Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já vám všem moc děkuji za informace. Co se týče lidí (personálu), tak na to se připravit asi moc nedá no, uvidím na koho narazim, ale většinou s lidmi vycházím dobře. Termín mám 18. 6. a teď 3. jdu na první kontrolu, tak se tam aspoň trochu porozhlédnu.
Ohledně jídla tedy určitě poučím manžela!
A pak sem dám určitě i své zážitky pro nějakou další maminu. ![]()
@Lovelaces Taky zvažuji porodnici v Kolíně, mě to tedy čeká až v listopadu, ale budu ráda za jakékoliv info ![]()
@Westie87 Děkuju za podporu, dám pak určitě vědět dojmy ![]()
Já si ani v té komunikaci nemůžu na nic stěžovat, za mnou doktoři chodili sami - dokonce i Baláž
Ale byla jsem takový raritní případ, tak možná proto..
Celkově mě ten pobyt tam taky přesvědčil o tom, že se to v Kolíně posunulo k lepšímu, než co člověk četl v několik let starých recenzích. Tak snad se nám to potvrdí ![]()
@Lovelaces Tak to se s prostředím alespoň trochu seznámíš a okoukneš to, když už jsi předána do porodnice
Já mám termín 10.6., ale chodím stále ke svému Dr., předává do porodnice případně až po 40tt.
Nedávno jsem byla v nemocnici jen sepisovat porodopis na šestinedělí a sestřička byla moc příjemná ![]()
@aret1 Já mám právě svého gyndaře v Praze a sešlo se to tak, že má až do mého termínu dovolenou, tak mě předal.
Když mi zodpoví nějaké otázky, tak předám info, abychom byly všechny řádně připravené. ![]()
@Lovelaces to bud rada. Ja mam gyndarku v Liberci (taky pribeh sam o sobe, muj doktor odesel do duchodu a nikomu to nerekl a v den kontroly koukam - jina doktorka, jina sestra, zmatena jsem byla jak lesni vcela) - takze s ni budu ve stredu resit, aby me kvuli rizikovemu predala gyndari v Koline ![]()
@Lovelaces Tak to jo, alespoň se pořádně seznámíš s prostředím. A za jakékoli nové info budeme určitě všechny rády ![]()
Tak jsem místo první prohlídky si dnes dala rovnou porod.
Přijeli jsme do Kolína ve dvě v noci. Jedna sestra, jeden doktor. Příjem jsem teda místo porodopisu odříkala, ale taky jsem se během monitoru (půl hod) otevřela ze tří na 10 cm a šlo se rovnou do boxu. Tam za mnou přišel i manžel. Test k porodu nechtěli, měl jen chirurgickou roušku.
Porod - malý byl zaseknutý nahoře. Kontrakce mě hodně bolely, ale byly krátké, takže jsem stihla dvě zatlačení. PA mi teda musela pomoci tlakem na břicho a několikrát mě sundali z kozy, aby pomohla gravitace. Nakonec už se malému přestával tlak líbit a posledních pár cm mu pomáhali vaku extraktorem a mým nástřihem.
Na bonding jsem mohla zapomenout, ale byla jsem tak vyřízená, že mi to bylo jedno. Manžel na druhou stranu si tuhle poporodní část užil. Placenta vyšla bez problémů. A nejhorší z celého porodu bylo pak šití nástřihu, jelikož jsem se nedokázala vůbec uvolnit. Malého si vzali dolů na novorozenecké. Byla jsem 24 hodin vzhůru a s náročným porodem. Byla jsem za to ráda, přinesly mi ho po domluvě po snídani v devět ráno. (Narodil se v pět ráno.)
Během porodu poskytnou všechno. Jen vodu jsem měla vlastní. Na šestinedělí dali jeden balík Batist vložek a dvě krabice vzorků pro mimčo. Jídlo je děsné, čaj se dá pít. Oblečení pro mimčo poskytují a vyměňují na požádání. Všichni jsou ochotní a milí. Rodila jsem sama, šestinedělí celkem plné.
Kdyby byly dotazy, ptejte se, mám to aktuálně z první ruky. ![]()
@Lovelaces diky moc za recenzi a blahopreji k miminku! Preplneneho sestinedeli se bojim taky.
@aret1 @Westie87 Moc děkuji. Rychlé to bylo a hlavně nečekané… O dva týdny dřív, ale porodní míry v pohodě. ![]()
Tak i já přidávám čerstvé zkušenosti. V poradně v nemocnici jsem byla 2× po TP, vše v pořádku, lékaři i sestřičky moc milí. Pokud bych se nerozrodila, nechávají max. do 41+3, pak vyvolávání.
Nakonec se nekonala ani jedna varianta. Jeden den jsem od rána o prckovi nevěděla, takže jsme pro jistotu vyrazili ho nechat zkontrolovat - nechtěla jsem hysterčit, ale ještě že jsme jeli. Malému se přestalo v břiše dařit, musel akutně ven. Takže i když jsem si porod představovala úplně jinak, jsem ráda, že je malý v pořádku a vše dopadlo dobře.
Císař jsem měla navečer v půl sedmé, noc strávila na JIPu po celkové anestezii, malého mi přinesli jen ukázat asi v deset večer. Ráno v osm už jsem vstávala z postele a stěhovala se na šestinedělí. Tam mi ho nosili každé tři hoďky na kojení a na pokoj mi ho dali až další den ráno. Ale byla jsem po narkóze hotová, snášela jsem ji docela špatně, a fakt bolavá, takže jsem to prostě zkousla..
U příjmů se mi vystřídaly dvě mladé PA, službu měl Dr. Baláž a Dr. Pokorná. Všichni byli vstřícní, milí a nemůžu si naprosto na nic stěžovat. To samé personál na sále a dětská lékařka (co povídal manžel).
Šestinedělí úplně plné, rodí se teď hodně miminek. Ale jak gynekologické sestry, tak sestry od novorozenců byli úplně v pohodě, na nikoho vysloveně nepříjemného jsem nenarazila. I když toho měly opravdu hodně, nebyl nic problém, poradily a pomohly se vším, co jsem potřebovala.
Takže za mě celkově spokojenost, vůbec nelituju, že jsme nakonec vybrali Kolín.
Já bych měla v Kolíně rodit začátkem prosince.
Můžu se zeptat, jak to tam chodí? Pošlou vás do toho porodního boxu už v první době? Nebo jste někde na společné hekárně, kde například není ta vana na ulevování? A nevíte prosím, zda mají i jednolůžkové šestinedělí? Vím, byla by to velká náhoda pokud by byl zrovna volný, ale naděje umírá poslední ![]()
@lyn91 nejsem si jista, jestli jeden nebo dva, ale urcite tam nadstandard je. Ja rodin v rijnu a taky si nedelam moc velke nadeje.
Rodila jsem tam minulý rok v říjnu a měla jsem nadstandardní pokoj. Zamluvený jsem ho neměla, spíše bylo štěstí, že byl volný. Do porodního boxu jsem šla hned v první době porodní.
Ale fakt je, že jsem tam byla, když byla za největší vlna covidu, takže i na normálních pokojích byly ženský po jedny, takže jsem ten nadstandard ani nemusela mít, ale to jsem nevěděla. Ale nelituji, měla jsem svůj klid pro sebe i malou ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.