nemá puls…) 1 bod když jo, ale s pomocí a 2 body když samostatně
no a to se sečte takže 10-10-10 je maximum a znamená to, že dítě je úplně samo schopné všeho :palec: důležité je, aby apgra šel nahoru např. 6-9-10, když jde dolů 6-5-3, tak to není dobré

ale popsala jsme to hodně laicky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
16.1.15 14:09

@kjhui ahoj, ty tři čísla jsou součet měřených hodnot jako je barva kůže, tep atd., tři jsou proto, že se měření provádí v 1., 5., a 10. minutě života dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
16.1.15 14:14

@subsomi @nixi016
aha, díky, já myslela že to jsou tři různé věci.. četla jsem tu teplotu těla, dech, nějaký souhrnný pojem jako životaschopnost nebo živorodost nebo tak něco.. takže to je souhrn všech těch měřených hodnot, měřený třikrát za sebou.. a je důležité stoupání hodnot.. to jsem netušila, díky :-) jo laicky, to přesně potřebuji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2701
16.1.15 14:18

@subsomi juuuuuuuj 8o no tak se na mě nerozčiluj :roll: Nevím co čekat a proto se tu ptám :nevim: nemám zkušenost jak s chlapečkem, tak s nedonošencem… jen jsem se ptala, jestli je to tak, jak mi tu lijí do hlavy ;) Ale i tak děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
16.1.15 14:24

@Verča1985
já se nerozčiluju na tebe, já se rozčiluju obecně :mrgreen:
ty buď v klidu, to potřebuješ nejvíce :hug:
a zkušenosti josu stejně nepřenosné :nevim: spousta matek má chlapečky a každá by ti řekla něco jiného :think: já taky hledala informace o dvojčatech (hned když mi dr. v 8tt oznámil, že je čekám, to byl teda šok 8o ) a dns vím, že nejlepší cesta je najít si vlastní cestu :think:
zjistit informace ano, ale pak se řídit svým citem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky