Porodné 2011 a bydlení u rodičů?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
porodne 2011 a bydleni u rodicu?
ahoj maminky a tehulky mam dotazek ohledne porodneho.bydlim s pritelem u mich rodicu a rodice i pritel pracuji,slysela jsem ze se do zivotniho minima budou zapocitavat platy vsech clenu domacnosti.tak teda nevim na cem jsem to porodne by se mi totiz pro malinkou hodilo.Doufam ze jsem to napsala alespon trochu srozumitelne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
.
ja jsem prave nenasla jestli budou posuzovat i prijem rodicu kdyz bydlime s nima nebo jen muj a priteluv prijem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nárok na porodné má žena, která porodí první živé dítě a rozhodný příjem rodiny nepřesáhne částku 2,4 násobku životního minima.
Výše porodného zůstává 13 000 Kč a u vícečetného porodu je výše stanovena na 19 500 Kč.
Pokud by tedy rodina měla vyšší čistý příjem než 17 000 Kč (výpočet viz níže), porodné nedostane. Ať už se jí narodí čtyrčata nebo dvojčata, více než 19 500 Kč nedostane.
Rodinou se považuje narozené první dítě (děti) a jeho rodiče. Pokud jde o osamělou matku, tak dítě a jeho matka. Životní minimum narozeného dítěte je 1600 Kč, prvního rodiče 2880 Kč a druhého rodiče 2600 Kč. Příjem se bude zjišťovat za období předešlého kalendářního čtvrtletí předcházející kalendářnímu čtvrtletí, kdy se dítě narodilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se na to ptala a sdělili mi, že je rodina jen matka dítěte a otec dítěte. Takže tvý rodiče se do porodnýho započítávat nebudou. Na porodný tedy máš nárok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
.
holky dekuju vam za odpovedi tak to sem rada ze na to porodne dosahnu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj je to tak..
Posuzuje se jen otec a matka..
rodiče se nepočítají..
to máš fajn že Ti to výjde. Já sice nemám příjem žádný ale přítel má dost velký tak nám to nevýjde.. což je škoda, penízky by se pro mimi vážně hodily…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja prave taky zadny prijem nemam a pritel se tam vejde jen tak tak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,už jsem z toho všeho zmatená.Chci se taky zeptat na porodný jestli někdo nevíte.Miminko čekáme v březnu.S přítelem žijeme spolu,ale trvalé bydliště máme každý u svých rodičů.Jak to budou teda počítat?nevíte někdo prosím?Aspoň nějaký info než půjdu na úřad. moc děkuju
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit