Porodnice Kolín 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
284
31.5.21 07:42

Já vám všem moc děkuji za informace. Co se týče lidí (personálu), tak na to se připravit asi moc nedá no, uvidím na koho narazim, ale většinou s lidmi vycházím dobře. Termín mám 18. 6. a teď 3. jdu na první kontrolu, tak se tam aspoň trochu porozhlédnu.

Ohledně jídla tedy určitě poučím manžela! :D A pak sem dám určitě i své zážitky pro nějakou další maminu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
31.5.21 08:57

@Lovelaces Taky zvažuji porodnici v Kolíně, mě to tedy čeká až v listopadu, ale budu ráda za jakékoliv info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
31.5.21 09:32

@Westie87 Děkuju za podporu, dám pak určitě vědět dojmy ;)

Já si ani v té komunikaci nemůžu na nic stěžovat, za mnou doktoři chodili sami - dokonce i Baláž :mrgreen: Ale byla jsem takový raritní případ, tak možná proto..

Celkově mě ten pobyt tam taky přesvědčil o tom, že se to v Kolíně posunulo k lepšímu, než co člověk četl v několik let starých recenzích. Tak snad se nám to potvrdí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
31.5.21 09:42

@Lovelaces Tak to se s prostředím alespoň trochu seznámíš a okoukneš to, když už jsi předána do porodnice :palec: Já mám termín 10.6., ale chodím stále ke svému Dr., předává do porodnice případně až po 40tt.

Nedávno jsem byla v nemocnici jen sepisovat porodopis na šestinedělí a sestřička byla moc příjemná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
31.5.21 09:52

@aret1 Já mám právě svého gyndaře v Praze a sešlo se to tak, že má až do mého termínu dovolenou, tak mě předal.

Když mi zodpoví nějaké otázky, tak předám info, abychom byly všechny řádně připravené. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
31.5.21 10:15

@Lovelaces to bud rada. Ja mam gyndarku v Liberci (taky pribeh sam o sobe, muj doktor odesel do duchodu a nikomu to nerekl a v den kontroly koukam - jina doktorka, jina sestra, zmatena jsem byla jak lesni vcela) - takze s ni budu ve stredu resit, aby me kvuli rizikovemu predala gyndari v Koline :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
31.5.21 12:41

@Lovelaces Tak to jo, alespoň se pořádně seznámíš s prostředím. A za jakékoli nové info budeme určitě všechny rády :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
3.6.21 21:09

Tak jsem místo první prohlídky si dnes dala rovnou porod. :mrgreen: :mrgreen: Přijeli jsme do Kolína ve dvě v noci. Jedna sestra, jeden doktor. Příjem jsem teda místo porodopisu odříkala, ale taky jsem se během monitoru (půl hod) otevřela ze tří na 10 cm a šlo se rovnou do boxu. Tam za mnou přišel i manžel. Test k porodu nechtěli, měl jen chirurgickou roušku.

Porod - malý byl zaseknutý nahoře. Kontrakce mě hodně bolely, ale byly krátké, takže jsem stihla dvě zatlačení. PA mi teda musela pomoci tlakem na břicho a několikrát mě sundali z kozy, aby pomohla gravitace. Nakonec už se malému přestával tlak líbit a posledních pár cm mu pomáhali vaku extraktorem a mým nástřihem.

Na bonding jsem mohla zapomenout, ale byla jsem tak vyřízená, že mi to bylo jedno. Manžel na druhou stranu si tuhle poporodní část užil. Placenta vyšla bez problémů. A nejhorší z celého porodu bylo pak šití nástřihu, jelikož jsem se nedokázala vůbec uvolnit. Malého si vzali dolů na novorozenecké. Byla jsem 24 hodin vzhůru a s náročným porodem. Byla jsem za to ráda, přinesly mi ho po domluvě po snídani v devět ráno. (Narodil se v pět ráno.)

Během porodu poskytnou všechno. Jen vodu jsem měla vlastní. Na šestinedělí dali jeden balík Batist vložek a dvě krabice vzorků pro mimčo. Jídlo je děsné, čaj se dá pít. Oblečení pro mimčo poskytují a vyměňují na požádání. Všichni jsou ochotní a milí. Rodila jsem sama, šestinedělí celkem plné.

Kdyby byly dotazy, ptejte se, mám to aktuálně z první ruky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
3.6.21 21:53

@Lovelaces diky moc za recenzi a blahopreji k miminku! Preplneneho sestinedeli se bojim taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
4.6.21 07:48

@Lovelaces Pane jo, to byl fofr! Velká gratulace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
4.6.21 18:02

@aret1 @Westie87 Moc děkuji. Rychlé to bylo a hlavně nečekané… O dva týdny dřív, ale porodní míry v pohodě. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
27.6.21 16:13

Tak i já přidávám čerstvé zkušenosti. V poradně v nemocnici jsem byla 2× po TP, vše v pořádku, lékaři i sestřičky moc milí. Pokud bych se nerozrodila, nechávají max. do 41+3, pak vyvolávání.

Nakonec se nekonala ani jedna varianta. Jeden den jsem od rána o prckovi nevěděla, takže jsme pro jistotu vyrazili ho nechat zkontrolovat - nechtěla jsem hysterčit, ale ještě že jsme jeli. Malému se přestalo v břiše dařit, musel akutně ven. Takže i když jsem si porod představovala úplně jinak, jsem ráda, že je malý v pořádku a vše dopadlo dobře.

Císař jsem měla navečer v půl sedmé, noc strávila na JIPu po celkové anestezii, malého mi přinesli jen ukázat asi v deset večer. Ráno v osm už jsem vstávala z postele a stěhovala se na šestinedělí. Tam mi ho nosili každé tři hoďky na kojení a na pokoj mi ho dali až další den ráno. Ale byla jsem po narkóze hotová, snášela jsem ji docela špatně, a fakt bolavá, takže jsem to prostě zkousla..

U příjmů se mi vystřídaly dvě mladé PA, službu měl Dr. Baláž a Dr. Pokorná. Všichni byli vstřícní, milí a nemůžu si naprosto na nic stěžovat. To samé personál na sále a dětská lékařka (co povídal manžel).

Šestinedělí úplně plné, rodí se teď hodně miminek. Ale jak gynekologické sestry, tak sestry od novorozenců byli úplně v pohodě, na nikoho vysloveně nepříjemného jsem nenarazila. I když toho měly opravdu hodně, nebyl nic problém, poradily a pomohly se vším, co jsem potřebovala.

Takže za mě celkově spokojenost, vůbec nelituju, že jsme nakonec vybrali Kolín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.7.21 19:23

Já bych měla v Kolíně rodit začátkem prosince.
Můžu se zeptat, jak to tam chodí? Pošlou vás do toho porodního boxu už v první době? Nebo jste někde na společné hekárně, kde například není ta vana na ulevování? A nevíte prosím, zda mají i jednolůžkové šestinedělí? Vím, byla by to velká náhoda pokud by byl zrovna volný, ale naděje umírá poslední :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
30.7.21 21:25

@lyn91 nejsem si jista, jestli jeden nebo dva, ale urcite tam nadstandard je. Ja rodin v rijnu a taky si nedelam moc velke nadeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
30.7.21 21:33

Rodila jsem tam minulý rok v říjnu a měla jsem nadstandardní pokoj. Zamluvený jsem ho neměla, spíše bylo štěstí, že byl volný. Do porodního boxu jsem šla hned v první době porodní.

Ale fakt je, že jsem tam byla, když byla za největší vlna covidu, takže i na normálních pokojích byly ženský po jedny, takže jsem ten nadstandard ani nemusela mít, ale to jsem nevěděla. Ale nelituji, měla jsem svůj klid pro sebe i malou :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková