Porodnice Fifejdy Ostrava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28
20.10.14 14:16

@Ťuhík tak to by bylo super kdyby navsteva mohla zustat i dele…i kdydby jen na chodbe. Manzel to ma debilni v praci, tak se bojim ze za mnou ani nebudu mit kdy prijit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
20.10.14 14:34

@savik Me sestricka na gynekologii rikala, ze ted davaji na pokoj jen 2 maminky a kazdy pokoj ma vlastni soc. zarizeni (po rekonstrukci je to tam pry vazne hezke), tak jsem zvazovala, ze bych i zvladla pobyt na normalnim pokoji a nemusela mit nadstandard…ale teda asi si to zase priplatim. Pokud navstevy chodi normalne na pokoj, tak to by nebylo nic pro me, uz tak pobyt v nemocnici beru jako nutne zlo, tak aspon mit trochu klid a sooukromi s miminkem. Jen teda to noseni jidla na pokoj, me ho taky na nadstandard a po sekci nosili, ale podle Tebe, kdyz bych mela znova SC a byla na normalnim pokoji, tak si musim dojit do jidelny? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
20.10.14 21:09

@Althya ne, veškeré jídlo se už odehrává na pokoji. Pro snídani a večeři jsem si chodila, oběd se podává přímo na pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
20.10.14 21:13

Já nemohla po porodu chodit. Motala se mi hlava a veškeré jídlo mi nosili na pokoj. Pokud jsi schopna si pro nej dojit, tak ti donesou jen oběd. Záleží na zdráv. Stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1756
26.10.14 17:34

Zdravim, na Fifejdach jsem rodila minuly tyden. Opravdu jsem byla spokojena s celym personalem od prijmu az 6nedeli a novorozenecke a doktory. U porodu PA prijemna, na oddeleni me privezli v noci a hned mi jeste rikali jak to chodi na oddeleni. Hned rano prisla sestricka z novorozencu a vysvetlila vse ohledne miminka. Pomahaly z kojenim po celou dobu, ukazaly koupani a manipulaci. Sice jsme na pokoji byly chvili po 3, ptze je tady velky zajem rodit, ale aspon clovek ziska zkusenosti od druhych maminek a povyklada. Urcite tady zase pujdu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
7.2.15 18:14

Ahoj, chtěla bych se poptat maminek, co rodily před nedávnem na Fifejdách. Tento čtvrtek jsme chtěli jít na prohlídku, ale bohužel jsem tam nakonec ten den skončila jako pacientka kvůli špatným ozvům a v tom stresu mě ani nenapadlo se poptat. Takže:
bonding - automaticky, nebo jste si musely říct/měly napsané v plánu?
nástřih, oxytocin a další - oznámí/zeptají se předem? Nebo radši plán/hlásit co chci a co nechci
noční košile - vlastní nebo erární? Já ležela na intermediálu a bylo tam takový vedro, že bych si musela přinést tak 3 na den
toal. papír - ve starších příspěvcích maminky píšou, že musely mít vlastní, ale tam kde sem byla byl normálně erár a já už to tak nějak považuji za samozřejmé, že v nem. bývá
porodnické vložky - kolik balíků?
Určitě mě ještě nějaké pitomé otázky napadnou, ale to je zatím vše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.2.15 18:34

Bonding - automaticky, dokonce kdyz jsem nemohla, tak vysvetlili partnerovi, mel malou na holem hrudniku vic jak hodinu, co jsem byla mimo
nastrih, oxytocin - ptaji se, ale spis tak jako pro overeni, ze nejsi proti. pokud nechces rozhodne hlas dopredu, vim od spolulezici, ze ji vysli bez problemu vstric
nocni kosile - jsou k dispozici erarni, na prvni dny perfektni, kvuli zaspineni a tak. samozrejme muzes mit svoji
toal. papir - svuj
vlozky - sebou jsem mela jeden balik, partner donesl dalsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
7.2.15 18:36

@Ali-Ali díky za rychlou odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
7.2.15 18:40

@Maiiia rodila jsem na Fifkach v prosinci 2014, mela jsem planovany cisar. Porodni plan jsem mela sepsany a sestra na prijmu se na nej sama ptala, jestli mam. Maleho mi prilozili hned na sale, coz u cisare neni pravidlem, taky jsem si ho mohla pohladit hned o vytazeni z bricha, vysli mi ve vsem vstric, clovek se nesmi bat otevrit pusu :). Nocni kosile jsem mela vlastni, toaletni papir taky, na pokoji byl jen zbytek (na oddeleni sestinedeli, kdyz jksem cekala na pripravu k sekci, tak tam papir byl). Porodnicke vlozky - mela jsem velky balik, myslim, ze 56 kusu a hodne mi zbylo, ale pustili me domu uz po 3 dnech…JInak pro miminko si vem vlhcene ubrousky, plenky a kosmetiku, obleceni a pleny na podlozeni u prebaleni ti daji. Jo a urcite si do tasky pribal nejake zdrave susenky a at ti navstevy nosi jidlo, alespon jogurty a ovoce, strava je tam hodne mizerna a pro zenu po porodu, ktera koji, je toho i dost malo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5736
7.2.15 19:04

Nám bylo sděleno, že na porod půjčí erární košile, at si je i nezaspinime od krve atd…ale na 6ti nedeli bychom uz meli mit svoje. Obleceni pro mimi nebrat, at se nepromisi s jejich.Na porod 2male rucniky a at pry donesou treba i kazdy den na vymenu, papirove ubrousky, je lepsi se po porodu utirat dole s nima, at nemas krvavy rucnik, vlozky do podprdy. Vlastne to vse maji napsane na strankach. Kazdopadne by to melo byt hezci nez na gynde, musela jsem tam lezet 1noc a jsou tam postele po 3 a srchy a wc zvlast pro 2pokoje, na 6ti nedeli je to pro 2, pokud neni naval, ten byl asi v lednu, ted snad uz bude klid, cekam me to za 2tydny.
Pokud nemas napsane v planu tak po porodu prilozi, ale za chvili jej zvazi zmeri, ale kdyz nechces tak ho zmeri az po hodine, dvou co jej mas na brisku. O nastrihu pry radeji neinformuji predem, ale delaji jej jen v nutnem pripade.
Mě by spíš zajímalo jak je to doopravdy s tou polohou, jak si prý můžu vybrat, jestli naonec všechny rodičky nakonec nějak nenastimulují do lehu aby se jim léoe rodilo, jestli jste někdo rodil jinak než v leže a nebyl problém??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
7.2.15 20:14

@Althya ahoj :).psaly jsme si :).tak nakonec teda císařem plánovaně?? jak jste dopadli?? :) každopádně gratuluji k miminku :) :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.2.15 21:01

Rodila jsem teď na Fifkách, měla jsem porodní plán a ten dodrželi. Rodila jsem v kleče, jak jsem chtěla, PA mi ochránila hráz… a nebylo třeba žádného šití. Byla jsem tam z toho nadšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.2.15 21:39

Jo, s tim jidlem to je pravda. ja jsem prezila na susenkach a cokolade :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
7.2.15 22:37

Jo jídlo…to už mám naplánované, zásobu sušenek do tašky. Já tam za 2 dny zhubla skoro kilo…dobrá odtučňovací kůra :lol: jen teď zrovna nevítaná :lol:. Ale jinak tam byli všichni zlatí a teď se mi potvrdilo, že sem si vybrala dobře. Já úplně vyjukaná (šlo to všechno strašně rychle, ani sem nestihla pochytit, co je vlastně špatně), ale všichni hrozně milí, příjemní, trpěliví. A s tou polohou je to taky fajn, že si můžu vybrat a nástřih chci jen v nejnutnějším případě, ne rutinně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5748
7.2.15 23:07

Taky uvazuju o altern. poloze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková