Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte
Chci se zeptat, vybrala jsem si rodit v Brně na Obilňáku ale tak nějak se nemůžu pořádně dopátrat jaké to tam je? Jaká je péče? Co pokoje po kolika bývaj? Jestli není problém domluvit se tam se sestřičkama na pohlídání miminka a tak? Děkuji za info. ![]()
Ahojky, tak já jsem tady moc zvědavá na odpovědi. Jinak mrkni na web fn brno- tam je aspon nejaka fotka. Jinak můžu se zeptat
proč rodíš v Brně? Na profilu máš že jsi z Prahy?
Ahojky
Tak u nás je to takový složitější…sice bydlíme v Praze ale původně jsme z Brna a vzhledem k práci manžela musím zůstat u rodičů ty poslední týdny před porodem, protože tady by mě neměl pak do porodnice kdo odvést…tak proto
Jinak na ty stránky jsem koukala ale názory a zkušenosti maminek jsou vždycky nejlepší ![]()
Ahoj, já rodila na Obilňáku 2× a vždycky jsembyla spokojená. Porodní boxy perfektní, vše při ruce, soukromí, PA taky bezvadné. Šestinedělí je starší, pokoje jsou po 2, 3, já měla nakonec vždy nadstandard, takže paráda - nemám totiž ráda sdílení svých starostí s jinýma, to byl hlavní důvod útěku, ne to starší vybavení
. Sprchy jsou na klasickém odd. jedny nové, jedny staré, záchody taky tak. Dalo se to v pohodě zvládnout, jídlo klasické nemocniční, ale já nemyslím že je špitál hotel, takže jídlo neřeším. O mimčo se starali sestřičky suprově, já si teda hlídat nenechala, ale nebyl problém jim ho dát, co tak vím z okolí. No na pokojích klasické nemocniční postele, rozvrzané, vysoké, ale na kojení pod nohy stolička, polštář, takže jsem vše zvládla i se šitím ![]()
Ahoj,
já rodila na Obilňáku 2×. Jednou super PA, podruhé jsem dávala stížnost. Děsný přístup a zanedbání povinnosti.
Poprvé jsme na pokoji byly 4, podruhé mě dali na jiné odd, protože měli zrovna plno, tam nás bylo 8.
Přístup gynekologů super, to už se ale o dětských moc říct nedá. Jak doktorů, tak i sestřiček bylo dost nepříjemných a neochotných, o hlídání dětí jsme si mohly nechat zdát… Ty jsme si hlídaly navzájem.
Sociální zařízení hrůza, pokoje taky nic moc. Strava děs. Já tam šla znovu jen kvůli tomu super porodu poprvé, dnes už bych se tam nevrátila ani za nic
Ahoj,
já tam rodila před rokem a něco. Porodní pokoje paráda i asistentky a doktorka u porodu super. Všichni milí a hodní. Ale poporodní je děs. Mě jako matku prvorodičku postrašili špatným tvarem bradavek a že mám měkký prsa. Mlíčko nastartovalo až 4. den. Taky se jim nelíbil malouškův tvar hlavy jak jsem ho u porodu skřípla.Řekli mi, že mu mohli srůst kosti ještě v bříšku.
a že by se musel na operaci. Naštěstí je ok. Se teda fakt divím, že mi mlíčko vůbec nastartovalo. Nikdo tam nebyl moc ochotný a kvůli tomu, že malýmu hodně klesala váha jsem musela jezdit pro příkrmy. Cítila jsem se jak kdybych somrovala a nejhorší matka. Taky na záchod jsem to měla od pokoje daleko a ve sprchách se držela voda po kotníky po předchozích rodičkách
Ke konci jsem byla na pokoji s 5 matkama.
Jako druhorodička už bych to asi zvládla, ale jsem rozhodnutá zkusit to v Kyjově. V Brně je nával a berou to jak na běžícím pásu. Sestřenka si chválí Bohunice, ale tam tě můžou odříct i jako zaregistrovanou, když mají plno
a poslat na Obilňák. Ale na obranu Obilňáku-nejlepší specializace o rizikový a nedonošený miminka a to se cení. Zas je tam člověk 3 dny a ne 3 týdny, že jo ![]()
Ahoj já jsem tam rodila v roce 2008 a teď jsem tam byla ve 27.tt hospitalizovaná.
Co se týče porodních boxů tak jsou nově vybavené a pěkné, péče nemůžu posoudit rodila jsem akutním císařem. Jinak pokoje šestinedělí jsou staré, sprchy jsou na chodbě a i záchody. Jediné plus co je pro obilnák a já se tam pro to rozhodla rodit, že jsou tam specializovaní pro nedonošené děti a na císaře. Jinak péče a ochota většinou velmi dobrá, ale byli tam i vyjímky.
Narovinu co člověk to jiný názor. Je to opravdu stará porodnice a taky podle toho vypadá. Jsou tam i nadstandarty, ale ty jsou věčně plné a jsou mimo oddělení šestinedělek, jsou myslím v jiném patře.
stepikm píše:
Ahoj, já rodila na Obilňáku 2× a vždycky jsembyla spokojená. Porodní boxy perfektní, vše při ruce, soukromí, PA taky bezvadné. Šestinedělí je starší, pokoje jsou po 2, 3, já měla nakonec vždy nadstandard, takže paráda - nemám totiž ráda sdílení svých starostí s jinýma, to byl hlavní důvod útěku, ne to starší vybavení. Sprchy jsou na klasickém odd. jedny nové, jedny staré, záchody taky tak. Dalo se to v pohodě zvládnout, jídlo klasické nemocniční, ale já nemyslím že je špitál hotel, takže jídlo neřeším. O mimčo se starali sestřičky suprově, já si teda hlídat nenechala, ale nebyl problém jim ho dát, co tak vím z okolí. No na pokojích klasické nemocniční postele, rozvrzané, vysoké, ale na kojení pod nohy stolička, polštář, takže jsem vše zvládla i se šitím
Na Obilnaku jsem rodila pred rokem, s vyse citovanym prispevkem muzu jenom souhlasit, az na pristup PA pri porodu. Nemela jsem vubec stesti, PA byla mlada, totalne nezkusena, vubec mi nepomohla, neporadila, mela jsem epidural a pri tlaceni mi mela rict, kdy muzu a kdy ne, jeji pristup byl: tak kdyz chcete tak tlacte, kdyz ne, tak netlacte
Dr pri porodu hruza, i diky jejich „peci“ u porodu jsem nakonec sla rodit cisarem, ikdyz jsem byla uplne otevrena ![]()
Jinak 6nedeli pece na 1 s * akorat jsem mela na pokoji Mongolku, co se tyden nemyla a docela to s ni bylo tezky, ale za to porodnice nemuze. Priste bych tam rodit uz nesla.
Ahoj, já rodila na Obilňáku letos v lednu.
Porodní boxy jsou nádherné - zmodernizované a je tam i jeden nadstandartní, který vypadá jako pokojík doma, ale je tam i obyč. postel (nejde polohovat), což je celkem naprd. Já rodila na obyč. boxu a byla jsem spokojená. S péčí jsem byla taky hodně spokojená, než přijel manžel, tak se mnou na boxu byla sestřička, která mi pomáhala a povídala si se mnou a až do jeho příjezdu se ode mě nehla. PA byla taky super, mladá, ale zkušená a příjemná. Měla jsem tam i medika a hodně jsme se u porodu nasmáli. Doktorka byla taky super, šití jsem skoro vůbec necítila. Za sebe můžu říct, že jsem velkej cíťa a poseroutka, co se bojí bolesti, ale u porodu panovala skvělá nálada a já bolest skoro ani nevnímala a to jsem neměla skoro nic na tišení (tak jo, dostala jsem paralen a měla jsem v sobě ještě z domu dvě deci červenýho
)
Co se týče pokojů na šestinedělí, tak vybavení opravdu odpovídá stáří budovy. Já byla na pokoji po 3 a nestěžuju si. Jsem komunikativní typ, takže jsme si s holkama pokecaly a navzájem si pomohly a podržely se (ty dvě maminy měly mimča se žloutenkou pod světlem
) Ve sprchách voda na zemi rozhodně nestála, ale já byl jen v jedněch, nevím, jak vypadaly sprchy na druhé straně chodby. Každopádně jestli můžu poradit…sprchy blíž k sestrám na novorozeneckým bývaly skoro vždy prázdné ![]()
Se setřičkama na novorozeneckým jsem byla vcelku spokojená (jo, byla tam jedna megera, ale ta mi mohla vlézt na hrb…prostě jsem ji ignorovala) Nebyl problém si k nim přijet pro radu nebo pro pomoc a to i v kteroukoliv noční hodinu. Ochotně mi pomáhaly jak s péčí o malého, tak s kojením. Dokonce se přišly samy zeptat, jestli s něčím nepotřebujem pomoct. Pro příkrmy jsem si taky chodila a rozhodně jsem z toho neměla blbý pocit. Já jsem tam byla teda hodně spokojená. Jen jestli ti můžu poradit. Nezapomeň si vzít s sebou vlastní toaleťák, erár tam nemají
A do sprchy si vem gumové pantofle. Po porodu je lepší jít na malou do sprchy (to radí i sestřičky a doktoři) …míň to štípe ![]()
Jo a do porodního boxu si přibal osušku (fakt na por. bolesti pomáhá balón ve sprše
)
Já jsem na Obilňáku rodila před půl rokem. Porod a nakonec neplánovaný císař byl vedený profi, nemůžu nic vytknout. Porodní boxy ok. Pak dva dny na JIP- taky dobrý, ovšem jedna sestra hrozný přístup, měla jsem pocit, že ji obtěžujeme. Ale to se může stát všude, záleží, na koho se narazí. Pak pět dní na poporodním, celkem depka, i jsem brečela. Na pokoji po šesti, nadstandardy plné, postele vysoké, židlička na podložení noh ani ve snu. Pořád jsme si všichni drncali s mimčama do postelí, málo místa. Sprcha a WC na chodbě, staré vybavení, na parapetu trus od holubů. Pro příkrmy jsem x krát ve dne v noci jezdila s hladovým řvoucím mimčem o patro níž přes dlouhou chodbu a studeným výtahem a pak zase zpátky. Děs. Některé sestry supr, jiné míň, ale na co nezapomenu, byla chyba sestry, která špatně indikovala mimču množství příkrmu na celej den a pak se mi za to omlouvali. Mimčo mi řvalo hlady, pže mu dala na celej dendávku, kterou měl mít na jedno vypití!
a víc mi dát nechtěla. Malej měl hraniční úbytek váhy, i díky téhle
Když to shrnu- porod super, poporodní peklo.
melanka píše:
Já jsem na Obilňáku rodila před půl rokem. Porod a nakonec neplánovaný císař byl vedený profi, nemůžu nic vytknout. Porodní boxy ok. Pak dva dny na JIP- taky dobrý, ovšem jedna sestra hrozný přístup, měla jsem pocit, že ji obtěžujeme. Ale to se může stát všude, záleží, na koho se narazí. Pak pět dní na poporodním, celkem depka, i jsem brečela. Na pokoji po šesti, nadstandardy plné, postele vysoké, židlička na podložení noh ani ve snu. Pořád jsme si všichni drncali s mimčama do postelí, málo místa. Sprcha a WC na chodbě, staré vybavení, na parapetu trus od holubů. Pro příkrmy jsem x krát ve dne v noci jezdila s hladovým řvoucím mimčem o patro níž přes dlouhou chodbu a studeným výtahem a pak zase zpátky. Děs. Některé sestry supr, jiné míň, ale na co nezapomenu, byla chyba sestry, která špatně indikovala mimču množství příkrmu na celej den a pak se mi za to omlouvali. Mimčo mi řvalo hlady, pže mu dala na celej dendávku, kterou měl mít na jedno vypití!a víc mi dát nechtěla. Malej měl hraniční úbytek váhy, i díky téhle
Když to shrnu- porod super, poporodní peklo.
Vidis, ja to mela presne naopak. Porod peklo a poporodni uplne v pohode, teda az na to vybaveni, ale o tom jsem vedela. Opravdu je to ruzne pripad od pripadu. Bohuzel ![]()
Ahojte
Mockrát děkuju za názory…ale čekala jsem teda víc pozitivních informací
Ta představa, že bych měla být na pokoji po 6ti se mi moc nelíbí…a na nadstandard se mi taky nechce právě proto že na všechno budu sama…tak a co teď ![]()
Ahoj já jsem na Obilňák nechtěla hlavně kvůli tomu šestinedělí- myslím pokoje a příslušenství. Vybrala jsem si Bohunice ale v den porodu měli stop stav tak jsem nakonec rodila na Obilňáku. Na porod se nemůžu stěžovat i když por. boxy v Bohunicích jsou hezčí a větší. PA byla super a pak nakonec císař, ale všichni byli hodní. Z JIP jsem šla na nadstandard, ten jsem si vydupala v Bohunicích když mně tedy nechtěli vzít, což bylo fajn, ale zas jsem byla sama. Sestry na novorozeneckém taky super, jediné co bylo blbé, že jsem s malým musela valit vždy dvě patra po těch chodbách.
Rodit bych tam klidně šla znova, ale jedině že bych se dostala na nadstandard, což bohužel dopředu zajistit nejde.
nejde je tam nával, já nadstandart chtěla ale dávat před tisícovku za noc se mi zdá trochu moc!
Já tam jdu hlavně proto, že tam jsou specializovaní na nedonošený mimi atd.
Já jsem byla na pokoji po třech. Ale zase jsem tam měla maminky se kterýma jsme si nerozummněla, oni u sebe neměli děti, protože je měli na slunění a mě když se malá budila na kojení a já si svítila tak dělali obličeje a mlaskali, když to viděla sestra tak mi říkala, že si mím chodit na kojení k nim, ccelou dobu si semnou povídala a ja se citila moc dobře, druhý den mě pustili.
A co mě nejvíc štvalo, sice byl konec června, ale je to stará nemocnice a malá měla 2.600g a byla opravdu jěště zmrzlina a ony pořád větrali a byl tam průvan a když jsem to řikala tak stejně otvírali okna. ´Malá tam dostala rýmu tak jsem byla ráda, že jsem šla domů. Ono je jedno jestli je vás tam šest a nebo polovina, ale taky záleží jak si rozumíte.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.