Porodnice Litomyšl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
janik-linda
2.2.11 17:46

Ahojky,
no, prostě spěchali. Měli tam ten den hodně nával a náležitě to dali znát. Bylo to zrovna v době, kdy Ústí malovalo :zed: a „trošku“ jsme na to doplatili. Prcek je takový občas „poplašený :-P " a měl/má lehkou hypertonii, jezdíme na kontroly na neurologii. Nevím, jestli je to z toho překotného porodu nebo z čeho, to nikdo neřekne.
Jinak z porodnice jsme přijeli komplet na UM. Skoro měsíc trvalo, než se prcek poprve sám najedl ode mě. Určitě to stálo za to :palec: , ale byl to HROZNÝ měsíc…, "kojila“ jsem zároveň ze stříkaček na krku a z prsu třeba i hodinu a půl. Jak malé máš mimčo? Tenkrát mi laktační poradkyně z Ústí řekla, že jde rozkojit i po 3 měsících, asi i proto jsem vydržela. Přeji hezký den

• Citovat
  • Upravit
2636
3.2.11 19:59

Ahojky tak,že nakonec kojíš??Kojila jsem 1,5měs.pak už v tom měl malej zmatek jestli prso nebo dudak z láhve.Hl.se narodil v 37tt a nevím nějak jsem na to asi ještě nebyla připravená a do toho jak to proběhlo rychle,nečekala jsem,že budu mít malého císařem.Viděla jsem malého až druhý den dopoledne kdy mi byl teprve přiložený k prsu.Hl.měl jen 2350g a šel váhou hodně dolů na 2210g tak jsem dávala pak stříkačkou mlíčko a pak mi sestra dala láhev s dudákem aby to šlo rychleji a malej se napapal,šla jsem domů s mrňousem po 8dnech.Jinak malému jsou 3měsíce.A jak máš staré miminečko ty???Tak,že jsi z Litomyšle??paa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janik-linda
4.2.11 15:40

Ahojky,
kojim :-D . Můj prcek se taky narodil o chlup driv - 38t a byl taky maličkej, ted je mu 6,5 měsíce. Po měsíci, co se konečně napil jen ode mě, tak už UM neochutnal :-) , ale celý ten měsíc jsem ho krmila UM přes hadičky připevněné u prsu :evil: , dudlik a lahev neokusil. Po porodu jsem ho u prsu měla jen asi 2 minuty, a to má Litomyšl taky statut Baby Friendly Hospital…, a pak jsem ho 2 dny neměla vůbec u sebe, když jsem nemohla vstávat z postele :zed: Když slyším, že Ti v Litomyšli dali láhev, aby krmení bylo RYCHLEJŠÍ, tak se mi otevírá „kudla“ v kapse… Přece od toho tam byli, aby Ti pomohli, poradili a dovedli Tě ke kojení!!!!! Měj se krásně.

• Citovat
  • Upravit
2636
7.2.11 19:33

Ahojky,omlouvám se ale dřív mi to nějak nevyšlo napsat.Trochu Tomík řádil po očkování tak nebyl čas.Jak to,že jsi neměla malého 2dny u sebe??Je fakt,že já malého na pokoj dostala 3den.Záviděla jsem ostatním maminam,že mají miminečka u sebe a já malého né.Snažila jsem se kojit ale nějak měl stejně hlad,tak stejně papal UM,nejdřív ze stříkačky a pak,už z láhve.Doma jsem kojila a dokrmovala,ze začátku to bylo v poho ale pak,už se nechtěl ani pořádně přisát a dal si raději z láhve mlíčko.Jo nadějně jsem si myslela v těhu jak budu kojit a ono nic.Paaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janik-linda
8.2.11 16:49

Ahojky,
taky mě ani ve snu nepadalo, že bych mohla mít takovéhle problémy… Neměla jsem prcka u sebe, protože jsem měla dost co dělat sama se sebou :evil: , jak jsem byla slabá. Můj doktor po přečtení zprávy z porodnice mi pak doma řekl, že se diví, že jsem to vůbec přežila…, že mám s prckem slavit druhé narozeniny. Už se mi na to ani nechce vzpomínat, je mi pak z toho jen do breku.
Měj se moc krásně a hlavně buďte všichni doma zdraví a spokojení :hug:

• Citovat
  • Upravit
2636
11.2.11 22:18

Ahojky to věřím,že po takovém porodu jsi měla co dělat sama se sebou.Člověk je viděšený z porodu a pak tohle fakt hustý.Já se vůbec divím,že tam tu doktorku drží je šílená.A k jakýmu gynek.chodíš pokud to není tajný???Děkujeme zdravíčko trochu schází,malej má virózu.A co u Vás ??Pěkný večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janik-linda
12.2.11 18:15

Ahojky, říkal to můj obvoďák, protože zprávu z porodnice k mému gyn. ani z Litomyšle neposlali!!! Obvoďákovi to poslali z ARA.
Virozy jsou prevíti :-P , hlavně abyste ji dobře překonali :lol: Já se snažím s prcek trochu vyhýbat lidem, abych minimalizovala riziko, ale pořád to taky nejde :roll:
Teďka řešíme příkrmy :-D , ale to už asi do tohoto tématu diskuse nepatří :-?
Měj se

• Citovat
  • Upravit
6585
17.2.11 13:42

Každá to jistě vidíme jinak. Poprvé jsem rodila 2002 v Zábřehu na Moravě skvělej přístup vše zadarmo jak vložky tak plínky a veškeré potřeby na mě i miminko. Šla bych tam znovu, ale je již zrušená. Druhý porod 2010 jsem zvcažovala kam jít. Svitavy jsem odmítla rezolutně šílené zážitky známých a mnoha maminek z okolí. Na řadu vyvstalo Ústí nebo Litomyšl. Litomyšl..taky jsem na to moc dobré reference neměla, tak jsem zvolila ústí a nelituji. Příjemný personál, porodník „černoch“ ( u mě) sestřičky špica. Jídlo 5× denně pitný režim neomezen. Společenská místnost s tv a ledničkou. Pokoje krásný i ta veliká koupelka se sprcháčem a wc. Fakt spokojenost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
1.12.11 13:32

V Litomyšli jsem rodila dvakrát.Poprvé v roce 2009, Celé těhu bylo rizikové,téměř celé jsem ho proležela nastřídačku doma a v nemocnici(v době hospitalizací jsem byla se vším v Litnem. vesměs spokojená..až na již zmiňovanou doktorku,která byla příjemná jak střep v oku).A jak na potvoru měla v den mého porodu taky službu :(
Měli tenkrát docela nával,protože se v Ústí malovalo,ale on je tam nával tak nějak na dením pořádku.Vše bylo uspěchané,mizerná komunikace,na nic se neptali a píchli oxitocin,po kterém se porod nijak zvlášť neurychlil,zato bolestí jsem málem omdlela.nakonec mi skočili na břicho.Musím teda říct,že měl službu i jiný doktor,kterého jsem naštěstí „vyfasovala“,ta doktorka u mě byla jen na začátku.Jeho příjemný přístup všechnu tu hrůzu trochu vyvažoval.Když Adámek konečně opustil moje lůno,PA se ani neobtěžovali mi ho ukázat či říct,že je to kluk a utíkali s ním vedle na mytí a měření :? Manžel tam vše nafotil,a to zacházení s miminkem mi přišlo jako bych se vrátila o pár desítek let v čase zpátky.Jak s králíkem.Pak aby se neřeklo mi ho už zabaleného a řvoucího cpali k prsu.Přičemž ho křečovitě drželi za hlavu a mě u toho Dr zrovna šil. :roll: hrůza.Po minutě řekli,že to nepůjde,odnesli ho,mě bylo do breku a když mi ho pak večer přineli na kojení,bylo to takové zvláštní.Pořád mi vnitřně úplně nedocházelo,že je to moje dítě a dlouho nám oběma trvalo než jsme se z toho děsu vzpamatovali.Adámek je sice šikovný a bystrý,ale hlavně nervozní a ubrečený chlapeček :( A myslím,že průběh toho porodu na tom má velkou zásluhu :x
Podruhé jsem rodila letos v červnu.Rodil mě stejný doktor,bylo to v noci,poměrně klid,hlavně jiné PA(obzvlášť jedna,taková drobná blondýnka-strašně příjemná a milá holka :palec: )Porod byl rychlý(asi 15minut na porod.sále)Měla jsem sepsaný jakoby porod.plán-ručně na kousku papíru a snažili se mi ve všem vyhovět.Dcerušku mi položili hned na břicho,takový mokrý horký uzlíček-nevěřila jsem,že to bude tak nádherný zážitek,samou láskou mi málem puklo srdce a v očích jsem měla slzy radosti :srdce: Jen ji důkladně osušili,chtěla jsem si ji umýt sama hezky v klidu.Prostě jsem byla nadmíru spokojená.Co se týče zařízení,ležela jsem v obou případech na gyn.odd.,protože na šestinedělí už neměli místo,bylo vše ok.Sice se pořád přesouváte vedle na to šestinedělí,na koupání,vážení atd.,ale to myslím vyvažuje větší klid a větší pokoje :lol:
jééé,no omlouvám se,že jsem se tak hodně rozepsala,to je uplnej román :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ANKHESENAMOON
23.12.11 23:06

Já rodila v létě 2010, nijak si krom nesympatického personálu nemůžu stěžovat, na rozdíl od UO se mi líbily návštěvy téměř po celý den a i na pokoj. Mít tam i milé doktory, doktorky a PA, tak jsem spokojená.

• Citovat
  • Upravit
6.7.12 14:29

Ahoj budoucí maminky, ozve se někdo aktuálně? Rozhodla jsem se rodit v Litomyšli, čekáme to 28 října a ráda bych si s nějakou maminkou pokecala. Uvítám zkušenosti i třeba jestli se najde některá se stejným termínem :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
7.7.12 13:17

@květinářka Ahoj, ja sem rodila v Litomysli pred vic jak rokem a byla sem nadsena. Personal perfektni, pece taky a porod nechali plynout krasna prirozene, zadny stres. Rodila sm i v Novem meste na Morave a neda se to vubec srovnavat Litomysl jasne vede :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.12 09:14

@anyretak27
to ráda „slyším“ :) Ono je to těžké, protože co člověk to názor a zkušenost. Takže uvidíme co pak budu tvrdit já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.12 09:15

Halo, halo, nenajde se některá se stejným termínem a plánem rodit v Litomyšli? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.12 08:16

Pořád žádná co by chtěla rodit v Litomyšli? :nevim: Myslela jsem že tu najdu nějakou dušičku s podobným či stejným termínem aspoň na dopisování. Já jsem na všechno sama, kamarádky mají už odrostlé děti, v poradně jsem se taky s nikým neseznámila, většinou tam příjdu a je tam prázdno :roll: Tak nemám ani s kým chodit na " kafíčka ",všichni jsou v práci nebo se věnují rodinám. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková