Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Je tu nejaka maminka ktera planuje rodit zacatkem zari v bohunicke porodnici? Nebo popr. maminka, ktera v ni nedavno odrodila? Zajimala by me vytizenost teto porodnice (jestli se tam vubec dostanu), popr. pristup personalu v soucasnosti. Dale co vsechno mi tam po porodu daji a naopak co je nutne si tam sbalit. Celkove hodnoceni personalu, ochota a pece pred porodem (monitory). Dekuji za odpovedi
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Femme-F Ahooj, ja sem v Bohunicich rodila ted 15.6. a nemuzu si na nic stezovat, opravdu super pristup jak na porodnim sale, kde sem mela por. as. Jilkovou sama pro sebe a i mudru Ivanova. obe me moc podporovaly kdyz uz sem to vzdavala a dokazaly cloveka vyhecovat. a na 6nedeli taky super sestricky i detske, pokud byl problem s kojem chodila sem za nima i v noci a vzdy pomohly, ukazaly a mely se mnou a Andulkou trpelivost. Co se tyce co sem mela sebou tak jen rucniky, osusku, hyg potreby papuce, toaletak, podlozku pod sebe na postel a druhou opod prcka, pleny, vlhcene ubrousky. pro prcka sem dostava 6 plin,1podlozka a rybilka.
a na monitory sem chodila ke sve mudre, celou dobu sem byla na rizikovem u Mudr. Gerychove, ktere vdecim za Andulku a dekuju ze nademnou nezlomila hul.
Zdravím, já teda zkušenost ještě nemám, takýe nepomůžu, ale mám tam v plánu rodit v říjnu, tak budu taky ráda za nějaký info ![]()
Ahojky, mam termin na pulku zari a chtela bych rodit v Bohunicich. S manzelem jsme zjistili, ze tam kazde utery a sobotu probiha jakasi prohlidka porodnice, za poplatek a predpokladam, ze tam tyto dotazy nekdo zodpovedet dokaze, takze se tam chystame. Tady odkaz http://www.fnbrno.cz/…hunice/t3246
My jsme se skoromanželem právě na té prohlídce v Bohunicích byli a byly to dobře investované peníze. Sestřička nám všechno ukázala a na všechno odpověděla, byly jsme tam jen 3 páry (tuhle sobotu ve 14.hod), takže na nás měla čas a hlavně oddělení až na jednu rodičku úplně prázdné.
Zatím docházím do Bohunic na kontroly po týdnu a musím napsat, že pers. jedna báseň, sestřičky na ambulanci por. sálu super i paní MUDr. Ivanová super, chodím k ní, akorát včera jsem byla na kontr. a pokud tam budete chodit obrňte se trpělivostí, od rána do 4 tam bylo tak 50 maminek, takže čekací doba tak 4 hod. a víc, tak třeba se to do září uklidní
,ráda bych tam rodila, ale raději si zavolám jestli berou, měli tam dokonce jeden párek, tatínek silně nervozní a dost nadával, nevím co tam leze, čekají na mimi 9měs. tak těch pár hod. si holt musí počkat jako ostatní
,ale sestřička byla super nenechala se ani doktorka, ono mezi tím co jsou kontroly, chodí rodičky na příjem a ty mají přednost, akorát ti dva to nějak nepochopili ![]()
A odkdy by se melo zacit chodit do bohunicke porodnice na monitory??
Jinak petunce9 dekuji za nazor, potesilo me ze mas kladny nazor na tuto porodnici, ikdyz se o Bohunicich rika ze je to tovarna, tak v ni mam nejvetsi duveru. Bala jsem se prave nejvic personalu, aby si rodicek aspon trosku vazili a nebyli k nim odmerene. Pises ze jsi toho moc nepotrebovala ale prijde mi ze jsi naopak mela vsechno svoje a co Ti vlastne pujcili??
celkem me zarazily ty podlozky pod Tebe a mimco. Myslela jsem ze tohle mi daji. A jak je to s oblecenim? Pujcili ti tam kosili? Budu si brat svoji akorat si rikam ze treba aspon prvni den si tam radeji vezmu jejich abych to svou nezaspinila od krve
. A co obleceni na malou? Mela jsi svoje nebo tam davaji jejich?? Nevim jestli tohle resit a vzit to s sebou? A je treba si tam vzit svoji zavinovacku?? Asi se ptam jako uplna blbka ale jsem prvorodicka, vyplasena, vyjuchana
a tak ty moje stresy chci tlumit alepson „perfektni“ pripravou
.
Jinak preji Tobe i malinkate nadherne Andulce moc zdravicka a at malinka roste a dela Ti jen samou radost
![]()
Maminky a vy vsechny ktere planujete tam rodit tam pujdete na prohlidku porodnice?? Ja si aji myslim jestli to nejsou vyhozene penize.. a taky si rikam, ze jestli me tam muj gynekolog posle na monitory tak to tam prece tak zhruba uvidim ne?? Nbeo co myslite??
![]()
@Femme-F píše:
Jannaa Ahojky, a ty jsi ted v kolikatem tydnu??
já začala od 37tt, protože můj doktor má 3t dovču a když jsem tam byla volala si nějaká mamča a chtěla se obj.na kontroly a sestra jí velmi mile
odkázala na Obilňák, tak se tam zkus obj. a uvidíš
prohlídka nejsou vyhozené peníze, protože na monitor chodíš jinam a porodní sály a pokoje na šest. neuvidíš ![]()
@Femme-F no muzu ti rict ze sem dlouho zvazovala kam jit, ale nakonec diky komplikacim mi zbyly jen Bohunice a opravdu nellituju.
Kosile dosanes a staci rict bud sestre nebo sanitarce, daji ti jich i vic, ja si brala i 3 najednou, jak byli ty vedra tak sem byla co chvilku ve sprse a upocenou ksily sem menila
podlozky dostanes 1 na mimi a jednu pro sebe, teda musis si o ni rict, me nevyhovovala, byla mala a ja tu svou natahla pres sirku postele a super
zavinku a kosilky sme dostaly a pro ciste sem si chodila do 6 patra na detske, prikrmy a pomoc s kojenim taky tam a fakt kdykoliv
no ja sem janek taky a sla sem do porodky se stazenym zadkem a bala se vseho jak cert krize. fakt se neboj, sou tak dobre sestricky co te neodmitnou v jakoukoliv hodinu.
a jinak Andulka je nenapapana a rvoun, tak jedem v sunaru a sme spokojeni
@jannaa píše:
já začala od 37tt, protože můj doktor má 3t dovču a když jsem tam byla volala si nějaká mamča a chtěla se obj.na kontroly a sestra jí velmi mileodkázala na Obilňák, tak se tam zkus obj. a uvidíš
prohlídka nejsou vyhozené peníze, protože na monitor chodíš jinam a porodní sály a pokoje na šest. neuvidíš
Oni ji odkazali na obilnak protoze meli plno??
Doufam ze se mi v tom zari podari rodit v Bohunicich, jinam moc nechci ![]()
Hlavne ze je Andulka zdrava a spokojena a Ty taky
. Takze rikas, ze jak nocni kosili pro sebe tak i celkove obleceni pro mimco vubec nemusim resit, ze to dostanu jo? Aby mi pak malou nevrzli do naruce nahatou a nerekli ze jsem si mela prinest svoje
Mela jsi partnera u porodu? Muj pritel planuje jit se mnou a tak by me zajimalo, jak se tam chovaji k doprovodu, jestli v pohode dajji srihnout snuru a nemaji problem s focenim, tocenim atd. A davaji tam porad na pamatku otisk nozicky - prvni podpis?? ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.